Gelecekten Umutlu Schumacher, 2010'dan Umudunu Kesti

yazar:

kategori:

Schumacher “Şampiyonluğu düşünürsünüz, ben de bunu hedefliyorum ve buna odaklandım. Ancak bir noktadan sonra paketinizin ne seviyede olduğunu anlıyorsunuz ve o andan sonra belli bir program uygulamanız gerekiyor ve biz de şu anda bunu yapıyoruz.”

“Sene hâlâ uzun. Ancak ben kendi açımdan gerçek anlamda şampiyonluk mücadelesi verebileceğimi sanmıyorum. Bu sene daha çok hazırlanma yılı olacak ve gelecek sene için hazırlanacağız. Ancak asla bilemezsiniz, daha alınacak çok puanlar var.” dedi.

Schumacher yine de, sezon başından beri gösterdiği gelişimden gayet mutlu.

Schumacher “Takım olarak çok iyi ilerleyen bir gelişim sürecindeyiz. Birlikte çalışmamızdan memnunum. Şu anda önde olacak pakete sahip değikiz ve kış testlerinin ardından öyle olmayı beklemiyorduk. Ancak gittiğimiz yöne bakınca oldukça mutlu oluyorum.” dedi.

Schumacher ayrıca, Mercedes’te henüz kendisini daha önceki kariyerindeki en iyi günlerindeki gibi hissetmediğini söyledi.

Schumacher “Bazen özel yarışlarınız ve anlarınız olur ve tüm her şey mükemmel ilerler. Ve henüz o seviyeye gelmedik. Ancak oraya doğru gittiğimi bilmiyorum.”

“Bu işi yapmamın bir nedeni de bu, o seviyeye gelmek. Ancak bunun için belli şeyler gerek ve hâlâ bunlar için arayıştayız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. O muhteşem performansı bir daha artık sen bile sergileyemeyebilirsin kahramanım.

  2. Yerim senin gerçekçiliğini. 😐

  3. Ross Brawn zaten önümüzdeki iki yarışta (Canada, Valencia) istenilen düzeye çıkılmadığı takdirde 2011'e daha fazla yöneleceklerini söylemişti. Anlaşılan o ki bunu daha erkene almışlar. Bir Schumi taraftarı olarak gelişimi durdurulmuş bir Mercedesle Schuminin bir Force India yada bir Sauberle 9'unculuk yada 10'unculuk için savaştığını görmek hiç kolay olmayacak. 2011 için atılacak adımların karşılığının alınıp alınmayacağı da kesin değil ,tıpkı Ferrarinin bu seneki durumu. Bir de Schumiyi diğer pilotlarla karşılaştıramayız diğerleri iyi bir araç için 2 yada 3 yıl bekleyebilirler ama Schuminin böyle bir lüksü yok çünkü zaman akıp geçiyor ve neleri de yanında alıp götürdüğünü az çok biliyoruz. Mercedesin bir sezon boyunca havlu atıp köşede beklemesindense bu sezona yoğunlaşmasını tercih ederim.

  4. Bu sene Schumi için bir adaptasyon yılı oldu ve mükemmel bir gelişim gösterdi 3 yıl araya rağmen vasat denilebilecek bir araçla.Bu sene de ne olacağı bilinmez ama seneye şampiyon olacağından eminim zaten Schumi de emin olmasa dönmezdi:):)

  5. Aracın ne kadar gelişeceğini bilemem ama shumi hala efsane olduğunu her fırsatta gösteriyor.Bu zamana kadar ki gelişmeler bile bizi memnun ediyor..Hep ilk 10'nun içinde ve en azından yükselişte.Şampiyon olmasa da F1'e dönmekle gönlümüzün şampiyonu.Aracı bir gelişse işte o zaman alem yarış izlesin

  6. Korkum bu yıl degilde 3 yıl boyunca Mercedesin reekabetçi bir araç çıkartamaması. Schumi'nin rekabetçi bir arac binmeden tekrar emekli olması hepimizin içinde bir facia olur.

  7. sadece seninmi rosberg inde şampiyonluk şansı yok mercedesin durumu ortada ben son yarışta geçmişolsun mercedesin şampiyonluk şansı bitti dediğimde umudumu kestiğimde bana inanmayanlar vardı.alın işte yetkili ağız

  8. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Sabır en büyük erdemdir.İki usta adam bu işin başında Brawn ve Haug..Ben o kadar karamsar değilim.

  9. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Sabır en büyük erdemdir.İki usta adam bu işin başında Brawn ve Haug..Ben o kadar karamsar değilim.

  10. üsdat konuştu yine…

  11. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Umut ne diyim bu günleri de görmek varmış.

  12. Aynen öyle Görkem.Geçen seneki aracın üzerinde oynanıp daha iyi bir paket çıkabilirdi ortaya ama ne diyelim artık.2011 de umarım her şey bizim için iyi olur.

  13. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    mercedes önümüzdeki sezon kesinlikle rekabetçi bir araç çıkarmalı. benim anlamadığım bu sezon otomobili aerodinamik olarak neden çok değiştirdiler. mesela redbull'un RB5-RB6 arasında görüntü olarak çok fark yok. mercedeste brawn aracının üzerinden geliştireceklerdi aslında düşük burunlu olan otomobilin o zaman şimdiki durumlarından daha iyi bir yerlerde olabilirlerdi. şampiyonluk için savaşabilirlerdi belkide

  14. Mercedes'in 2011 sezonu bütçesinden %10 luk kesinti yapacağını biliyordur umarım. Ben bu seneki gelişimden çok ta memnun değilim. Ferrari gelişime ayak uydurmadı Mercedes bu sayede yükseldi. Ama Ferrari yetişir Renault ta ben geliyorum diyor. Bence Mercedes'in şuan ki pozisyonunu koruyabilmesi başarı sayılır. Umarım seneye şampiyonluk mücadelesi verecek bir araca kavuşur Schumi.
    Can bu sene ben de Schumici oldum resmen. Ben de kendime inanamıyorum 🙂

  15. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    tecrübe konuşuyo 🙂

  16. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    bu adam resmen bir makine.

    gelecek yıl için kurduğu cümleler harika.

    92. galibiyetini 4 gözle bekliyorum.
    (Allah'ım sen ne büyüksün bir Hakkinen fanına nasıl cümle kurdurtuyorsun)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir