Alonso “Saygı Duyulması Şampiyonluktan Daha Önemli”

Fernando Alonso, padokta kendisine saygı gösterilmesinin 3. şampiyonluğu kazanmasından daha önemli olduğunu düşünüyor.

2005-2006 senelerinde art arda 2 şampiyonluk kazanan ve geride kalan süreçte bir çok kez şampiyonluk mücadelesine ortak olan Alonso, kariyerinin sonuna yaklaşırken şu an için şampiyonluk mücadelesinden uzakta görünüyor.

AS’ye konuşan Alonso “Aslında, Ferrari’deki senelerimin ardından padokta her zamankinden daha çok saygı gördüğümü hissediyorum.”

“2 şampiyonluk kazandım ancak şunu söylemeliyim ki Renault’nun 2005’te dayanıklılığı McLaren’e göre çok iyiydi. 2006’da da Michelin lastikleri Bridgestone’lara göre daha iyiydi.”

“Ancak F1’de 16 sene geçirdim ve artık bu tür şeyler daha az konuşuluyor ve insanlar bana her hafta sonunda geçirdiğim yarışlardan ve gösterdiğim performanslar sayesinde daha çok saygı gösteriyorlar.”

“Bazen kazanırsınız, bazen kazanamazsınız.”

“F1’de en önemli şey şampiyonluk sayısı değildir. Gilles Villeneuve Ferrari tarihindeki en büyük pilotlardan birisidir ancak… medya için sadece şampiyonluk önemlidir.”

“Medyanın felsefesi çok şampiyonluk kazanılması ancak sporcular tüm dünyada saygı görünce farklı şeyler de düşünür.”

“Bu sporda kazanmak doğru zamanda doğru araçla olmaktan geçiyor.”

“İnsanlar sizin hakkınızda konuşurken, yanlış zamanda yanlış araçta olsanız dahi size saygı gösteriyorsa bu şampiyonluk kazanmaktan daha önemlidir.”

“Bu saygı ve prestij şampiyonluktan daha anlamlı. Tabi ki evde daha fazla kupam olsun isterdim ancak durum böyle ve Formula 1 kariyerimdeki tek bir günü değiştiremem. Çok mutluyum.” dedi.

2007’de McLaren’den 2014’te Ferrari’den ayrılmasının hata mı olduğunun sorulması üzerine Alonso “Hayır. Geriye dönüp baktığınızda her zaman daha iyi yollar bulmak ve karar değiştirmek kolaydır ancak hayatınızı değiştirirseniz şu anda olduğunuz insan olmazsınız.”

“O dönemde aldığım kararlar kişiliğimin yansıması ve nasıl olduğumu gösteriyor. Ve şu an ki kişiliğimden mutluyum.”

“Araçlar hakkında daha iyi kararlar verip daha fazla kupaya sahip olabilirdim ancak o dönemde doğru olduğunu düşündüğüm kararlar verdim.”

“Her zaman içgüdülerimi takip ettim ve beni mutlu eden şey bu. Bu yüzden hiç bir şeyden pişmanlık duymuyorum.”

“Renault, McLaren-Mercedes, Ferrari araçlarını sürdüm ve şu anda McLaren-Honda sürüyorum. Dünyadaki tüm pilotlar böyle bir F1 kariyerine sahip olmak ister.”

“Evet, Red Bull sürebilirdim, aynı şekilde Mercedes de. Ancak örnek vermek gerekirse Michael Schumacher geri dönüp Mercedes’le anlaştığında iyi bir proje olduğu için bunu yaptı. Ancak F1’de geçirdiği son 3 senesinde 3. seansın dışında kalıyordu.” dedi.

Alonso son olarak kendisinin ayrılmasıyla Ferrari’nin yükselişe geçtiği görüşlerine cevap verdi.

Alonso “Şu anda şöyle bir his var: Takımdan ayrıldığınızda o iyi oluyor. O zaman birisi bana şunu açıklayabilir mi: 2006’da Renault’dan ayrıldığımda niçin onlar yarışlar kazanmayı bıraktılar?”

“Ve McLaren’den ayrıldığında sadece bir sonraki sene Hamilton’la şampiyon oldular, niçin daha fazlası olmadı?” dedi.

 

 

 

 

 


Yorumlar

“Alonso “Saygı Duyulması Şampiyonluktan Daha Önemli”” için 35 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    Schumacher hariç pilotun araçgeltirmesi fikri bence de saçma. Aksi durum mühendislik kavramına haksızlık….

  2. Mustafa Sar avatarı

    Alonso 2007 yılında Mc Laren’e “konuşurum” şantajı yapmamış olsaydın Mc Laren Ferrari’den bilgileri çaldığını itiraf etmemiş olacaktı. böylece o sene Mc Laren puan silinme olayı olmayacak ve takımlar şampiyonluğunu kazanacaktı. Tabi sen ceza almamak şartiyla duruşmada konuştuğunu çok sonra öğrenmiş olduk. Bilgi çalınması olayından doğrudan bilgi sahibi olduğun ortaya çıktı. Hadi burada masum olduğuna ikna olalım. Peki 2008 Singapur olayına ne diyelim. Senin dışında olaya dahil olan herkes büyük cezalar aldı. bir tek sen evliyaydın. Dürüsttün ve hiç bir şeyden haberin yoktu. Her ne hikmetse bir tek sen pite girdikten sonra Nelson Piquet Jr. duvara kazara (!!!!) bindirdi ve SC periyotuna geçildi. Herkes fırsattan istifade pite girerken sen girmedin ve liderliğe yükseldin. yarışı kazandığından deli gibi kutlama yaptın… 2012 de soruşturma açılmasa biz hala bu olayın doğal olduğunu sanacaktın.
    Alonso saygı gördüğünü ve bunun çok önemli olduğundan dem vurmuş. Evet Alonso haklısın. Tıpkı Armstrog’da yıllarca masum olduğunu iddia edip durdu. Çok kişinin hayatını kararttıktan sonra gerçekleri itiraf etmek zorunda kaldı.
    Senden de dürüstlük adına aynı şeyleri bekliyor olacağız. Umarım çok geç olmaz.
    Alonso saygı görmek mi istiyorsun. Beklentin başka kapıda olsun kardeşim benden sana ekmek çıkmaz…

  3. Seni bilen biliyor Alonso 2012 deki performansın hafızalardan silinmicek sen şu anda griddeki en iyi pilotsun senden sonra gelen kişi umarım schuminin oğlu olur ama onun zamanı daha var o yüzden sen f1 den ayrıldığında alonso fanları ne yapacak senin gibisi olmazsa zaten takip etmenin anlamı yok sen şu anda teksin lewis en hızlı aracı sürüyor sadece rekabet sıfır bu yıl rosberg yada lewis samp olacak ama gerçek şu sen şamplukdan daha iyisini yaptın ve gerçek heyecanı bize tattırdın seni 2012 de izlerken yerimde duramıyordum şimdi f1 i izlerken uykum geliyor aradaki farkı görün f1 ne hale geldiğini 2017 de isteriz ki biraz daha hızlı bir araç verirler sana tek istediğimiz bu..

  4. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Tek tip lastik olsun
    Hamidoyla alonso mercedeste olsun
    Asfalt agladikca aglaasin
    Digerlerini izlemesen de olur.

  5. Griddeki en saygın kişi. Haklı.

    1. MuhammedAlonso avatarı
      MuhammedAlonso

      Profil resmini atabilirmisin rica etsem

  6. Herbert bile saygı duymuyor sana, “şampiyon pilotlar” neden saygı duysun 😀

  7. Saygı ve Alonso.. Aynı cümle içinde bile hoş durmuyor. Bugüne kadar kişilere kurumlara yaptığın bir ton saygısızlık nedeniyle tarih seni Prost gibi politik üç kağıtçı biri olarak anacak..

  8. Çok boş konuşuyor çok

  9. Bir Ferrari fanı olarak söylemek isterim ki
    Belki tarih seni 2kez şampiyon olarak anacak
    Lakin bu sporu gerçekten anlayarak takip eden nesiller
    Senin nasıl mücadeleci bir pilot olduğu
    2 şampiyonluktan fazlasını çok çok hak ettiğini bilecekler…
    Egoist sin lakin sıra dışı bir yeteneksin..

  10. Eee yaşlandı tabii saygı gösterilmesi doğrudur.
    MClaren’in düşük performansı içindeki ateşi söndürmüş ve umudu kalmamış sank.i inzivaya çekilir gibi bir haller var. rekabetçi bir araçla yeniden alevlenir içindeki arzusu ama şu an ve önümüzdeki yıllarda zor. inşaallah rekabetçi bir araçla döner tekrar üst sıralara..

  11. 2017’yi bekle şampiyon.

    1. Eğer McLaren bu sezonu da bırakmış çaktırmadan 17’ye çalışmıyorsa, şu görüntü hiç ışık vermiyor.

  12. Alonso’nun griddeki en saygıdeğer kişilik olmasından dolayı bu açıklamayı yapması bana göre beklenen bir durum. Bu tarz demeçleri böyle pilotlardan duymalıyız.

    Villeneuve örneğini vermesi ise adeta ‘daha iyi açıklanamazdı’ dedirtiyor.

    Villeneuve, hayattını kaybettiği 79’a kadar Formula 1’de bir pilotun karşılaşabileceği en zorlu en çetin savaşları/koşulları yaşamış ve tamamından alnının akıyla çıkmayı başarmıştı lakin şampiyon olamadı. Yaşasaydı mutlaka olurdu bana göre ama saygıdeğerliği şampiyon olmasıyla artmayacaktı.

    Şampiyonluk istikrarı tescilliyor fakat popülerlikten fazlasını kazandırmıyor.

  13. Kendi kendini teselli ediyor gibi. Yazık oluyor bu adama

  14. Bizim millete değişik yaklaşımlar var her konuda. Öncelikle hata kabul etmeyi çoğu insan bilmiyor. Bişey olunca saçma da olsa bi bahane ileri sürerek reddetme yolunu seçiyor. Böyle bi kibir mi desem ego mu desem bilmiyorum.
    Milet takmış kafaya pilot arabayı geliştirdi, yok geliştiremedi. Mesela elimizdeki mclaren’i ele alalım. Bu araca Alonso ya da Button ilk bindiğinde bu araçlar hazılanmış ve piste çıkmıştı. O zamana kadar kullanmadılar. Araç hakkında da bi mühendislere bi beyanatta bulunamadılar. Heralde kimse çıkıp da ama aracı Alonso/ Button tasarladı şurası şöyle olsun burası böyle olsun diye mühendislere emir verdi demez. Bu durumda pilotların ana görevleri dışında ona bağlı ikinci bir görevleri var. Geri bildirim. Geribildirimi 1 sezon boyunca yaparlar takım aracın eksiklerini görür. Ama burada bile pilottan önce otomobille mühendisler arasında akan veriler yer tutar. Telemetri dedikleri sistem. Pilot ekstra olarak bunların algılayamadığı şeyleri söyler. 2 testlerde araca binip denedikten sonra. Kısacası pilotlar aracı geliştirmez. Ayarını yapar ve kullanır. Aracı mühendisler geliştirir. Bunu yaparken de pilottan gelenler de dahil her veriyi değerlendirir. Pilotların da en kötüsü bile burda ahkam kesenlerden daha çok şeyi bilir ve söyleyebilir. ( bu ahkam kesenler tabirine bende dahilim yani 😀 ) Bu yüzden bu hikayeyi artık bırakalım.
    Hamilton ya da Rosberg mi geliştirdi mesela merso’yu. Hayır. Rosberg bayadır merso’da ve merso böyle iyi değildi. Ham’da mcl’de idi. Onda da merso motoru vardı. Orda kalıp onu geliştirseydi. Bu konuda en iyi olarak bilinen ve belki bu saçma düşünceyi milletin kafasına kazıyan şumi bile ferraride kazanamayan otomobilde oldu.2004/2005.

  15. 2017 kuralları şampiyonluk için son şans. 2017 kurallarını McLaren’in teklif etmesi bir lobi mi oluşturuldu diye düşündürüyor beni. Eğer 2017 yılında araç ilk 3 içerisinde olmazsa Alonso sonraki sene bırakır.

  16. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Alonso iyi pilot ve ilk Mclaren macerasında takım Hamilton ile arasında ki problemlere çözemedi Tıpkı geçmişte Senna-Prost olayı gibi.

  17. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Bir gun olacak bu şampiyon. Az daha sabret. 2017 bizim yilimiz olacak.

  18. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Bilmediğimiz bir şey söylememiş zaten. Ama son paragrafta belirttiği gibi Ferrari’nin yükselişini Fernando’nun gidişine bağlamak tam manasıyla safi gerizekalılıktır, başka bir şey değil.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Aslinda bu yükseliş bile degil. 2010 ve 2013 e geri donus.

      1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        2010 ve 2013 arasina.

      2. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Bence Ferrari’nin yükselişi inkar edilemez. Şu an birinciliğe oynamıyorlar ama Mercedes’in hemen arkasındalar. Gelecek sene için Mercedes’den sonra şampiyonluğa oynama ihtimali en yüksek takım yine onlar. Ferrari, Fernando ayrıldıktan sonra çok değişti ama dediğim gibi, bu değişimin Fernando’nun ayrılığıyla uzaktan yakından bir alakası yok.

  19. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Özellikle 2012 sezonundaki olağanüstü performansı sayesinde oldu bu diye düşünüyorum

  20. Sen gönlünü ferah tut şampiyon.
    Şu McLaren spordan çekilsin, bir nesile kalmaz Mini olarak geri döner.

  21. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Alonso bile Ferrari’deki yıllarından sonra saygınlığının arttığını belirtmiş. Keşke bazı fanları da bu düşmanca tavrı bıraksa. Habere genel olarak bakarsak 3.şampiyonluğu artık alamayacağından yada artık çok zorlaştığından, duygusal bir açıklamaya onu teşvik etmiş olabilir. Belki de gelen sorunun akıbetine göre bu şekilde cevapladı. Benim düşüncem hem saygın ol hem şampiyon ol. Her ne kadar Gilles örneği önümüzde olsa da

  22. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Doğru zamanda doğru yerde olmak. İşin özeti bu. İyi aracın yoksa ( hatta en iyisi değilse) kazanamazsın. Sezonun 2. hızlı aracı ile şampiyon olan bir pilot hatırlamak zor. O yüzden doğru zamanda doğru yerde olmak önemli. Bu konuda Vettel ve Lewis ne kadar şanslıyda Alonso’da bir o kadar şansız.

  23. Reis içini dökmüş

    1. insanların fikirleri ve hayata bakış açıları değişebilir…

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        Aynen öyle kazanamayacağını biliyor ve artık düşüncelerini buna göre değiştiriyor, şekillendiriyor. Üzücü ama yapacakta bir şey yok.

      2. kardeş az daha fikri değişeymiş yengeye enişte dermişiz 🙂 hahaha

    2. ben bile unutmuşum bu haberi 🙂

    3. Bunu göndermeye geliyordum 😀

    4. ********* (spä2000) avatarı
      ********* (spä2000)

      Tarihteki hile ile alınmış tek galibiyeti gururla istatistiklerinde barındıran bir adamın saygıdan bahsetmesi de muhteşem diye döşenmeye başlayacaktım ama senin linkin gereksiz bıraktı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir