Webber Kaçan Puanlar için Pişman Olmak İstemiyor

yazar:

kategori:

Webber, Red Bull’un ilk yarışlardaki tüm fırsatları değerlendirdiğinde takımın ne kadar fazla puan toplayabilmiş olduğuna dikkat çekti.

Avustralyalı pilot, “(Testlerde) araç çok çok hızlıydı. Dayanıklılık konusunda daha fazla çalışabilirdik ama bu kez de araç o kadar hızlı olmayabilirdi. Fakat sezon oldukça uzun.”

“Şu ana kadar herkes bazı sorunlar yaşadı. McLaren’in pit stop problemleri, Ferrari’nin farklı sorunları. Biz de sorunlar yaşadık. Yani hiç kimse hatasız bir sezon geçirmiyor ve testler olmadığı sürece de bu böyle olacak.”

“Ön grupta büyük bir mücadele var. Sezon içinde aracınızı testler olmadan geliştirmeye çalışırken yolunuza farklı şeyler çıkıyor; F kanal olsun, egzoz sistemi olsun ya da deneyebileceğiniz diğer teknik parçalar.”

“Şimdiye kadar olan oldu. Daha iyisini yapabilirdik, bunu biliyoruz ama diğerleri içinde bu böyle. Şu anda da şampiyonada harika bir pozisyondayız ve bu harika. Ama tabii ki önceki fırsatları değerlendirseydik daha iyi yerde olurduk. Şimdi ise önümüzde uzun bir yol var.”

“Türkiye ve Kanada’da işler farklıydı. Türkiye’de güçlü bir sonuç alabileceğimizi biliyorduk. McLaren’in de çok güçlü olduğunu biliyorduk. O yarışta sadece iki takım vardı. Ferrari mücadelenin içinde değildi.”

“Ferrari Montreal’de kendini gösterdi. Biz de hızlıydık ve aradaki performans farkı orada azaldı.”

“Bazı araçların belirli pistlerde öne çıktığını görmek ilginç oluyor.”

Dünya şampiyonluğuna ulaşma şansı konusunda nasıl hissettiği sorulduğunda ise Webber, “Oldukça iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Şu anda takipteyiz. Şansımız az olduğunu söyleyemem, birçok kişiden daha fazla şansım var.” diye cevapladı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir