McLaren: "Şampiyonluk İçin Gelişim Önemli"

yazar:

kategori:

Kanada’da da 1-2 yapıp pilotlarda Hamilton ve Button ile ilk iki sıraya oturmalarına rağmen Whitmarsh, şampiyonluk mücadelesinin hâlâ her şeye açık olduğunu belirtti.

McLaren patronu, takımın agresif gelişim temposunu sürdüreceğini, hızlı Silverstone için de MP4-25’e ilavelerinin olacağını ifade etti.

Whitmarsh: “Mücadeleyle yoğrulmuş bir takımız.”

“Bir çok şampiyonluk mücadelesinden geçtik ve Red Bull Racing’e göre muhtemelen daha tecrübeliyiz. Ama onları küçümsemiyoruz. Şüphesiz geriye güçlü bir şekilde döneceklerdir. Aracımızı geliştirmeye devam etmemiz gerekiyor.”

“Şöyle bir klasik var: Eğer aracı yeteri kadar hızlı geliştiremezsek, yarışlar kazanamayız, şampiyon olamayız”

“Temel bir gelişim programımız var ve her yarışa 0,15-0,25 saniye getirmeye çalışıyoruz. Bunu 4 yarışa yayarsak azami olarak 1 saniye eder”

“Yerimizde kalmayacağız. Silverstone için büyük bir güncellememiz car ve yetişmesi halinde, eğer o kadar da büyük bir adım olmazsa hayal kırıklığı yaşarım. Ama Red Bull’un da geri dönmesini bekliyorum”

“Hiç şampiyonluk kazanmadılar ve bir tane kazanmak için azimliler. Zor olacak. Ferrari de var. Şu anda biraz geri düşseler de Mercedes’i de küçük göremeyiz.”

Whitmarsh, şampiyonluk mücadelesinin kızıştığı zamanda takımının tecrübesinin önemli rol oynayabileceğini düşünüyor.

Whitmarsh: “Şampiyonalara girdik, her iki pilotumuz da. Ne kadar zor olduklarını biliyorlar. Pilotlar ve takım, yarışları kazanmaya devam etmek için kararlı”

“Her bir yarışı ayrı ele almalıyız. Son ikisinden keyif aldık ama Valensiya’ya gidip o tarz pistlerde şu anki formumuzu gerçeğe dönüştürmemiz gerekiyor, ardından da tempomuzu sürdürmemizi sağlayacak Silverstone güncellemesini hazırlamalıyız”

“Eğer yapamazsak, aracı geliştirememiş olacağız. Geçileceğiz ve Red Bull’dan başları tarafından da geçileceğiz”

Whitmarsh, Kanada’da 1-2 yapmalarını sağlayan lastik stratejisinde de tecrübelerinin rol oynadığını düşünüyor.

Whitmash: “Bazı insanlar, ana lastiklerin dayanıksızlığını önemsemedi ve Cuma günkü verilerden, opsiyon lastiklerine karşı bir çare olarak gördüler. Ama yeteri kadar değildi”

“Bana göre bu sonuç gerçekten tatmin ediciydi. Çünkü tempomuz ve performansımız vardı. Herkesi geride bıraktık. Doğru yaptık. Her iki pilotumuz da olağanüstü sürdü. Takım doğru kararlar aldı ve trafikte boşluk aradık. (Pilotları)Tam da yerli yerine koyduk. Her bir kararda tam isabet sağladığımızı düşünüyorum.

“Takım adına tatmin ediciydi. Hassas bir durum bu. İşi yaparken hatalar olabilir. Her halükârda Türkiye’deki sonuç harikaydı. Bu ise, özellikle tatmin ediciydi. Tempomuz vardı, diğer bütün takımları geride bıraktık ve her iki pilotumuz da muhteşem bir iş çıkardı”


Yorumlar

  1. djarum arkadaşım domenicaliyi hiçbir şey rahatsız etmez geçen yıl aracın gelişimini durdurdu ferrariye yakışmayacak bir kararla. bu sene de gelişim konusunda sürekli kapsamlı bir paket getirecez diyor. tamam belki gelişimin anahtarları mühendisler ama onları koordine eden motive eden de en baştaki adamdır.
    montezemelo takımı italyanlarla doldurdu belki de büyük kısmı vasatı geçecek kadar iyi değil onları tespit edip başkana bildirmesi lazım ki gereken yapılsın
    bu arada unuttum o da italyandı dimi? bu herşeyi açıklıyor.
    mclarenin ingilizliğine latin kökenlilerle cevap vermeye çalışıyor ferrari ama esas kafalar kuzeyde f1 konusunda

  2. Şampiyonluk yarışında ferrariden pek bahsetmiyor ,beni rahatsız ettiği kadar dominicali beyide rahatsız etse bişeyler yapar herhalde,bu arada ferrari ilk defa stratiji hatası yapmamasının nedenide mc lareni takip ettiği için olsa gerek.

  3. Tebrikler Martin…Tebrikler McLaren

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    eğer silverstone'da böyle bir başarı gösterebilirsek şampiyonluğu oracıkta ilan ederiz. Martincim bu yaz gününde fena halde su serpti içime

  5. gövde gösterisi yapmış martin 🙂
    çalışanın elinden öpeceksin 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir