Ferrari’nin Pit Yolundaki Gizli Mesajında Karar Çıktı

yazar:

kategori:

Ferrari, Avustralya GP esnasında pit duvarından illegal bir mesaj gösterdiği iddialarından sorunsuz bir şekilde kurtuldu.

FIA bu sene telsiz konuşmalarını büyük ölçüde yasaklarken aynı zamanda pit duvarından da mesaj verilmesini yasakladı. Bu konuda şifreli mesajlar konusunda da uyarı yapıldı ve pit yolundaki tabelaları çeken bir kamera olacağı duyuruldu.

Avustralya GP esnasında Ferrari pit duvarından tabelayla Vettel’e “-3.2, LFS6 P1” yazısı gösterildi.

Bu mesajın ne olduğu bilinmiyordu ancak Vettel’in direksiyonunda FS6 adlı bir modun olduğu görüldü.

Teorik olarak pilotların ayar değişikliği yapmasını bildirmek de yasak.

Ancak Ferrari bu konuya açıklık getirdi. Bunun kısıtlamalar konusunda ilk yarış olması nedeniyle FIA, Ferrari’ye ceza verebileceği bir temel bulamadı.

Vettel’in o esnada direksiyondaki ekranda sorun yaşadığı ve Ferrari’nin yarış esnasında FIA’dan izin alarak bu bilgiyi kendisine verdiği belirtildi.

Takımlar pit duvarından da ancak telsizden verebilecekleri mesajları verme hakkına sahipler.


Yorumlar

“Ferrari’nin Pit Yolundaki Gizli Mesajında Karar Çıktı” için 9 yanıt

  1. Benim anlamadığım yada kaçırdığım bir mesele var. Bu araçlar yürüyüş halinde değişken setup bağımlısı.. özellikle hybrid elektrikli ünitelerin getirisi bu olur peki pilot aracın durumunu bunu yorumlamayı nereden biliyor kırılma, soft/hard ilgisinde birşeylerin bilgisini kenar sentezleyip çıkarıyordu peki aktarılamıyorsa pilot bunu nerden bilecek whell üstünde konfigurasyonu neye göre şekillendirecek? Hem bu yanlış değil mi hem adamların altına sonuna kadar elektronik bağımlısı araçlar veriyorsun hem de mühendislik karışmasın diyorsun eskiden böyle bir ihtiyaçları yoktu ki bunlar getirdiğin araçlar, donelerle oluştu. Yanlış mıyım?
    Bugün bi ferrari, nissan da bile 5-6 mod var.

    Nasıl sürüleceğini dahi öğretmeye kalkılıyordu bu doğal karşılanabilecek birşey değil tabi. Yalnız bu telsiz işini biraz da Charlie bu hale getirdi her olur olmadık şeyi adil imiş gibi yayınlar oldular. Ben eskiden de pilotlarla az çok konuştuğumdan ne muhabbetler döndüğünü biliyordum ama adamların açık küfürlerini düşüncesizce yayınlar oldular bu yeni yaptıkları birşey değildi 25 yıldır kimi zaman saçma sapan kimi zaman küfürlü konuşuyordu zaten adamlar. Epey yıldan beri bunu pek normal karşılamıyordum.

    Bazı pilotlar da daha çok şeyi ezberlememiz lazım artık demiş bu da hoşuma gitmedi pek. Birşeyi düzelteyim derken “işte bilmediğimden sebeple” pek de düşünülmediğinden birşey getiriyorsun bir sürü başka sıkıntıya yol açıyor bu hoş değil. Ben grid de olsam eleştirirdim.
    Bu itibarla düşününce tabeladan config. verilmesi yanlış gibi gelmemişti bana. Belki de asıl bunu da almak başka yoruculuklara sebep olabilir. Çözüm yönünden de takımlar tüm sürüş ve tüketim vs modlarını charlie’e yazılı teslim ederler bunlara yönelik tabelaları da inceler biz ne olup bittiğini bilmeyiz bilmememiz de gerekir.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Cevap çok basit.Pilotlar artık çok şey biliyor.Buna mecburlar

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Millet isyanlarda yine. Karar zoruna gitmiş olabilir insanların. Az zorlasak bu kararı temyize götürecek insanlar var. Site halkı itiraz edebilir 😀

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bende ceza alacağını zannetmiyordum bu arada konu dışı mick schumacher röportajı var aynı babası gibi o konuşunca tüylerim diken diken oldu keşke efsane geri dönebilse

  4. Ceza falan çıkmasını beklemiyordum.

  5. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Ferrari yapmaz öyle şeyler montajdır ya o ya da Mercedes’in bir ihbarıdır yoksa F1 de harkes yanlış Ferrari doğrudur.

    1. Bruce McLaren avatarı
      Bruce McLaren

      Hahahaha komik adamsın.

    2. Çok içerlemiş belli ki. Bak dediğim çıkmış işte Ferrari yine doğru çıktı. Biraz daha zorlasalar fotoğrafı çekene ceza gelebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir