GPDA'nın Yeni Başkanı De la Rosa

yazar:

kategori:

Mclaren Mercedes takımının test pilotu Pedro De la Rosa Grand Prix Sürücüler Birliği(GPDA)’nın yeni başkanı olarak seçildi. De la Rosa Formula 1’den ayrılan Ralf Schumacher’den boşalan başkanlık koltuğuna oturuyor.

Daha önceden DE la Rosa’nın kurulun yöneticileri Mark Webber ve Fernando Alonso’nun önerdikleri isim olduğu açıklanmıştı ve bugün yapılan toplantıda İspanyol pilot göreve seçildi.

De la Rosa "Beni desteklediler ve bu göreve geldiğim için mutluyum."

"Sonuçta ben yarışlara başladığım andan beri GPDA üyesiydim. Onlar başkan olmamı istediler ve bu mükemmel. Bu güveni bende görmeleri mükemmel." dedi.

De la Rosa GPDA’nın mevcut yaklaşımında değişim olmayacağını ve güvenlik için FIA ile beraber çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

De la Rosa "GPDA’nın son yıllarda yaptığı işleri devam ettireceğiz ve güvenlik için FIA ile çalışmaya devam edeceğiz. Yeni bir şey yok. Radikal bir şey yapmayacağız." dedi.

De la Rosa ayrıca Kimi Raikkonen ve Lewis Hamilton gibi genç pilotları da kurulda aktif yapmaya çalışacaklarını belirtti.

De la Rosa "Tüm pilotları çalıştırmak büyük hedefimiz. Hepimiz bunun için çalışmalıyız çünkü güvenlik için uğraşıyoruz ve güvenlik herkes için önemli."

"Hamilton ve Raikkonen ile görüşüyoruz. Onları kurula dahil etmek için çabalarımı ve görüşmeleri arttıracağım." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir