Webber Sevinip Sevinmemek Konusunda Kararsız

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot sıralamaları ikinci sırada tamamlamış ancak yarış öncesi vites kutusu değiştirdiği için beş sıra geriye düşerek yedinci sıradan start almıştı.

Montreal’de yarışı beşinci sırada tamamlayan Webber aldığı puanlara sevindiğini ancak aslında podyum beklediğini belirtti.

BBC’ye demeç veren Webber, “Lastikler yarışta çok büyük rol oynadı. Pit stratejileri açısından bizim sonuç olarak elimizden gelenin en iyisini yaptığımızı düşünüyorum.”

“Orta bölümde Seb’e yumuşak lastiklerini takarak otomobilleri ayırdılar. Ben sert lastikte kaldım ve yarışı yumuşak lastikle tamamlayacaktım. Güvenlik aracı da tabii ki riskli çünkü bu olursa farklar sıfırlanır ve yarışınız biter”

“Bu yüzden karışık duygular içerisindeyim. Yani, bu sabahki cezadan sonra yedinciliğe düştüm, sonra yarışta ilk turlar çok iyiydi. Birkaç kişiyi geçmeyi başardım.” diye konuştu.

Yarışa sert lastiklerle başlayan ve yumuşak lastikle bitiren Webber stratejinin yanlış sonuç verdiğini düşünmüyor.

“Herkesin çok yakın olacağını biliyordum.”

“Birkaç sıra daha yukarıda olmak iyi olurdu. Bugün canım şampanya istiyordu ama olmadı.”


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    webber'e tamamiyle yanlış strateji uyguladılar. Vettel'in kayrıldığını zaten düşünüyorum ancak güzel puanlar alıcak iken bu kadar saçma bir taktik izlemek garip. Zaten redbull sert lastik ile başlayarak hata etmiş oldu o ayrıda, webber in 20 tura yakın bir zaman diliminde yumuşak lastiğe mahkum edilmesini çok garipsedim, vettel ile aynı taktik izlenseydi ön grupta yer alırdı bence. Son turlarda lastikleri tamamiyle bittiği için sorun yaşayan takım arkadaşı gibi sürüne sürüne yarışı bitirmek zorunda kaldı

  2. redbulldaki sorun neydi acaba, son turlarda çok yawaşlamışlardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir