Button: "Bu Çocuk Olağanüstü!"

yazar:

kategori:

Yarışı ikinci sırada tamamlayan Button, takımının art arda ikinci kez duble yapmasını sağladı ve Hamilton, Button’la galibiyet sayısını eşitlemiş oldu.

Button “Harika bir yarıştı. Çok eğlendim ancak oldukça da zordu.”

“Gerçekten çok eğlenceli bir yarıştı ve lastikleri ne zaman zorlamamız gerektiği konusu oldukça zordu. Son bölümde biraz erken zorlamaya başladım ancak yine de ikinciliği kazandım ve takımıma büyük teşekkürler.”

“Bu çocuk (Hamilton) olağanüstü birisi. Yarışı yakın tamamlamak ve iyi puanlar kazanmak güzeldi.” dedi.

Button, lastik sorunlarının yarışı ilginç bir hale getirdiğini söyledi.

Button “Bu açıdan eğlenceli bir yarıştı. Öndeki ikisinin mücadelesini izlemek harikaydı. Eğlenceliydi ve yarışı izleyenler için de harika bir seyir vardı.”

“Lastikler açısından normalden farklı bir yarış oldu. Bu yarışı felaket bir hale soktu.” dedi.

Hamilton ayrıca sıralamalardan önce hastalığı nedeniyle İngiltere’ye dönmek zorunda kalan yarış mühendisi Jakob Andreasen’a da teşekkürlerini iletti.

Button “Jakob için kötü oldu. Ayar çalışmasını önceden yapmıştı ve bu yüzden bu sonucun birazı ona ait. Bu yüzden son yıllarda Lewis ile çalışan Phil Prew mühendisim oldu.”

“Yeni insanlarla çalışmak ve yeni fikirler her zaman ilginçtir. Umarım Jakob iyidir ve umarım bir an önce pistte görürüz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. geçen sene brawn sezon başında üstündü ve araç iyiyken jenson hakkını verdi aracın ve bu avantajını şampiyon olmakta kullandı o araca kimi oturtursan oturt şampiyon olamazdı bu seneki red bullu görüyoruz bu araçla geçen sene buttonun yaptığını yapamamak mümkün değildi şu anda görüyoruz ki red bull pilotları geçen sene buttonun yaptığı ve sizin küçümsediğiniz işi yapamadı bu da senin bilgisizce yaptığın yorumu çürütmeye yetiyor iyi aracın hakkını vermek de büyük meziyettir, yetenektir

  2. Son iki yarışta sergiledigin performansla artık gözümde bambaşka bir JENSON BUTTON'sın harika bir yarış çıkardın tebrikler geriden gelip farkı kapatıp alonsoyu geçişin muhteşemdi keyifle izledim o anları=))

  3. BUTTON beni yanıltmaya devam ediyor…Ama razıyım yeter ki yanıltsın:)

  4. Gökhan sen şaka filan mısın birader.Kimi koysan kazanırmış.Adam daha ne yapsın.Tam takım pilotu.Şampiyonluğu aldı .çünkü haketti.

  5. Kimse bir parça sayesinde şampiyon olmaz F1 tarihi boyunca yok böyle bir şey. Kimseyi şişirmiyoruz asıl şişirilipte arkası boş olanların durumunu görüyoruz geçen seneden beri.
    Bu adam geçen senede takımını sırtladı. Aldığı pozisyon itibariyle şımarmadı. Sezonun kalanında da berbat duruma düşmedi, yine ihtiyacı olanın peşinde koştu ve aldı. Geçen senenin geneline bakın öyle 6 yarışta gelmedi şampiyonluk. Peki Rubens napıyor du ?
    Geçen seneden beri hangisinin daha profesyonel olduğunu anlayamadık mı daha. Peki Mclaren ve Ferrari yokken Redbull ne yaptı geçen sene. Pilotları Jenson kadar zorladı mı. Şımarıklık gösteren olmadı mı. Daha iyiydiler de biz mi göremedik. Ne durumdaydı Redbull ve Toyota pilotları? Alın bu sene yine bakalım Brawn devamını getiremedi ama Redbull makinesini daha ileriye taşıdı. Peki ne durumda pilotları? Geçen seneden ne kadar farklı bir tablo izliyoruz bunlar mı şampiyonluğu sırtlayacak ellerinde bu kadar iyi bir makine varken hemde. Jenson'un şişirilmeye ihtiyacı yok gittiği takımlara çok güzel coşku verebiliyor. Takımını da sırtlayabiliyor. En kötü halinde bile David'den sonra Mclaren için bulunmaz hint kumaşı konumunda bu adam şuan.
    Bu adam değil mi yarış kazanan, dublelere ortak olan, arkadaşını zorlayan. Mclaren aracı en iyi de biz mi bilmiyoruz?
    Şu kadar diyorum şu son performansları ve gelişim göstermesi dışında bu adam Lewis'den bile daha kolay şampiyonluğu sırtlayabileceğini, gerekli meziyetlere sahip olduğunu gösterdi insanlara. Şampiyonluk için öyle hırs, gözü kara olmak felan yetmiyor. Mclaren bu sene şampiyonluğa ulaşabilirse bu adam sayesinde olacak bir düşünün bakalım Heiki olsa ne olur du. 🙂
    Geneli geçtim son 20 yılda hakedilmeyen tek bir şampiyonluk yoktur! Son 20 yılda bile Ferrari, Mclaren şampiyon olmadı hep başkaları da oldu. Haberlere bakarsanız sadece difüzör şampiyonluğu sanırsınız sadece anlatmayalım şimdi uzun uzun Brawn'ın nasıl bir araçla şampiyonluğa ulaştığını. Aynen şimdiki Redbull araçlarını milletin anlamayıp bir kaç parça yüzünden gördüğü gibi. (Difüzör, hareketli amortisör vs vs)

  6. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    button u bu kadar şişirmeyin arkadaşlar.geçen seneki sadece difizörün bir hediyesi gerisi gelmedi.hani sıkıldım kazanmaktan diyordu sonra ne oldu puanlar için savaşır oldu zar zor hakedilmeyen bir şampiyonluk bence kimi koysanız kazanırdı.bu senede yağışlı iki yarışta radikal kararlarla oynadığı kumar tuttu hepsi bu mc larenin aracı rekabetçi,yoksa pilot tecrübesi diyemiyeceğim.
    ama hamilton derseniz o iyi bir pilot ve yetenekli bu spora heyecan ve adrenalin katıyor

  7. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    jenson her geçen gün kendisini aşıyor ve Mclaren için nekadar gerekli-isabetli olduğunu kanıtlıyor.dünkü sıralamadan sonra bile ben jensondan enaz bir ikincilik bekliyordum…ve gerçekleşti takım için bulunmaz hint kumaşı… go jenson go lewis 🙂

  8. Daha bunlar cicim ayları hamilton bakalım 2 -3 yarıs daha buttonun önünde olsun bakalım button bu tavrını devam ettirecek mi…

  9. efendimayin  avatarı

    Button bence iyi bir sürücü istikrarı çok iyi. ŞAmpiyon olursa şaşırmam.

  10. Mclarenin takım radyosunda Buttonun geçici baş mühendisinin ne söyledigini anlayamadıgı ve daha düzgün konsumasını istedigi gibi bir diyolok var çok ilginç :D:D

    Button Hamilton lider giderken yine bi ara yetişmeye başladı . Yine bizi adrenalin manyagı yapacaktı az kalsın 😀

  11. hızınız ve uyumunuz hiç bozulmasın, ikinizde harikasınız.

  12. Bu adamda gurur, kibir yok. Çok olgun birisi ve liderlik için bütün meziyetlere sahip geçen sene gösterdi bunu bana.
    Herkes böyle bir takım arkadaşı ister ama herkes anlaşamaz.:)
    Sezon başında da şampiyonluğa koşabilecek en iyi ikili olduğunu düşünüyordum. Tasdiklenerek devam ediyor. Açıkçası uyum konusunda ki şüphem Lewis'den yanaydı fakat o da Jenson'un olgunluğuna, birleştirici tavrına mukabele ediyor. Bu düzeyde iki pilotu bir araya getirmek zaten büyük bir olaydır, nadir olandır da onları iyi yönetebilmek ayrı bir meziyettir.
    İnşallah Jenson'un huzuru devam eder.

    Yanıldığınızı ve itirafınızı görmek sevindirici. 🙂

  13. ya takım her zaman pilotlarına karşı en doğrusunu yaptı ya da hataları vardı ve bunlardan ders çıkardı her iki şekilde de muhteşem bir hareket takımdan

  14. button hepimizi yanılttı geçen sene button'un şampiyonluğu haketmediğini düşünüyordum..Bunu seneki performasını gördükten sonra düşüncelerim tamamen değişti hamilton'a hem dişli hemde ii olabilecek bir takım arkadaşı çıktı

  15. açık ara en iyi uyumlu pilotlara sahip olduğumuzu herkes söyleyebilir ancak genel olarak da en iyi iki pilota sahibiz bence

  16. Harikasın Button.O senin olağanüstünlüğün.Dilerim bu dostluk uzun yıllar devam eder.

  17. Button "Bu Çocuk Olağanüstü!" Başlık budur.
    Ayrıca can bundy (spa 2000)arkadaşım bar honda da Button çok iyi işler yaptı orda da potansiyelini göstermişti bence kendisi

  18. Telsiz konuşmalarından belliydi Lewis'in performasına hayranlığı. Ama Button beni şaşırttı. Ben Lewis bu sezon Jenson'u ezer diye düşünüyordum ama adam dim dik ayakta. Çok iyi mücadele ediyor. İkisine de helal olsun. Takıma da tabiki 🙂

  19. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    olamaz böyle bir pilot .

    sezon başı senin hakkında yaptığım aşırı yanlı yorumlarımdan dolayı bin pişmanım.

    böyle bir pilot ikilisi inanılmaz. Allah her ikisini de her türlü beladan korusun. Amin.

    ayrıyetten bu tavrı ron dennis'i kendinden geçirecektir. ömür boyu McLaren kontratı da re'sen imzalanabilir.

    yaw button sen Bar honda'da neydin bunlar nasıl oldu. inanamıyorum.

  20. mert merter avatarı

    HARiKAAAAA iki pilotumuzu da cani gönülden kutlarim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir