Pirelli “2017’de Talep Edilen Lastikleri Yapabiliriz”

yazar:

kategori:

Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hembery, 2017’de daha hızlı olacak F1 araçlarına uygun lastikler üretebileceklerinden emin olduklarını söyledi.

2017’de Formula 1 araçlarının 3-4 sn hızlanması planlanıyor ve bu kapsamda lastiklerde bazı değişiklikler olması bekleniyor. Bu kapsamda FIA, Pirelli’ye hangi özelliklerle lastik istediğini resmi bir yazı ile bildirecek. Şu ana kadar lastikler konusunda çok fazla şey söylense de Pirelli’ye tam olarak ne tür lastik istendiği belirtilmedi.

Şubat ayında gerçekleştirilen toplantıda Pirelli, yöneticilerin kendilerinden istediği lastikleri hazırlayacakları konusunda teminat vermişti.

FIA son olarak istenen performans ve aşınma seviyesi konusunda resmi belgenin hazırlandığını duyurdu.

Dün Avustralya’da Charlie Whiting, F1 Strateji Grubu’nda yer alan 6 takımın teknik patronları ve Pirelli ile bir toplantı gerçekleştirerek istenen lastiklerin genel yapısını belirtti.

Hembery “Bu yeni süreçten mutluyuz. Açıkçası toplanmamız gerekiyordu. Bu konuda elimizden geleni yapmalıyız.”

“Ancak biz, bireylerin açıklamalarından ziyade genel bir talep belgesi istiyoruz. Herkes istediği lastik türlerini söyleyince bizim için imkansız bir durum ortaya çıkıyor.”

“F1’de sürpriz talep olmayacağını söyleyemem ancak aero kuralları açısından F1 komisyonunda bazı şeylere karar verildi.”

“Çok fazla değişiklik tartışıldı ve araçta etkisi olan ikinci seviyede şeyler vardı. Bu yüzden çok fazla açıklama gelmesi gerekiyor.” dedi.

Hembery ayrıca 2017-2019 anlaşmasının henüz tam olarak imzalanmadığını doğruladı.

Hembery “Tamamen imzalanmadı. Bazı yasal şeyler var.”

“Her sene Melbourne’den bir ay önce imzalıyorduk bu yüzden yaklaşık bir senemiz var. Detaylar üzerinde çok fazla görüşme oluyor. Ancak gelişmiş seviyedeyiz.” dedi.

Whiting son olarak 2017 için rüzgar tüneli lastiklerinin henüz hazırlanmadığını doğruladı ve bunda hem anlaşmaların hem de kuralların etkili olduğunu söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir