Ferrari Daha Agresif Gelişim Hedefliyor

yazar:

kategori:

Sezonun açılış yarışı Bahreyn’deki zaferlerinden bu yana podyumun zirvesine çıkamamalarına rağmen geçen hafta sonu Kanada’da Alonso’nun alacağı bir galibiyet, kendisini zirveye taşıyabilirdi.

Red Bull’a büyük yardımı olduğuna inanılan alçak egzoz düzenini de kapsaması beklenen Valensiya güncellemesi ile Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, çalışmaların daha da sıkılaşması gerektiğinin farkında.

Domenicali: “Şüphesiz daha agresif bir zorlamaya ihtiyacımız var. Arka kanadın etkisiz hale getirilmesi sistemine çok fazla çaba sarf ettiğimiz açık. O nokta üzerine çok çalıştık, aracın diğer alanlarına yoğunlaşamadık”

“Valensiya ile birlikte, bu arka kanat sisteminden ayrı olarak aracın diğer alanlarının gelişimine yoğunlaşacağız. Çünkü (f-kanal) karmaşık bir sistem ve takımımızın kaynaklarının büyük bölümünü işgal ediyor.”

Domenicali, Montreal’de geçen hafta sonu daha iyi bir sonuç alabileceğini düşünüyor.

Domenicali: “Sonuç açısından çok ama çok daha iyisini yapabilirdik. Performansımız gerçekten iyiydi. Dürüst olmak gerekirse araç, 0,9 saniye geride olduğumuz Türkiye’deki ile aynıydı.”

“Bir şeyleri abartmadan önce ihtiyatlı olmamız gerek. Elbette ki lastikler kilit noktaydı ve burada bu konuda doğru seçimler yaptık”

“Şampiyonayı düşünürsek; hâlâ çok açık. Bir hesaplama yaptım ve eğer Kanada’da Alonso kazansaydı şampiyonada lider olacaktık.”

“Bu da demek oluyor ki her şey gerçekten çok ama çok açık ve her yarış zorlamamız için içimizde motivasyon olmalı. Kanada bize, iki hafta öncesine göre çok farklı bir manzara ortaya koydu”


Yorumlar

  1. mehmet ceviz avatarı

    AARank kardeşim uyarın için teşekkürler.

    yalnız şunu belirtmek isterim.pistte şu anda en sevdiğim pilotlar alonso ve hamiltondur.aralarındaki geçmişte olan olaylar beni hiçmi hiç ilgilendirmediğinden dolayı vede öncelikli olarak seyrettiğim yarışta keyif almamın önceliğinden dolayı ikisininde sürüş tarzı beni keyiflendiriyor.
    ama şu anda öncelikli olarak hamilton un daha başarılı olmasını tercih ederim.sebebi ise mercedes amblemli bir araç kullanmasıdır.

    asıl mesele ise(tamamen kişisel bir görüştür)karl benz ve dıetlıech daımler arabayı yapmıştır.geriye kalan herkes hala taklit etmek için milyarlarca dolar harcamaktadır.eğer diğerleri arabaysa mercedes değildir.eğer mercedes arabaysa diğerleri değildir.benim için arabada ölçüt sadece ve sadece mercedestir.

    AARank kardeşim ne kadar yorumumdan dolayı beni seviyeli bir şekilde eleştirsende;mercedese bizim mercedesimiz diye sahip çıkmandan dolayı seni tebrik ederim.

    bu arada inşallah mercedes gp de toparlanırda ilk sezonunda galibiyetler dubleler görürüz.

  2. Mehmet ceviz bey kardeşim… avatar resmini ne zaman değişeceksin.Hani McLaren ile Mercedes ayrılmışken ve o aracın üretimi için artık bir bağ kalmamışken varsan şu sizin 12-c versiyona geçiş yapsan.Bizim Mercedes imizide bize bıraksan.

  3. @mehmet ceviz objektif yorumun için teşekkürler…

  4. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    trafik ve tur bindirmelerde şanssızdı Alonso.
    birde Ferrarinin daha fazla yere basmaya ihtiyacı var.yapılabileceklerin iyisini yaptı diyelim

  5. Abuzer bey araba gitmeyince pilotajda belli bi yere kadar.Serhan Acar bas bas bağırıyor Mercedes motoru en güçlü Motor diye.Ferrari'nin Dawnforce sorununuda göz önüne alırsak Alonso'nun bunları yapması bile mükemmel işlerdir kaçan zafere rağmen. Lütfen yorumlarında biraz daha mantıklı ol

  6. bence ferrarinin en az 0.5sn kazanması gerekiyor ki yarışa ortak olalım

  7. arkadaşlar siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama, alonsonun ikinci pitstopu biraz daha geç olabilridi bence. alonso, hamilton pite girip önü açıldıktan sonra en hızlı turu attı ve eğer pite girmeseydi birkaç tur daha k-hızlı tur atabilirdi. yarışın sonlarınada daha iyi durumda olan lastiklerle girerdi.

  8. mehmet ceviz avatarı

    arkadaşlar tamam alonso hatalıydı kabul.ama mclaren sanki trafikte araç takibinde daha iyi gibime geliyor.

    ayrıca uzun düzlüğün sonunda f-kanala ve muhteşem mercedes motoruna rağmen hamiltonu geçmedimi.

    pistteki en iyi iki pilottan biri alonsodur biri hamiltondur.

    ikisininde özellikleri lastik koruma hariç nerdeyse örtüşüyor.

    hırs,korkusuzluk,baskı kurma,baskıya direnme,trafikten kurtulma vs vs.

    aynı şartlarda button webbere geçilirken alonsoda hamiltonda dayandılar.

    ferrari kopmadıysa öndeki ikili savaşa ve alonso nun zorlamasına bağlıdır.

    artık belli oldu ki takımlar çok zor ama alonso ya yüklenirlerse pilotlarda kaybedilmiş bir şey yok

  9. burak bocek avatarı

    Abuzer kadayıf tatlısı arkadaşım hayatında epeyce geçiş yapmış f1 pistlerinde ki yarışçı ruhundan bahsediyor:)

  10. burak bocek avatarı

    Eğer Alonso yarışı kazansaydı lider olucaktı demek istemiş bunu anlayacak beyniniz yok mu arkadaşlar."Ferrari Daha Agresif Gelişim Hedefliyor" adlı haberin altına daha saçma sapan yorumlar yapılamazdı ancak sitemizin Mclaren fanları her zamanki gibi klasik profillerini çizmeye devam ediyor.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın,biz en iyiz,kimse bize laf söyleyemeyz ama biz her yerde herkse lafımızı eder kaçarız zihniyetiyle devam ediyorlar.Devam etsinler nede olsa eşşeğe altın semerde vursan eşşek aynı eşşek.

  11. "… beceriksizliğin adı şans değildir"
    keşke "bazı" mclaren taraftarları dayanıklı bir araç üretemedikleri 2005 ve 2006 yıllarında, her yarış dışı kaldıkları veya dayanıklılık problemi yaşadıkları yarışın ardındanda bu şekilde açıklamalar yapsaydılar… bunun yerine işini doğru yapan takım Renault'a şanslı, Alonso'ya da ******* dediler 🙂 ve işte bu yüzdendir ki özellikle "bazı" insanların yorumlarına sadece gülüp geçiyorum…

    ve tekrar söylemem gerekirse, gerek Alonso'nun pist üstü konumlandırılmasında mükemmele ulaşamayan Ferrari, gerek tur bindirmeler ve Buemi'ye yaptığı atağıyla yerini kaybeden Alonso hata yapmıştır Kanada'da, bahanemiz şanssızlık değil, ama beceriksiz diye itham edilen insanların ve takımın yakın zamanda neleri becerdiğinide görmezden gelmek komik bir durum 😉

  12. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    can bundy (spa 2000) Tarih: 13.06.2010 21:31:23

    Ferrari 1. vitesle dönülen kanada virajlarında 3. lüğü aldı . bu onlar için çok aldatıcı bir veri. hızlı virajlardaki problemlerini çözmeden olumlu yorum yapmaktan sakınmalılar.

  13. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    tur bindirmelerde herkes için aynı şanslar mevcuttu hatta bikeresinde tur bindirmeler başlayacakken fırsat çıkabilir düşüncesiyle alonsoda hamiltona iyce yaklaştı. beceriksizliğin adı şans değildir heleki bunu arka arkaya 2 kere yaparsanız. geçiş yapabilmek için yetenekli ve yarışçı ruhunuz olacak.

  14. Podyumu Alonso, Lewis, Button olarak almış ve şu sonuca ulaşmıştır;

    1- Alonso 104

    2- Button 103

    3- Lewis 102

    Takım patronunun yapacağı iş bu tür hayali hesaplar olmamalı.

  15. Bu hesabı ben de merak ettim…

  16. murat levent avatarı

    nasıl puan hesabı yaptın sen yaw, nasıl zirvede olucaktınız çok merak ettim.

  17. alonso biraz değil artık bayağı agresif olmalı,kanada da tur bindirmelerdeki zaman kayıpları çok büyük kayıplara sebep oldu malasef,ve kim ne derse desin kesinlikle tatmin edici değildi podyum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir