Mclaren, Ferrari'nin Valencia Güncellemesinden Çekiniyor

yazar:

kategori:

Ferrari, İspanya’da Red Bull tarzı egzoz sistemini kullanacağını açıklamıştı. Bazı kaynaklara göre takımın elde edeceği kazanç tur başına yarım saniyeyi bulabilir.

McLaren’den Pady Lowe, ilk olarak Ferrari’nin bu sistemi piste taşımasına şaşırdığını kabul etti ama yine de bunun İtalyan takımı öne çıkarma garantisine sahip olmadığını belirtti.

Lowe: “Bir endişemiz var ama bunu nasıl çalıştıracaklarını görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Diğerlerinin bizden daha hızlı olması utanç verici ama olduğumuz yer burası”

“Farklı karakterdeki pistler, bir araca uyarken diğerine uymuyor. Mesela Ferrari Türkiye’de gerçekten sıkıntı yaşadı. Onların nerede olacaklarını, bizim yerimizden daha iyi tahmin edemem.”

Lowe ayrıca sistemin McLaren tasarımında mevcut tasarımda değişikliklere neden olduğunu ve bu değişikliklerin dayanıklılığa zarar vermeden yapılmasının da zorluğunu dile getirdi.

Lowe: “Oldukça yüklü bir proje. Sadece yeni bir egzoz sistemine sahip olmanız değil, bunun yanında bir çok zorluk var; özellikle de bunu çabucak yapmaya çalışınca”

“Bu sistemin deneceği ilk yarıştaki risk konusunda beklediğimiz performansı alacağımıza inanıyoruz. Rüzgâr tünelinde test ettik. İşlerin nasıl gittiğini simulatörde değerlendirebildik”

“Bu yüzden fayda sağlamak için çok iyi bir şekilde hazırlandığımızı düşünüyorum. Yani endişe, sistemin dayanıklı veya yarışa uygun olup olmadığı ile ilgili olacak.”

Lowe takımın sistemi Britanya GP’sinden önce Lewis amilton ve Jenson Button’ın araçlarında kullanamayacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Kanada’da Hamilton ve Button ilk iki sırayı alırken Ferrari pilotu Fernando Alonso da otomobilin artan rekabetçiliğiyle birlikte üçüncü olmuştu.

Rüzgar tünelindeki aerodinamik testlerin olumlu sonuç vermiş olması halinde Ferrari’nin Valensiya’yı domine edebileceğine inanılıyor bazı çevreler tarafından.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Sir jack dalgamı geciyorsun içimden gelenleri soledim yaptıgım yoruma saygın olsun bu hafta sonu sizin gibileri susturcaz zaten merak etme.

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Micha3L Schum4cheR partiye bizde davetli olacakmıyız 😀

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    İşte Gerekli açıklama yapılmış bir araç hızlıysa onu kimse tutamaz Red bull u goruyoruz adeta ucuyor 2 kurusluk takım mclarne ferariye kafa tutuyor Peki neden? Araçda olan bazı sırlar var bu sırları kimse bilmiyor aracın kalbi kim Mühendislermi Hayır aracın kalbini yapan Adrian Newey Bu aracı tasarladı onlar bu sonucları beklemiyordu ama kendileri bunun iyi çalıştıgını gorduler ve aracı geliştirmeye devam ettiler sonuç ortada demekki bazı şeyleri yapınca oluyormuş neden bizler ellerimiz bağlı bekliyoruz anlamış değilim artık şu özlediğimiz sahneleri gorelim adeta evde party duzenlicem son cumlede gecen gercekten beni uÇurrrrrrrrdu ne kada sevindim yerimde duramadm işte bizböyle ferrari istiyoruz artık uyan ferrari uyan senin 2000 li yılları istiyoruz uçup gitmeni red bull u şaşırtmanı istiyoruz artık herkes desin ne olduda bole oldu artık kndiniz bir şeyler üretin farklılık yapın başkaların aracınan alınan bilgilerle aracı geliştiriyorsunuz geçen senede brawn gp takımının difüzörüne taktınız kafayı bunu bu sen red bull yapacagin sen yapsaydin ya farklılık sizde olsun başkasını biz ornek almayalımn onlar bizden almaya calıssın bu demek oluyorki bu iş italyanların işi değil bunu anca İngiliza ekibi yapar gibiem geliyor kesin bir şey solemeyim ama arkadaslar 2007 den bu yana gelişim gösteremedik güçlü değiliz ARTIK HASRET BİTSİN alonso bu takımı kendine getirecek.

  4. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Lowe: " Diğerlerinin bizden daha hızlı olması utanç verici ama olduğumuz yer burası"

    bu adam hangi takımdaN bahsediyor.

  5. ya ne güzel haber bu,inşallah endişelenmekte haklı çıkarlar.

  6. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    rekabetçi bir kırmızı otomobil bekliyoruz,güzel seyir zevki fazla olan yarışlar adına

  7. ahmet kara ferrari bunu ispanyadan beri planlıyor. demekki bayagı zamandır çalışılmış.

  8. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    0,5 gelişim referans aldığınız piste göre değişir. gelişim belki valenciada çok fark yaratmaz. son durmu ingilterede daha net görebiliriz.

  9. Ferrari bu sistemi aracina F-Duct gibi aceleyle yerlestirdiyse cekinmelerine pek gerek yok bence.. Ama olcup bicip adam gibi yerlestirilmisse baya avantaj saglayacaktir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir