Resmi: Fry, Yardımcı Teknik Şef Olarak Ferrari'ye Katıldı

yazar:

kategori:

46 yaşındaki Fry, McLaren’de geçen 18 senenin ardından şef mühendis iken İngiliz takımdan ayrılmıştı.

Salı günü Ferrari, Fry’ın 1 Haziran’dan itibaren kendilerine katılacağını, görevinin ise yeni düşünülen yardımcı teknik sorumluluk olacağını belirtti.

Fry, doğrudan teknik sorumlu Aldo Costa’ya rapor verecekken teknik bölümdeki mevcut yapıda değişiklik olmayacak.

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh geçen ayki açıklamasında Fry’ın gidişinin takıma zarar vermeyeceğine inandığını söylemişti.


Yorumlar

  1. Ohoo neler dönmüş buralarda ben seyahat ederken. Ana sayfadaki diğer yorumları da gördüm şaşırdım.

    can budy'nin F1 Racing olayını okumuştum daha önceden. Derginin kendisinden… Eğer detaylı inceleme yaparsa can budy, FIA'nın "Alonso – Macaristan – engelleme olayı hakkındaki" "FIA resmi karar metnini" de bulacaktır. FIA neden ceza kestiğini McLaren ve Alonso'ya detaylı olarak anlatmış.

    Neyse asıl konuya geçelim. Bir mühendis bir takımdan diğer takıma geçerken tabi ki bilgilerini, tecrübelerini aktaracaktır. Bundan doğal bir şey yok. Adamın beynini usb ile bilgisayara bağlayıp silemeyeceğimize göre… Pat Fry'ın tecrübeli bir mühendis olduğunu konuşmuştuk. Ferrari'ye yardımı dokunacaktır. Daha önce McLaren'dan Alonso'yu tanıması kendisine avantaj getirecektir.

  2. Al işte.Dam başında saksağan vur beline kazmayı demişler.Can bundy spa2000 Fernando nun her fotosunu gördüğünde duyduğun acıyı burada paylaşmak zorunda değilsin.acını içine göm.Takımına zarar verdiğini kendi savsatalarınla aklına yerleştirmişsin.Peki ya artılarını da söyle.Mesela 4 zafer 12 podyum 109 puan bunlar hep mclarenin hanesine yazıldı.Bende hamiltonu sevmiyorum ama ikide bir onunla ilgili yorumlar yapıp acım var demiyorum.Bir de kalkmış site yönetimi ve yazılan yorumlar hakkında eleştiri yapıyorsun.Ortalığı karıştıran tek kişisin.Buyursunlar incelesinler bugüne yazdığın yorumların yüzde 80 i alonso karşıtı ve hakareti ile ilgili.Sözümün arkasındayım.10 yorumundan 8 tanesi alonso ile ilgili.Daha öncede söyledim.

  3. can bundy bu kadar bilginin arasında alonsoya yapılanlar neden yok.Neden mekanikerlerin yüzüne karşı ana avrat küfrettiği bilgisi yok.Neden alonsonun aracının sabotesi(üstüne elektrik direği devrilmesi).neden takım patronun yüz çevirmesi yok.neden ona karşı yarışma lafı yok.OBJEKTİF OLALIM.Tek taaftan bakmayalım.O zaman hamiltonun kaybedeceği hiçbişey yoktu.Alonso bu takıma şampiyon olarak geldi ve 3.şampiyonluğunu verecek takımın kölesi olacaktı.Arzuluydu hevesliydi istekliydi ama aynı zamanda üzerinde baskı vardı.Hamilton için sorun yoktu nasıl olsa o yıl çaylak yılıydı ve bunun verdiği cesaretle kendini göstermeye çalıştı ama acemiydi .Hızlıydı ama acemiydi çünkü brezilya yarışında bu belli oldu.Orada hangi pilot olsa aklını kullanır ve şampiyon olurdu.çünkü 4.lük bile yetiyordu.Ama gözünü bürüyen alonso hırsı yüzünden ona yaptığı gereksiz atak sonucu şampiyonluğu tepsiye koyup kimiye verdi.

  4. ooo iyi iyi burlarda olduğuna sevindim. Arada görüyordum ama askerden döndüğünü bilmiyordum kaçırdım yada. Sadece mantıken bitmiş olması gerektiğini düşünüyordum. Hayatın istediğin gibi gider inşallah. Sıklıkla buralarda
    olabilecek duruma gelmeni temenni ederim ve görmek isterim.
    Son zamanlarda bende çok bakamıyorum. Kaçırdığım haberlerde vardır mutlaka. Yazamıyorum malesef. (Hissiyat olarak
    ciddi katılım olmamasının bende etkisi var mı bilemiyorum aklen) Evet benim de gördüğüm bazı şeyler var ki; bir çok yeni üye var (başımın üstünde yeri var. Motorsporları bilinsin diye normalde her şeyi yaparım.) ama senin gibi bende bazı insanların yazdıklarını yada pek sık yazdıklarını göremiyorum. (Buna ben de sebep olmuş olabilir miyim acaba diye düşündüm geçenlerde) Bir çok haber boş geçiyor artık bunun nedenlerini hepimiz düşünmeliyiz bence. Hepimizin aynı anda özel sorunları olmuş olamaz herhalde. 😀

    Birde çok haber oluyor bazı dönemlerde (eskiden de düşünmüştüm) bir biriyle ilintili ve alakalı olanlarını en azından bir arada vermek iyi olmaz mı. Böylece konu dağılmamış olur, bir arada düşünülebilir ve yorumlar noktasında efektif sonuç alabiliriz belki. (Arkadaşlar daha bir şevklede yaklaşır belki) Açıkçası yorumlar beni ilgilendiriyor ve sevindiriyor. Konu haber bile olsa farklı bir bakış açısı, teknik bir noktanın aydınlatılması,
    teknik bilgi ve arkadaşların paste'leri, kaçırılabilen bir noktanın paylaşılması vb. yorumlarda görmemin büyük faydası oluyor.

    "ferrarici olarak başladık, ardından ben bmwci yapıldım, şimdi mclarenci olduk. yarın öbür güz keza mercedes ve schumacher öne çıkarsa ne oluruz orasını artık tahmin edebiliyorum."
    Evet seninde paylaştığın gibi en büyük problemde bu. Herkes kendi fikriyatı üzerinden karşıdakini yorumluyor. Taraflı olan, herkesi taraflı bakıyor sanıyor galiba. Aynı sorunu Serhan'da yaşamıyor mu zaten. Bu konudaki en büyük sıkıntıyı Serhan ve Okay yaşıyor belki.
    Çeşitli kerelerle ifade ediyorlar zaten. (hatta Okay yine eleştirecekler bak diyor artık. Diyene değil dedirtene bakmak lazım değil mi biraz da) Beğendiremiyoruz kimseye kimseyi malesef. Bu saydıklarımızla beraber Mümtaz'ı, Poyraz'ı, Volkan'ı (Işık) bile beğenmeyenler var. Bunları ayarsız eleştirince birisi içimde alev topu oluşuyor benim nedense. 😛

    "İnsanlar düşüncelerini saygı-sevgi çerçevesinde yapmazdan uzak kalıyorlarsa biraz düşünmeleri lazım. Kim olursa olsun direkt olarak her yorumuna ön yargıyla yaklaşıyor ve yazan kişiyi "saçma sapan, aptalca" diye yorumluyorsa
    oturup aynaya bakmalı. Herkes bir konuda karşısındakiyle aynı düşünmek zorunda değil, önce bunu kavramak lazım ardından da bırakın siteyi tüm hayatta gerekli olan saygı ve sevgiyi unutmadan yorum yapmak lazım."

    Bu sitede ve benzer ortamlarda gördüğüm de en ayar olduğum şey "merak etme sen" ile başlayan cümlelerdir.

  5. Yorumların SEVİYESİ'si her geçen gün düşüyor.
    haberlere objektif bakabilen,bazen espirilerle katılabilen teknik bilgiyle sürekli bilgilendiren samimi,seviyeli tartışabilen bir çok arkadaşın şuan yorumlarını görememek gerçekten üzücü!

    Abdullah Çelik'in dediği gibi onlar hala burada ama onlar yorum kirliliği ve seviye yüzünden artık yazmıyor.

    "F1'in bir aşk olduğunu,taraftarlığın bir renk olduğunun farkında olmayan birden fazla kişi tüm emeklerin içine ediyor"
    "BUNA ARTIK BİRİLERİNİN DUR DEMESİ GEREK"

  6. M1CHAEL, ben döndüm zaten ancak sadece biraz uzakta kalmam gerekiyor. şimdi ben konuşmaya başlasam, geçen sene eleştirdiğim kimiciler nedeniyle beni destekleyen alonsocu arkadaşlar bu sefer de "anti-alonsocu" ya da "mclarenci" diye nitelerler. halbuki hiç alakası yok. insanlar düşüncelerini saygı-sevgi çerçevesinde yapmaztan uzak kalıyorlarsa biraz düşünmeleri lazım. kim olursa olsun direkt olarak her yorumuna ön yargıyla yaklaşıyor ve yazan kişiyi "saçma sapan, aptalca" diye yorumluyorsa oturup aynaya bakmalı. herkes bir konuda karşısındakiyle aynı düşünmek zorunda değil, önce bunu kavramak lazım ardından da bırakın siteyi tüm hayatta gerekli olan saygı ve sevgiyi unutmadan yorum yapmak lazım. burada olmama rağmen özel sebeplerden dolayı yorumlara uzak kaldım, ancak yine de insanları bilgilendirmek için uğraşıyoruz.

    her neyse inşallah her açıdan daha güzel günler önümüzdedir. bazen yardımcı olmaya çalışan yorum editörleri arkadaşların da hatası olabilir ancak yorum yapan arkadaşlar da çuvaldızları ara sıra kendilerine de batırmalılar. ferrarici olarak başladık, ardından ben bmwci yapıldım, şimdi mclarenci olduk. yarın öbür güz keza mercedes ve schumacher öne çıkarsa ne oluruz orasını artık tahmin edebiliyorum.

    çok sevdiğim ve saygı duyduğum bazı isimlerin yorumlarını buralarda göremiyor olsam da, onların buraları okuduklarına eminim.

    hepinize selam olsun.

  7. hareketli= hareketleri

  8. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Erhan Merhaba

    ""bu takım tarih olmuş,sonu geldi bunların,ne kadar çirkef bir pilot…" "

    bu tarz yorum yapanlara getirdiğin eleştirilere ben de katılıyorum.

    ama herkes site yönetimine yüklenmiş. diyelim adamı banladılar. siteye üye olmak ücretli değil ki, hemen yeni bir rumuzla yoluna devam eder. hem de daha beteriyle. bu işin iki çözümü var.

    1-yorum olayını kapatmak. (rating had safhada düşecektir)
    2-üyeliği ücrete bağlamak. (bu fevkalede işe yarayacaktır. ama ratingi olumsuz etkileyecektir.)

    -ayrıyetten kusura kalma alonsoya karşı olan tavrımız maalesef bitecek gibi değil. sana yemin ederim her fotosunu gördüğümde takımıma vermiş olduğu zararları hatırlıyorum. gerisi malum.

    diyebilirsin hamiltonla neredeyse kanka oldular sarmaş dolaş oluyorlar, Ron Dennis takımdan ayrıldıktan sonra pozitif yorumlar gönderiyor. Hatta daha da ileri giderek ilerde tekrar McLaren pilotu olabilme ihtimalini bile açık tutuyorlar. (affına sığınarak buna OHA diyorum, ki kendisi mümkünse ferrari de emekli olmak istiyor).

    sizde bunları artık mazide bırakın diyebilirsin ama tekrar malesef, bizler amatörüz ve fanatiğiz. böyle olmasa 50-60 tur birbirlerini geçemeyen sadece pistte dönen bu araçları neden izleyelim.

  9. Ne garipdir değilmi… McLaren ve Williams gibi iki takımın RedBull tarzı ön burunu uygulamamış olması.Williams ın başarısız olmasıyla birlikte hala ayakta kalabilmesi bir test takımı olduğunumu gösteriyor.

    Williams bir İnghiliz takımıdır ve Alonso İspanyoldur.

    Macaristanda ALonso ya yapılan hareketler sokak köpeğine yapılmamışdır.Takım patronu ite kaka adamı garaja sürükleyecek kadar ileri gideerken siz neden bahsediyorsunuz.Ben o gün soğudum McLarenden.Alonso ya yol ver de ilk hızlı turu o atsın dediklerinde Hamilton kendi kafasına göremi izin vermedi yoksa takımdan birilerinin sözünümü gerçekleştirdi.
    Macaristanda bu olanlar hakkında şikayette bulunanlar Hamilton ve McLaren takımıdır.Garajda ALonso ya nasıl hakaret edildiği alenen açığa çıkmadı ama o konularıda De LA Rosa da aralarda biryerlerde yorumladı.

    Rosa:' ALonso, taklımla arası bozulana kadar çok müthiş çalışıyordu.Sorunlar ortaya çıkınca araca katkısını kesti ve içine kapandı' diye açıklamalarda bulunmuşdur.

    Garajda adamın ırzını dizine indirmiş olabilirler ki bu hareketden sonra Alonso nun neden yaptığından öte ne yaptığını sorgulayarak asıl hatayı yapmış olursunuz.

    Alonso,verilerini Hamiltona aktarmakda bir sorun görmemekle birlikte Hamilton ın kendisiyle yarıştırılmaya kalkışılması ve kötü muamelelerin başlamasından sonra (durduk yere aracın üzerine düşürülen aydınlatma platformu ile) verilerini paylaşma kısıtlaması istemişdir.

  10. Arkadaşlar naptınız siz ya sakin olalım ne gerek var bir birinizi kırmaya. Yakışıyor mu bize böyle bir F1 kültüründe.
    Abdullah kardeşim nerdesin dönsen artık be yav. 🙂
    Gerçekten bazen susmak ses vermekten daha büyük bir cevaptır. 🙂

    Site yönetiminde öyle büyük bir kayma yok, önceki seneden halin pek farkı da yok bence. Belki sadece onlar Abdullah kardeşim kadar dikkat gösterememiş olabilirler onu da kendi aralarında düzeltirler zaten.
    Açmak gerekirse geçen seneyi düşünün arkadaşlar. Hatırlayın ne durumdaydı geçen sene yorumlar. O zamanda ciddi olumsuz tartışmalar vardı. Silinen yorumlar, ortamı geren yorumcular vardı. Yasaklananlar da oldu, beğenilenler de. Ne durumdaydı sitenin huzuru? Devir değişti, devran döndü ama hal değişmedi. O günlerde Kimi fanatikleri, düşmanları problem oluyorken bugün başkaları aynı durumda yada diğer bir değişle problem oluyor. Huzursuzluk devam ediyor. Peki var mı bunun net bir çözümü site yönetimi açısından?
    Daha eski olan o komşu siteye bakıyorum orda da haberlerin, sayfaların ekseriyetine hiç bir şey yazılmazken Alonso, Kimi, Schumacher haberlerinde bu zirve yapıyor. Bunun işin normal tarafı olduğu bilindiği gibi yazılanlara bakıldığında insanların yazdıklarının hiç normal olmadığını görmüyor muyuz. Çok sefer kendi içimde o arkadaşlara sitenin haber sunuşu, sayfa dizaynı, üye yorumları noktasında kendilerini geliştiremediklerini tarttım, kızdım. Fakat yapsalar ne olacaktı ekseriyeti ortaya değerli bir fikir, bilgi, düşünce ortaya koyamayan tamamen bencil ve kavgacıl insanlar için mi yapacaklardı bunu.
    Bu sitenin onlardan ayrıldığı ve hedeflediği nokta bu fakat aynı sıkıntı ortada değil mi. Hedefler belki aynı ama icraat farklı buranın onlardan en büyük farkı yorumlara önem vermeleri ve sitenin tabanını bunun oluşturması.
    Şunu da ekleyebilirim ki son dönemlerde orada yazılan yorumların ekseriyeti ortaya okunabilecek bir şey ortaya koyamıyorken burada bu ekseriyet çok daha düşük oranda. Sitenin işleyiş amacında olduğu gibi burada takip edilebilecek ciddi arkadaşlarımız var.

    Ben çok rahatlıkla söyleyebilirim ki geçen seneki bazı/birkaç Kimiciden bu seneki yine bazı/birkaç Alonsocun bir farkı bulunmuyor. Yine aynı şekilde bu tarza dahil olan Mclaren ve Schumacher fanatikleri de var herkesin gördüğü üzere.
    İşin özü gün geçiyor, devran dönüyor ama aynı devran dönüşüyle beraber farklı kişiler tarafından halin aynı olduğu hissettiriliyorsa bunun önüne geçmek pek kolay değil. O gün size bugün bize mantığı doğru bir mantık değil. Bence bunun müsebbibi de siteler değil biziz.

    Fanatikçe, kin ve öfkeyle, dar bir bakış açısından baktıkça, ortaya sadece kendi hissiyatımız ile bir şey koyduğumuzu sanarak, fikri gelişim olmadan, sadece ismi yorumlar diye yorum yazdığımızı sanıyorsak burda problem insanlardadır. Bu tip herşey de olduğu gibi yine sorun bizim milletimizde. Değer verdiklerimizle beraber yaz geç yapan bir çok insan var görüyorsunuz.

    Yapılan anketler olsun, görüşler olsun defaatle yönetime yazdığım bir şey vardı. Oda sitenin kalitesinin korunması. Müşteri bakışı ve düzeyi, arkadaşlık ortamı. Yorumların kalite süzgecinden geçirilmesi ve dikkat gösterilmesi. Biri gider biri gelir her zaman ama bence siteyi çok daha ilerletecek veya değersiz hale getirip bitirebilecek bir nokta bu.

    Dert edeceğimize bence dönüp biraz da kendimize bakmamız gerekiyor bence. +/- duruma çok değer vermeyen biri olarak yine de bazı şeyleri ortaya koyduğunu düşünüyorum. Zikriyat ve fikriyat anlaşılabiliyor en azından.
    Bunlarla beraber halen yazdıklarıyla ekseriyetle eksi almayan, yorumlarına değer verilebilen arkadaşlarımız var bence bunlar niye böyle ve niye böyle bir sonuç var diye düşünmeliyiz. Niye devamlı eksi almıyor bazı kişiler? Aksini sormak kolay olan.

    (Bunu şimdi yazmak istemedim çok düşündüm ama yanlış anlaşılmaz belki)
    Fernando Alonso ve fanatikleri noktasında problem de bir yönüyle Fernando'nun konuşmaları, tarzı kaynaklı olabilir. Fakat bu bizi çılgın yapmamalı bence.
    Geniş manada Kimi veya başkası onda da bir şeyler bulmuyor muyduk. Geçen senede başka şeyler söyleniyordu. İnsanlarda hiç mi suç yok.
    İnsanların hareketli karşıtlık oluşturabilir ama bunun bile bir düzene riayet etmesi gerekiyor bence.

    Tartışmaya dahil olmak istemedim ama duruma yönelik yazmak istedim. Düşüncemizi ifade etme şansı veriyor çok şükür yönetim. Ben şimdilik yönetici arkadaşlar tarafındayım. 🙂 Bunu başka ortamlarda da yaptığım için kendimi onların yerine koyabiliyorum şu günler için.
    Ben olsam kavga çıkarabilecek her yorumu gördüğümde silerim. Üstüne niye silindi diye atılan mesajlarıda silerim. İyi ki ben onların arasında değilim galiba. 😀

  11. erhan aydın avatarı

    al sana +1 can bundy (spa 2000).yorumuna katıldığım için değil,verdiğin biligiye-habere ulaşmak için ve bizle paylaştığın için.

  12. erhan aydın avatarı

    can bundy (spa 2000);işte böyle güzel bilgilerinizi paylaşarak eleştirin,sizi herzaman alkışlarım.
    bence williams çalışanının fikri-yorumu kendini bağlar.tarafsızlık diye birşey yoktur.

  13. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Herkes tutturmuş Mclaren taraftarları durduk yere alonso düşmanı, ortada hiçbirşey yok ama adamlar alonsoya nefret duyuyor diyor.

    —————————————————————————————————————-
    F1 Racing Nisan 2010 / syf 36
    … monaco'da ise yarış öncesinde düzenlenen basın toplantısında, alonso ile zafer mücadelesine girmesine izin verilmemesinden yakınan hamilton'ın ateşli konuşması, takımın çatırdamaya başladığının sinyallerini veriyordu.
    Sonunda alonso, macaristan gp sinde hamilton ın itirazları yüzünden sabrını kaybetti ve sıralama turlarında takım arkadaşını kasten engelledi.
    Bu olaydan sonra mclaren tarafından yapılan basın bildirisi son 20 yılın en zehir zemberek açıklamasıydı. Ertesi gün alonso nun e-posta kozunu kullanmasıyla olay iyice büyüdü ve mclaren takımlar şampiyonasından ihraç edildi.
    ——————————————————————————————————————-

    1-alonsoya karşı Hamilton dizginlenmiştir. ama Hamiltonın buna rağmen kafa tutması kendisini delirtmiştir.
    2-alonso takım arkadaşını kasten engellemiş ve takımını sabote etmiştir.
    3-alonso elinde koz saydığı evrakları, takımını şampiyonadan ihraç edecek şekilde kullanmıştır. (f1 yönetimiyle anlaşmıştır. kendisine aleyhte tanıklık karşılığında koruma sağlanmıştır.)

    tifosiler bizim yerimize kendinizi koyun, alonso bunları ferrariye yapsaydı ne olurdu.

    *f1 racingin bu yazısını çok örneklendirdiğimin farkındayım. ama sizler alonsoya tepkimizi anlamamakta ısrar ettiğiniz için devamlı tekrarlıyorum. tabii renodayken alonsoya gösterdiğimiz tepkiler neden bu kadar karşılık görmedi merak ediyorum.

    Patrick Head macaristan 2007 için yaptığı yorumda alonsoya : alonsoya pitlerden defolup gitmesini ve hamilton'ın lastiklerini yaptırmasını söylerdim. (kendisi williams çalışanı yani olayla alakası yok, dışardan birisinin ve herkesin olayı nasıl gördüğüne en iyi örnek.)

  14. erhan aydın avatarı

    böylesi tartışmalardan hoşlanmayan kim varsa gelin herkes önce kendi takım arkadaşını uyarın.işi sadece ortamı germek olan birileri var aramızda,bilgiden yoksun.hiçbir gün bir tane bile teknik yorum yapamamış,sadece"bu takım tarih olmuş,sonu geldi bunların,ne kadar çirkef bir pilot…" gibi seviyesiz yorum yapanlar var,bunları uyaralım.

  15. erhan aydın avatarı

    tartışmanın bu noktaya gelişindeki en büyük neden bence site yöneticileri.bu gergin dolu yorumları yapanlar tabiki üyeler ama şu ana kadar hala hiç bir menfi yada müsbet müdehalede bulunmadılar.AARank,Burak gibi arkaşlarımızın yorumlarını beğenmeyende mutlaka vardır ama bu arkadaşlar gerçekten bilgi ve tecrübeleriyle bu siteye kesinlikle çok şeyler katıyor.eee maalesef bir-iki gündür olduğu gibi de gergin,agresif olabiliyolar.ama şuna hiç dikkat etmedinizmi Allah aşkına,yorumlara ne zaman(ismi lazım değil) özellikle bir iki mclaren taraftarı arkadaş,sırf ortamı germek için çok saçma ,koskoca ferrari ve kendini ispatlayalı çok yıllar geçen alonsoya hakaret edenler var.ben şahsen bugüne kadar ne hamiltonun pilotluğuna nede mclaren gibi ezeli rakibimize kesinlikle hakaret etmedim ve hatırladığım kadarıylada başkalarıda hakaret etmiyolar,belki birkaç istisna hariç.ama bizde insanı be kardeşim;bizim de bamtelimiz var,damarımıza damarımıza basanlar olunca maalesef kaldıramadığımız zamanlar oluyo.bunun içinde gerçekten aklı başındaki tüm takım taraftarlarından şahsen ÖZÜR dilerim

  16. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    aslında Mclaren ve ferrari arasında yapılan transferlerin bir dosya halinde sunulması yararlı olur.

    transfer edilen pilotlar, mühendisler,sponsorlar vs.

  17. Formula 1 de bu tür transferler hep olmuştur. Pat Fry da önemli bir mühendistir. Ferrari nin bence böyle bir isme ihtiyacı vardı. hayırlı olur takımıma inş.

  18. Sİte yönetimi incelerse neye niçin itiraz ettiğimizi bulacaklardır.Benim gibilerin korkusu yok.Kendin yazıp kendine + vermişsin.İşde o kadarsınız…

  19. Ferraciler alışık oldukları egemenligin ortadan kalkmasıyla baya bi olaylar çıkarmaya başlamışlar çok ilginç bu seferde site yönetimine laf atıyorlar .

  20. Alonso iki yarış kazansa çil yavrusu gibi dağılacaksınız.Bu haberlerin altına ancak takdir etmek için uğrayacaksınız.

  21. Alonso ve Ferrari haberlerinin altına yorum yapmazsanız benimle ve ben gibi olanlarla muhatap olmak zorunda kalmazsınız.McLaren haberlerine yazsanız beni okumak zorunda kalmazsınız.

  22. çok abartma senden öğreneceğim tek şey nasıl biri olmamam gerektiği. sağ olsun ilkokul ve lisedeki hocalarım öğrenilmesi gereken ne varsa öğrettiler. beni bir kez daha şaşırtmadın teşekkür ederim. o sözü senden öğrenecek kadar kültür yoksunu değiliz allahıma bin şükür.
    zamanında bir hata yapmıştım ve senden özürümü diledim. keşke sen de azıcık o nezaketi gösterebilecek biri olabilseydin de 2 gündür yarattığın kaosu bir nebze de olsa hafifletebilseydin. ama ne arar kelime aralarında sıkışmış cümlelerle kelimelerle çocuksu bir oyun yaratmışsın kendine. ister sataşmanın dozunu arttır, ister abart küfret senin yazdıklarına tek cevap yazmayacağım bundan sonra.
    anladım ki sen bu işi oyuna çevirmişsin sana cevap vermek de oyununa alet olmak demek. resmen iki günümü çaldın hayret cidden 😀 zamanın bol herhalde sana uyacaz diye işimizden gücümüzden oluyoruz.
    senden sıkılan arkadaşlara reçetem: görmezden gel.

  23. Bu seneye kadar griddeki araç sayısı azdı ama Button önündeki araçlardan yuttuğu tozun çokluğunu unutturacak kadar başarısı yok.Forzajenson… sen önce kendi kuyruğuna bak.Ron dennis ortamı idare etmek için Button ın başında bekliyor.

  24. aarank senin çocukluğuna inmeye gerek yok hacı ben senin sorununu buldum küçükken ateşli havale filan geçirmişsin belli baksana.vah vahhh durumun çok vahim fernandon bu senede bişi yapamıycak.Seni düşünemiyorum bile:)
    Editör amcana şikayet et beni hadi ama hadi 🙂

  25. mp4-25 aferin… amaç üzüm yemek bağcıyı dövmek lafını öğrenmişsin de nerde ve ne için yazdığımıda aklına tuttunmu?Beni izleyip benden öğrenme arzun için teşekkür ederim.

    Jack gibiler atlamasa şaşırırım…

  26. Sir Jack B.  avatarı

    Arkadaşlar ne yaptınız siz yaa. Nerden geliyor bu holiganlık düşmanlık. Burada bazı problemli üyeler var ama neden onlara uyuyorsunuz ki. Hep aynı kişiler hep aynı muhabbet. Bırakın birbirlerini yesinler. Siz muhabbetinizi başkaları ile yapın. Tabii onlardan fırsat bulabilirseniz.

    AArank siteden çok şikayetçi ama kendisi bu sitedeki en sivri provakator. Şahsen çok az adam akıllı mesajını okudum. Ya takımları ya pilotları aşağılıyor. Daha da kötüsü burada ki diğer üyeleri. Sonrada şikayet ediyorsun. Mclarende de vardır böyle kişiler. belki sayıca daha fazladır. Ama Mclerende benim gözüme çok batan okadar sivri yazan bir isim hatırlamıyorum. Eğer AARankın böyle olmadığını düşünen var ise zaten siteye felan laf atmasın.

    Başkalarına laf yetiştirmeden önce bir kendimize bakalım.

    İstemeden de olsa çoğu kişi bu kavlara giriyor. Birisi iyi yada kötü birşeyler yazıyor. Başka birisi alınıp höt diye birşey söylüyor ondan sonra izleyin şamatayı. Herkes birbirinin üstüne atlıyor.

    Ondan sonra birbirinizden şikayet ediyorsunuz. Burada asıl şikayet etmesi gereken bu kavgalara girmeyen faydalı yorumlar görüşler okumak yazmak isteyenlerdir.

  27. düzeltme:
    …site yönetimindeki mclaren taraftarlarının tarafsız olabileceğinden emin değilseniz…

  28. sorun anlaşılıyor küçükken de böyleydin bu yüzden de tek arkadaşların da bisküvilerin oldu iyi ki babam o bisküvilerle büyümemiş ferrari taraftarı arkadaşlar bu adamın amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek bakın bir anda her şey site yönetiminin üstüne kaldı mclarenci bunlar diye eğer site yönetimindeki mclaren taraftarlarının tarafsız olabileceğinden eminseniz todtun tarafsız bir fia başkanı olacağından nasıl emin oldunuz? sorun yönetim değil kendini mclarencileri adam etmeye adamış bu şahıs ama yaptığı tek şey saldırmak insan böyle mi adam edilir? adam etmeyi kim öğretti sana yanlış temeller üstüne kurmuşsun adamlığı sana kendi kümesinde mutluluklar o zaman ben kümeste yaşamıyorum

  29. Arkadaşlar konu yönetimin gündemindedir kısa zamanda gerekli önlemler alınacaktır.

    Yapılan hatalar var ise özür dileriz. Ancak bunu tüm siteye mal etmeyiniz.

    Görüş ve önerileriniz var ise webmaster@trf1.net e mail atabilirsiniz. Tüm görüşleriniz dikkate alınacaktır.

  30. quva kardeş…O sadece benim yorumlarımı okur… ondandır daha fazlasını bilmez 🙂

  31. Bu haberde FRY ve FERRARİ var da sizin ne işiniz var.Hadi kışş kışş… kümesinize.

  32. Benim çocukluğumda elbebek gülbebekdim.Çocuğunuzun babası yağ kuyruğunda çocukluğunu geçirirken ,kilerde teneke kutular içerisinde 5 çeşit bisküvi benim için dururdu ( 1970 lerde beş çeşit biküvi vardı).

  33. mert merter taraftarı olduğumuz pilotun iticiliğini nerede nasıl ve ne şekilde tecrübe ettin..tartaışmayı kimin veya hangi takımın taraftarlarının başlattığını da göremeyecek kadar kin dolusun.Madem okumuyorsun o zaman neden hakaretle saldırıyorsun.?????

  34. mert merter avatarı

    al iste yine kisilik bozuklugu yine saldiri yok yok senin cocukluguna inmek lazim zor bi dönem gecirmissin yoksa bu kadar saldirgan bir insan olamaz.:))
    ben gider hafta sonu görüsüürüz dostlar ,

    HAVA NASIL OLURSA OLSUN KAZANAN McLaren olsun…:))

  35. Bu sitede benim gibilere alakasız şekilde saldırmak isteyenleri adam edene kadar mücadele edeceğim.

    Yeni nesil McLaren cilerede takım ruhunu öğreteceğim.Şu andaki ruhları birilerine saldırmanın ötesine gidemiyor.Toplum insanı olmayı herkes öğrenmelidir.

    Alonso ya kişliksiz, şahsiyetsiz, ballı, nallı … gibi yorumlar yazanların 2006 da mClaren in tek kazanacağı yarışa engel omuş olan adamın McLaren e geçme arzusu yazısına senden adam olmaz cevabıma muhalefet dahi etmişlerdir.Raikonen tur bindirecekken frene basıp MP4 21 in parçalanmasına sebep olup o sezonu yarış kazanamadan bitiren McLaren in taraftarlarının Vito ya cevap yazacaklarına benim yorumuma alaksızlık sunmuşlardır.Düşmanımın düşmanı dostumdur :)… Yeni nesilller bu zihniyetinizi devam ettirin.

  36. mert merter avatarı

    Kimseye yemin vermem ama ilk zamanlar bir kac yorumunu okudum kayda deyer bulmadim saldirgan bir kisilik cocukluguna kadar inersek daha cok seyler cikar :))

  37. Micha3L Schum4cheR abi bea bize faydası olcaktır emınım hele aracla ilgili kesnlikle ferrari bu adamı bosu bosuan almaz.

  38. Bazı kişiler üstü kapalı site yönetimine göndermeler yapıyor.Neymiş sen gidene kadar yorum yapmayacağım diyor.çok da önemli sanki.Yavuz balcı olsa ne olur olmasa ne olur.Bu site ne yavuzlar gördü.bu site ne savsatalar gördü.ha bir eksik ha bir fazla.

  39. mert merter… silinen yazılarıma varıncaya kadar okumadığına yemin edebilirmisin:).

  40. mert merter avatarı

    AARank Ve onunla ayni sacma McLaren komplolarini ortaya atan kisiler in hangi itici pilotun taraftarlari oldugunu biliyoruz onlara sadece cevabim kedi uzanamadigi cigere mindar dermis,
    hep ayni kisiler hep ayni yorumlar hep ayni takima saldirilar cogunlukla görmemezlikten geliriz okumayizda yani siz ler……
    ABESLE istikal siniz . baska da birsey yok

  41. Yavuz Balcı denen adamın savsatalarını tekrar siteye eklemişken benim cevaplarım neden eklenmedi…

    editör beyyy.

  42. mclaren mühendisleri çok şaşırmıştı biz bunu nasıl düşünemedik alonsoyuda çağıralım birlikte bakalım demişlerdi.Ama nedense mossad ajanı fotokopici çocuk herşeyi bozmuştu.
    Geçen ay ferrariden ayrılan ferrariyi zaferden zafere koşturan ilye rafet isimli genç kariyerini aero konusunda ferrarinin çok ilerisinde olan mclarende bitirmek istediğini açıkladı…. böyle gider
    rüyanda mı görüyorsun bunları

    Böyle bir yazı(karşı isimli olarak) ALonso severlerden çıksa yorum çokdan silinmişdi.

    Editör beyyy….

  43. Saygıdeğer AARank abim bu davada sonuna kadar yanındayım.Fakat bana öyle geliyorki bu stres sana zarar verebilir.Biraz daha sakin olmanı istesem haddimi aşmam herhalde.Ben F1 i senin kaliteli,bilgi dolu,teknik ve altyapısı sağlam yorumlarından öğrendim.Sen bize her zaman lazımsın.

  44. mclaren mercedes gp nickli arkadaş sadece huzur bozuyor dikkat edelim.Provake olmayalım

  45. Lewis ve McLaren haberlerinin altına özellikle yazmamaya gayret sarfediyoruz ama nedense Ferrari ye zıt hatta Alonso dan karın ağrısı olan niklerin buralara gelip bizlere varan hakaretleriyle uğraşmamız ayrı derttir.Üstüne üstelik adamların hakaretleri bizim ait olabileceğimiz haberlerden silinmezken bizim cevapkarımız hemen siliniyor.Hamilton ve McLaren içerikli haberlere bir kelime yazmayan kişilerin Alonso ve Ferrari haberlerinden ayrılmaması ayrı bir muamma…

    Dün, site yönetiminde olduğunu söyleyen birisi çıkıp bana 'AARank gelelim sana' gibi argodan dışarı çıkamamış bir kelimeyle bana hitap etmeye çalışıyor.Bu hitap etmeye çalışan adamın yaşı kadar benim onun takımına taraftarlıketmişliğim var.
    Aldo Costa nın yardımcısı olacak yazdığım yoruma bile – veren zihniyetten ne beklenir.Buraya yazan insanlar önce adam olacaklar.Hakaret ederken duyabileceklerinide unutmayacaklar.

  46. Yavuz Balcı avatarı

    karşımda olmayan birinin söylediklerini dikkate almıyorum.beni tanımadan burada benim hakkımda isteyen istediğini diyebilir. karşıma çıkacak cesareti olanlarada saygı duyarım.arkadan bu şekil konuşanlara ( paçalarıma dolanma ) acırım.
    sen bir zavallısın ahmet rank. bundan sonra istediğin kadar yorum yap hakkımda kaale bile almayacağım.

  47. burak bocek avatarı

    Haberi yoruma kapatmak çözüm değil,yorumları silmek kısmen, üyeleri banlamak kısmen ama asıl çözüm zihniyeti değiştirmek.Herkese eşit davranmak.Eğer siz belirlediğniz kurallara uymuyorsanız ve insanlar bundan şikayet ediyorlarsa burda bir sorun vardır site yönetimi olarak insanları memnun etmeli ve sorunu çözmek zorundasınız.

  48. Yavuz Balcı; sen mi yorum yapmıyorsun.Bu haberin altında ne işin var.Habere bir kelime yazmadığın halde neden ortada dolaşıyorsun. Yavuz Balcı;paçalarıma bulaşma yeter…

  49. burak bocek avatarı

    – Mesajlarınızda genel ahlak kurallarına aykırı kişileri, kurumları ve özelliklede diğer üyeleri küçük düşürücü,

    hakaret niteliğinde ifadeler kullanmanız yasaktır.

    – İki yada daha fazla kişi arasında karşılıklı kavgaya dönen tartışmalara izin verilmez.

    – Ortamı gerecek, gereksiz tartışma çıkartabilecek tahrik edici mesajlara izin verilmez.

    – Gereksiz yere ard arda veya tamamı büyük harflerden oluşan mesajlara izin verilmez.

    – Türkçeyi mümkün olduğunca doğru kullanmaya çalışalım. Kasıtlı olarak Türkçeyi bozmaya çalışanların

    mesajlarına izin verilmez.

    – Nazik olun, iyi niyetinizi koruyun, yeni üyeleri korkutmayın, holiganlık ve kişisel saldırı yapmayın.

    Acaba son zamanlarda sitede bu ne kadar uygulanıyor?Hayır göstermelikse sadece bu yazılar eyvallah.
    Dün yorum yazıyorum içimdeki F1 ve Ferrari aşkı ile ama adamın teki geliyor,içerisinde o bilgi olan ve doğruları açıklayan yazıya başlıyor saldırmaya.Abuk subuk bilgiden uzak ve tamamen haber ile alakasız konuşmaya.Bu 1 değil 2 değil 3 değil 5 değil…Ben burda gelip habere ve aldğım bilgilere göre,yaptığım tespit ve kendimce f1 tecrübeme göre konuşuyorum zat-ı şahaneleri geliyor bilmediği konuda atıp tutuyor ve bunu alaycı kelimelerle yapıyor sinir olduğum nokta bu.Yok siz yapamazsınız,yok şurası şöyle durmuş,nerden biliyorsunda sezon başıda öyle demişsiz bilmem ne.Daha ne denebilir ki

  50. burak bocek avatarı

    AArankı haklı buluyorum kim ne derse desin.Site eski tarafsız çizgisinden son zamanlarda oldukça sapmış ve bu istikamet Mclarene doğru kaymaktadır.Boşuna televizyonlarda çıkıpta masum ayaklarına yatmayın.Dün benim neden genelleme yaptığım soruldu işte cevabı aşağıda Mclaren fanları malesef her zaman ve her zaman kışkırtmada ön ayak olup ağızımızı bozmamıza sebep verici yorum,saldırı,tahrik ve kısaca provakatörlük stillerinde devam etmektedir.Buna karşı editör abimiz işine gelen yorumları silmekte,yanlısı olduğu takımın taraftarlarının yorumlarına karışmamaktadır.Bu haber eski bir Mclaren elemanı veya çalışanın bir şekilde Ferrariye gelmesidir.Bizden de kendilerine bir elemanımız transfer olmuştur.Hepinizin bildiği gibi Tombazis Mclaren'de çalışmış değerli bir mühendistir.Ve Ferrari de araç tasarımında etkisi vardır.Yanılmıyorsam Alda Costa ve kendisi Rory Byrne asistanlığıda yapmış değerli isimlerdir.Burası f1 ve böyle takaslar normaldir tabiki Mclaren gibi büyük ve en en önemli rakibimizden ayrılmış olan şefi kaçırmak aptallık olucaktır.Pek çok takım geçen sene bu şahıs başarısızda olsa bildiklerini ve geçmişteki deneyimi+ başarılarından ötürü takımında görmek isteyecektir.Şimdi aşağıda yazan zatın mantığına göre gidersek be kardeşim yasağı kalkınca Pat Symondosu kimse almayacak mı?Elbette alıcak havada kaparlar öyleisimleri.İstediği kadar işi olmasın senin takımdan kovulsun.Stepney gibi biri daha oldu mu pit ekibinide toplar mesela belki casus diyebilirsin.Birde halen aynı zırvalık.Nasıl bir yüz mide var sizde hale ncasusluğu savunuyorsunuz pes doğrusu.Şimdi şu Mclaren fanları yorum yazıncaya kadar neden tartışma yok ve seviye korunmuş neden onlar dahil olunca bozulmuş ve ben neden genelleme yapıyorum ortada.Bu duruma Mclaren fanları+ site yönetimi kendi getirdi.Ben bu zamana kadar pek çok arkadaşla tartışmış olsamda epeyce değişmiş,eski konuları ve tartışmaları bir kenara bırakmış,daima haddinde dozunda eleştiriyi seven bir tutum sergiledim.Olaylara,okuduğum habere yorum yapmayı sonra yorumcuların yazdıklarını değerlendirip katılmadıklarımı zaman zaman sert ama çoğu zaman yumuşak bir uslüple bildirmişimdir.Bu saatten sonra ne kadar bu konuda karşılık görürsem yorumlarımında dozaşı öyle olucaktır.Ben hep tarafsız ve mantıklı çuvaldızı kendime batırarak yorumlar yapmayı ve kendimi kandırmamayı seçtim.Rakibi tebri ketmeyide bildik yeri geldi övdük yeri geldi eleştirdik ancak hiçbir zaman altını çizerek söylüyorum bilerek ve direkt şekilde Mclarene fanlarına pilotlarına ve site yönetimine böyle davranışlara girişmedim.Lewis Hamilton için yada Mclaren için alaycı,aşağılayıcı,küçük düşürücü sıfat,hakaret,kısaltmalarda bulunmadım.Ne zaman ki birisi seviyeyi kaçırdı o zaman bende kaçırdım belki çabuk tahrik oldum ama düzelmek istemiyor pekçok Mclaren taraftarı arkadaşımız.Bu işi fb-gs derbisine bir kan davası gibi 2 kanlı bıçaklı düşman aile tartışması-kavgası yada kabile savaşına dönüştürmenin anlamı yok.Öyle hale geldik ki sokakta birbirimizi görsek boğazlayacağız eminim.Buna sebep sitenin bizzat kendisidir,yanlı tutumudur.İnsanların görüşlerini bildirmesine,takımımı eleştirmesine hiçbir şekilde karşı çıkamam.Ama eleştiri başka hakaret başka,her haberin altına inatla imalı iğneleyici sözler söylemek ve kaos ortamı yaratmak başka.Bana bir insan söyleyin ki her Alonso haberine olumsuz,hakaretvari,kindar yorum yapmasın.Adam ağızını açıyor karşıdaki bunu küfür olarak algılıyor.Neden çünkü hırs yapmış 2007 içinde yanıyor adamın.Sanıyor ki eski günleri,kötü anıları böyle çözebilecek Alonso'dan intikam alıyor sanki onunda burda yazılanlar çok umrundaydı.Böyle olmaz bu iş böyle yürümez taraftarlar bizler ve özellikle site yönetimi aklını başına almalı.Buradan ciddi biçimde soğudum artık lütfen gereğini yapın.İmam ……sa cemaat….r aynen öyle oluyor şu an.Buna sebebiyet veren Trf1.Net yetkileliridir.Birgün canlı yayında Trtye konuk olup bu durumu anlatmak istiyorum açıkçası ve iş sitenizi kapatmaya kadar gider herkes haddini bilicek.

  51. Yavuz Balcı avatarı

    Aarank sıkmaya başladın sen.beğenmiyorsan gidersin arkadaşım.senin gazınla buradan gidecek olan adam da gitsin kalmak isteyen kalsın sanane. ne zoruna gidiyor bu kadar. McLaren veya ferrari taraftarı kim olursa olsun burada her iki kesimdende provakatör dediğin kişiler var. ama bu bahsedilen kişilerin başında bir alonso ve ne yazıkki eski bir McLaren taraftarı olarak sen geliyorsun. bırak artık takımıma sataşmayıda biraz efendi ol. sırf senin yüzünden lewisin kazandığı 2 yarışa bile yorum yapmadım. ben bu sitede kalacağım ve sen gidene kadarda yorum yapmayacağım. biz ne alonso taraftarları gördük birbirimizi yedik burada ama en sonunda birbirimizi kabulleniyorduk. siteye yeni gelmişsin paso ötüyorsun. diğer sitenin ajanımısın nesin. buda son yorumum buraya.

    ayrıca editörlerden McLarenci olanlar yanlış hatırlamıyorsam 2 kişiydi. bedava konuşma.

    Aarank dışındaki tüm arkadaşlardan yorumum için özür diliyorum. saygılarımı sunuyorum .

  52. Aldo Costa nın yardımcısı olacak ise direkt olarak üretilecek araçla alakalıdır.

  53. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ulas o kadar sevinme be adamım bende sevinmek isterdim ama teknik sorumlu yardımcısı olucakmis yani takımda fazla bir yetkisi yok muhendis değil sadece takım ici sorumluluklardan ilgilenecke takımın gelismesi icin bir katkısı olurmu onu zaman gosterecek umarım eski ferrariyi goruruz artık.

  54. Haklısın forza Jenson… Alonso haberleri bütün haberleri kapsadığından benim yorumum her Alonso haberinin altında vardır ve çokda makuldur çünkü ben Alonso sevenim.Anlamadığım… ALonso sevmeyenlerin bu haberlerde ne işi var?

  55. aarank dostum bırak isteyen istediğini yazsın niye bu kadar kendini kasıyorsun ki?Her haberin altında yorumun var bi de şikaayet ediyorsun.yok artık.

  56. Ayrıca Fry ın Alonsoyla bir alakası yok,birisi başka haberdede Alonso istemiştir felan yazmıştı,cevap yazma gereği bile duymadım komik olmayın.
    Sonuç olarak McLaren in kimseye mecburiyeti yoktur.Her sezon sıfırdan araç yaratabilen bir takım, yapamayanlar düşünecek.

    Bu laflar açık ve alenen sataşma olarak adlandırılacakken (yazan benim ve benim yazdığım yere bu cümleyi kuranın kaşıntısı var demekdir) benim gibilerin yazılarına müdahaleniz ne demekdir.

  57. • Mc Laren ~Mercedes GP~ niki provokatördür.Dün de aynı şeyi yaptı ama kimsenin kılı kıpırdamadı.

    Bu haberin altına; McLaren taraftarı editörlerin etkinliğinden dolayı buradaki etkinliğimizi gözden geçirmeliyiz yazımın silinmesi utaçınızdan olabilirmi?

  58. Anlaşılan şu dur ki bu site McLaren denetiminde bir sitedir.Utanma yada arlanmasıda kalmamış olan editörlerin denetiminde olan bir sitenin işleyiş sorumlularının bu kadar rahat bir şekilde yorumlarımızı silmesine başka anlam verilemez.
    Birileri kışkırtmak için buraya geliyor ve gereksiz bir dünya laf yazıyorlarda şikayet ettiğüimizde hiçbir müdahale edilmiyor.Dün hakarete giden yazışmaların ana kaynağı olan kişininyazısı hariç diğer insanlarınki silindi.Bu kişi hala buraya gelip yazıyor.

    Editör efendi; ilgi duyduğumuz haberlerin altına gelipde yorum niyetiyle bizlere,Alonso ya hakaret edenlerin yazılarına izin vermeniz ve şikayet edilmelerine rağmen onların necasetlerini silmeyişinizin bir anlamı varmı?

  59. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    sen mi yazdın yoksa:D

  60. Alonsonun fry la ne ilgisi var.Başarılı biri olabilir bu adam ama claren i zerre etkilemez gitmesi.Çünkü en iyi ar-ge şu an Mclaren de…

  61. Alonsonun fry la ne ilgisi var.Başarılı biri olabilir bu adam ama claren i zerre etkilemez gitmesi.Çünkü en iyi ar-ge şu an Mclaren de…

  62. Fry ın Alonsoyla bir alakası yok,birisi başka haberdede Alonso istemiştir felan yazmıştı,cevap yazma gereği bile duymadım:)))):DDDDDD

    Bizde niye bu adam cevap yazmıyor diye çok merakta kalmıştık:DDDDD beni güldürdün allah senide güldürsün

  63. Artık ferraride f kanal sistemini sorunsuz çalıştıracak demektir bu.

  64. mclaren mercedes GP,
    seninle bosuna tartısmıcam burada sen rüyanda görüp uyduruk mesajlar atıyosun burda. yine mclarenin ferrariden ileri düzey oldugunu söylemişsin birde o adamın agzından bir söylem sallamışsın :).

    madem mclareni o kadar ileri düzeygösteriyorsun son 11 senede 0(sıfır) markalar şampiyonlugu ve 1 pilotlar şampiyonlugu var birde ferrariye bak sonra karşılaştırma yap. kimin uydurdugu belli oluyor mclarenin ferrari'den ileri düzey oldugunu söylemişsin.
    ben mclarenle olan rekaeti cok seviyorum ama sizin gibiler yüzünden bosuna tartısmaya giriyoruz.
    geçen aylarda daha mclaren , ferrarinin oldugu GT yarıslarına katılmaya calısıyordu ferrariyle rekabet etmek için. yani ferrarinin önemi belli. Mclaren ve ferrari rekabeti güzel ama düzgün ve gerçek yorum yapın.

  65. Fuzuliden bir name daha buraya düşmüş.Bu zibidi diğer sitedeki x-ray olmasın sakın ha… Dün de saçma bir yazı yazıp ortalığı birbirine kartıştırmışdı.

  66. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    @f1One FF

    mclaren mühendisleri çok şaşırmıştı biz bunu nasıl düşünemedik alonsoyuda çağıralım birlikte bakalım demişlerdi.Ama nedense mossad ajanı fotokopici çocuk herşeyi bozmuştu.
    Geçen ay ferrariden ayrılan ferrariyi zaferden zafere koşturan ilye rafet isimli genç kariyerini aero konusunda ferrarinin çok ilerisinde olan mclarende bitirmek istediğini açıkladı…. böyle gider
    rüyanda mı görüyorsun bunları

  67. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Alp emin ol Ferrari ilişkisi ortaya çıktığı için gönderilmiştir. Bu işler mangazin programı gibi yapılmaz ama zaman geçtikçe ayrıntılar gerçekler ortaya çıkar.
    Ayrıca Fry ın Alonsoyla bir alakası yok,birisi başka haberdede Alonso istemiştir felan yazmıştı,cevap yazma gereği bile duymadım komik olmayın.
    Sonuç olarak McLaren in kimseye mecburiyeti yoktur.Her sezon sıfırdan araç yaratabilen bir takım, yapamayanlar düşünecek.

  68. mclarenforever komik oluyosun. Kopyalamdan bahsediyorsan mclarende daha iyi kimse kopyalamadı 2007 de tamemen bizim aracın bilgilerini uyguladı mclaren agırlık daglımını bile görünce ferrarinin mclarendeki cogu kişinin kafası karışmış cok ilinç vs demişlerdi.
    şimdi gelmiş burda bizim bilgileri kopyalamak için diyorsun. mclarende geçen aylarda ferrari'den ayrılan aerodinamikçi Ilye mi ne oyle birisini almısdı o elemanda bizim bilgileri size verir. onuda soyle bari.

  69. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    tamamen mclarenin teknik bilgilerini, wokin MTC de işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenip kendilerine uygulamak için yapılmış bir hareket.mclarenin gelişim sistemini öğrenmekte bonusu.tombazis vakası v2.0 kabul etmek lazım rakibinden bilgi elde etme konusunda tombazis olayından daha iyi çünkü 18 yıldır mclaren ile çalışmış birisi.

  70. Mclarenin eskidi diye işten çıkarıgını Ferrari alıyor çok ilginç , umarım Martin bu olasılıgı dikkate alarak işten çıkarmıştır yoksa Mclarennin özel geliştirme bilgileri vs bir çok şeyi biliyordur bu Pat Fry

  71. haklısın quva kardeş… dikkat ettinizmi bilmem ama bu site McLaren taraftarlarının denetimi altına geçmek bir tarafa… taraftarlıklarını iyice işlerine karıştırmışlardır.Ferrari ve Alonso taraftarlarının bu sitedeki pozisyonlarını gözden geçirme zamanı gelmişdir.

  72. Hayırlı uğurlu olsun.Kadro güçleniyor.Sevdiğim bir teknik adamdır.Daha önce Fernando ile çalışmış birisidir.Sevincimin bir kısmı da bundan dolayıdır.

  73. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Hayırlı olsun… Umarım başarı getirir…

  74. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    ohhh ya ferrari en sonunda yapması gerektiği şeyi yapıyor teknik kadrosunu güçlendirmeye başladı inş. başka tranferlerde görürüz..fry ya yeni görevinde başarılar dilerim…

  75. bu f1 basınındaki söylentiler genelde doğru oluyor. çünkü cıkan haberlerin çoğu en sonunda gerçekleşiyor. futbol basını gibi değil.

  76. işte buna cok sevndm :)))) bi cığlık atabilrm yuhiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)))))

  77. Cihan Çelik avatarı

    Öncelikle bir Ferrari taraftarı olarak Ferrari'ye hayırlı olsun, yeni görevinde Fry'a yürekten başarılar diliyorum takım onunla birlikte daha güçlü olur inşallah, saygılarımla..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir