Hamilton: "Mücadele Hiç Olmadığı Kadar Çetin"

yazar:

kategori:

Bu görüş, şu anda şampiyonada lider olan Lewis Hamilton’a ait. İngiliz pilot, çok rekabetçi bir gridin olması ile puan sisteminin değişmesinin inanılmaz bir mücadele ortaya çıkardığını düşünüyor.

Art arda Türkiye ve Kanada’da kazanmasının ardından bir anda liderliğe oturmasına rağmen Hamilton, rehavete kapılma gibi bir durumun olamayacağını düşünüyor.

Kendi resmi internet sayfasında yazan Hamilton: “Sporumuz şu anda inanılmaz derecede rekabetçi ve sürekli olarak öne çıkan farklı takımlar görüyoruz. Bu şampiyona, daha çok uzun bir oyun oynama gibi; hataları asgariye indir, her yarışta puan al. İş, her bir yarıştaki başarıyla ilgili”

“Ve aslında muhtemelen bunu bir Formula 1 şampiyonası için ilk defa söyleyebilirsiniz. Puan sistemindeki değişiklikten veya yarışlar kazanabilecek makinelere sahip 10 kadar pilotun olabilmesinden… Sadece puanlar alamazsınız, her zaman sınırlarda olmalısınız. Buna bayılıyorum. Çünkü yarışmak istediğim şekil bu”

McLaren pilotu, şu ana kadar kimsenin avantaj sağlayamadığını ifade etti.

Hamilton: “Dünya şampiyonasında lider olmak harika bir şey. Ama dürüst olmak gerekirse Formula 1 çok çetin ve şu anda çok rekabetçi. Hiçbir şeyi garanti altına alamazsınız. Şu anda liderim ama orada kalabilmek için önümüzdeki 11 yarışın her turunda mücadele etmem gerektiğini biliyorum.”

“Ve ben bu sene şu ana kadarki 5. şampiyona lideriyim. Bu yüzden zirvede kalmanın pek kolay olmadığı oldukça açık”


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    yapma ne neresi çetin,sadece redbullar var ara ara diğerleri nerelerde ki bilmem kaç saniye gerideki ferrarimi yoksa renomu yada mersedesmi.asıl onlardan bir veya ikisi bu kotaya girerse güzel yarışlar seyrederiz seyirci açısından.
    yarışmak adına evet çok çetin redbullar ve sen sadece üçünüz varsınız bakalım önümüzdeki yarişlar neyi gösterecek

  2. elif çivici avatarı

    Evet gerçekten şampiyonluk kapasitesinde o kadar çok pilot var ki,her an her şey değişebilir.Hele bir de Ferrarilerin Valencia pakedini gördükten sonra işler daha da şekillenecek,Redbullar zaten kanatlı.Ama ben mutlu sona ya bir Ferrari ya da Mclaren pilotunun ulaşacagını düşünüyorum,Redbullar buna hazır değil bence.Hızlılar ama yaptıkları çok garip,iki pilotunuz kaza yapıyor,siz onları motive edeceğinize o suçlu bu suçlu kavgası ediyorsunuz.

  3. Batuhan Öztütüncü avatarı
    Batuhan Öztütüncü

    Hamilton'u diğerlerinden de ayıran özeellik zaten bu rekabetçi hiç olmadığı kadar.

  4. dur bakalım lewis mücadele çokda çetin değil zira henüz rosberg ve schumi olayın içine girmedi.inş girerler çetin mücadelenin hası olur.

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Lewis her yarış daha güçlü oluyor.takım arkadaşıyla arası iyi ve rekabet ederken birbirlerine olan saygılarıda mükemmel.bozulacağını da hiç düşünmüyorum.Kanada'da liderken bile İstanbul'da olanları tekrar yaşamamak için üstüste attığı hızlı turlar etkileyiciydi.ve telsizden gelen "tamam hızlısın, ama lastiklerini koruman gerek" sözü güldürdü beni.Lewis'in hızlı olduğunu kanıtlamasına gerek yokki 🙂

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Evet arkadaşlar keyifli yarışlar oluyor bu sene cok farlı gecen seneki gibi red bull brawn gp mucadelesi yok bu sene 4 buyuk takım kapısıyor sampiyonluk icin ve ciddi bir gelişim kaydeden tkaım lider geliyor Mc larenin F kanalı Bahreyn gp den sonra cıktı ortaya ve o yarisdan sonra rekabetci olmaya basladı herkes gelişti ama ferrari sezonunu basindaki gibi kaldı haliyle geride kalsı ama sampiyonluk cok heyecan verici bu sene umarım ferrarimiz büyük gelişim kaydeder ve mclarenle tampon tampona mucadele zevklı yarislar izleriz…

  7. Bu sezon Lewis çok daha mücadeleci,istekli ve en önemlisi kendisininde dile getirdigi gibi kalbiyle yarıştıgı için onu izlemek hiç bu kadar keyif vermemişti bana.

  8. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Dediği gibi 10'a yakın pilot öyle ya da böyle yarış kazanabilecek durumda.. Bu sene kazanılacak bir şampiyonluk son yılların en değerlisi olacak.. İnş mutlu sona biz ulaşırız bu keyifli sezonda..

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ''Sadece puanlar alamazsınız, her zaman sınırlarda olmalısınız. Buna bayılıyorum. Çünkü yarışmak istediğim şekil bu"

    seni sevme nedenimiz de bu tabelacı olmayan yönün işte..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir