Formula 1 Takımları Yeni Sıralama Formatını Reddettiler!

yazar:

kategori:

Bugün gerçekleştirilen sıralama formatı toplantısında 11 takım yeni sıralama formatını reddedip 2015 sistemine dönüşü talep ettiler.

2016 Formula 1 sezonunun ilk 2 yarışında eleme tarzı sıralama sistemi uygulandı ancak bu sistem beklenenden çok daha kötü bir etki yarattı. Bunun üzerine geçtiğimiz pazar günü Bahreyn’de bir toplantı yapıldı ancak o toplantıdan da bugün bir toplantı yapılması kararı çıktı.

O toplantıda takımlara yeni bir sıralama formatı önerisi geldi. Bu öneriye göre her seansta pilotlara iki hızlı tur attırılması ve iki turun toplamına göre sıralama yapılması planlanıyor.

11 takımın imzaladığı mektup, FIA Başkanı Jean Todt ve Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone’a gönderildi ve acilen 2015 formatına dönüş talep edildi.

Bu gelişme ile Formula 1 yeni bir çıkmaza girecek gibi görünüyor çünkü Bernie Ecclestone ve Jean Todt, eski sisteme dönüşü tamamen reddetmişti. Bu saatten sonra değişiklik olması için ise F1 Komisyonu’nda yer alan 26 üyenin onay vermesi gerekiyor.

İki taraf bu konuda ısrarcı olursa mevcut eleme sistemi sıradaki yarış Çin’de de devam edecek.

 


Yorumlar

“Formula 1 Takımları Yeni Sıralama Formatını Reddettiler!” için 4 yanıt

  1. Bu iki ejderiyanın amacı ne? Takımlar eskiyi istiyor bu ikisini rahatsız eden ne? Sorun motor üreten ekipler diye algı operasyonu yapmaya çalışsalarda bu iki dingilin ta… kendisi bütün sorun. Eğer ellerini spordan çekerlerse herşey harika olacak.

  2. Çok iyi yapmışlar ellerine sağlık 🙂

  3. 11 takımın imzaladığı mektup, FIA Başkanı Jean Todt ve Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone’a gönderildi ve acilen 2015 formatına dönüş talep edildi.

    Güzel, fazla kurcalamasınlar.

  4. haaah afferin sizeee aafferin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir