Kubica Valensiya Güncellemelerine Güveniyor

yazar:

kategori:

Lastiklerde yaşadığı sorunun ardından yedinciliğin elde edilebilecek en iyi sonuç olduğunu belirten Polonyalı pilot, “Bu yarışın bizim için ne kadar zor geçtiğine bakarsak, elde ettiğimiz sonuç alınabilecek maksimum sonuçtu. Çünkü bir çok defa ‘işte bu kez yarışım bitti’ dediğim zamanlar oldu. Eğer yumuşak lastiklerle yarışa başlasaydık ve biraz daha ön gruba yakın olsaydık daha fazla puan olabilirdik. Lastik stratejimiz işe yaramadı. Çok fazla lastik aşınması oldu ve ilk bölümde çok erken pite girmek zorunda kaldım. Aşınma nedeniyle ikinci bölümde de yavaştım.” diye konuştu.

Kanada’dan dersler aldıklarını belirten Kubica, daha fazla yere basmanın olduğu Valensiya’da bu yarışta ertelenen ve içinde yeni ön kanadın da yer aldığı güncellemelerin de kullanılacak olmasıyladaha hızlı olacaklarını düşünüyor.

“Çok fazla fren noktasının ve düşük hızlı virajların olduğu bir pistti. Kanada’nın ardından Valensiya’da daha fazla yere basma kuvvetimiz olacak ve sonunda güncellemelerimizi kullanacağız.”


Yorumlar

  1. olgun peker avatarı

    petrov neysede robert kubica burada podyum yapacak diye içime doğuyor.

  2. Valensiya gp hakkında Kubicaya katılıyorum önlerde olacağımız bir yarış motor konusunda hemen desinler 30 bg zayıf olduğumuzu ben inanmıyorum Renault dan böyle bişey duymadım ben zayıf olduğumuza dair hep mırıldanan redbull oldu motor konusunda velansiya pistinde motor gücünün o kadar da önemli olduğunu düşünmüyorum bir monza bir belçika olsa tamam derim ama velansiyada yere iyi basan viraj çıkışkarında iyi bir çekiş yakalayan götürecektir bu özellikte Renault motorunda var zaten canada gördük Lewis bile bunu dile getirdi Renault motoru 4,7,8,9 viraj çıkışlarında çok güçlü diye kısacası ben Velansiyada Monocoda gösterdiğimize yakın bir performans bekliyorum

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    RENAULT arka tekerleklerin yere basma gücü anlamında diğer takımlardan çok üstün.Valencia yere basma kuvvetini kolaylaştıran bir pist olduğuna göre bu avantaj kısmen de olsa diğer takımlar ile eşitlenmiş olacak.Eksik olan 30Hp lik motor gücü ile birlikte elimizde kalan sadece Kubica'nın yeteneklerini ne ölçüde kullanabileceği ve Petrov'un performansı olacak.Yani bu pist için Kubica kadar iyimser olamıyorum.Pilotlar her yarış öncesinde genel cümleler ile kalıplaşmış bir iyimserlik sunuyorlar.Kubica'da bunu yapmış sadece.

  4. Hadi aslanlarım sizlere güvenimiz sonsuz inş güncellemelerimiz işe yarar mercedes gp nin önündeyiz şuan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir