Sıralama Formatı Çözümü Daha Fazla Lastik Olabilir

yazar:

kategori:

Pirelli, sıralamalarda pilotların daha fazla lastiğe sahip olmasıyla sorunların aşılabileceğini düşünüyor.

Formula 1’in son dönemdeki en önemli konularından birisi sıralama formatı. Elemeli sistemin beklenen etkinin aksi yönde çalışmasının ardından yeni bir format önerildi ancak onu da takımlar istemediler. FIA ve FOM ise 2015 formatına dönmek istemiyor. Öyle olunca mevcut elemeli sistemle devam etmek zorunda kalabilirler.

Eleme tarzı sıralama formatında en çok eleştirilen şey, seansların sonunda pilotların yeni tur atacak temiz lastiklere sahip olmamaları nedeniyle piste çıkmamaları.

Bu konuda Pirelli’nin daha fazla lastik getirerek sorunların çözülebileceği düşünülse de Pirelli, Çin’e kadar yeterli sayıda lastik üretemeyeceğini bildirdi.

Paul Hembery, seanslar için ayrılan lastiklerin sayılarında değişiklik yapılması halinde çözüm bulunacağını söyledi.

Hembery “Sürekli olarak ekstra set lastik isteyen takımlara, her yarıştan bir sürü yeni lastikle ayrıldığımızı söyledim.”

“Bu yüzden bir şeyler çalışmıyor. Yarış hafta sonundan herkes lastiklerini kullanıyor şeklinde ayrılsak farklı bir şey yapmamız gerekir.”

“Ancak şu anda öyle bir durum var ki bir çok lastik hiç kullanılmadan geri dönüyor. Bu yüzden kaynaklarımızı kötü kullandığımızı söyleyebilirim.” dedi.

Hembery, şu anda tüm takımlara 3. seansa kalmaları ihtimaline karşı ekstra set lastik verilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Son seansa sadece 8 pilot geçiyor olmasına rağmen tüm pilotlara bir set ekstra lastik veriliyor. Kalan 14 tanesi ise boşa gitmiş oluyor.

Hembery “Kullanılmayan ciddi sayıda lastik var. 3. seansa geçer diye her bir araca ekstra lastik veriliyor ancak Bahreyn’de sadece 8 ekstra set kullanıldı. Bu yüzden eve 14 tane boşa gidecek lastik götürdük.”

“Bu para ve enerji israfı. Bu yüzden yarış hafta sonunda neler olduğuna zekice bakmalıyız ve bu lastiklerin kullanımı için daha iyi değişiklikler yapmalıyız.”

“Ekstra bir şeyler gerekiyorsa yaparız ancak bu paraya mal olur.” dedi.

Hembery ayrıca FIA ve FOM gibi eski sıralama sistemine dönüşü, büyük takımların ilk seansta tek turla seansı geçip lastik sakladıkları gerekçesiyle desteklemediklerini söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir