Briatore: "Hamilton'a Diskalifiye Daha Uygundu"

yazar:

kategori:

2008 Singapur GP’de Nelson Piquet’e bilerek kaza yapması talimatını verdiği gerekçesi ile spordan ihracı için yargılanan Flavio Briatore, Hamilton’un Valensiya’da aldığı pit yolundan geçme cezasının hafif kaldığını düşünüyor.

Sky Sport 24’e konuşan Briatore: “Kurallar net değil. Hamilton’a 20 tur sonra ceza veremezsiniz. Bu, 2-3 turun ardından olmalıydı. Güvenlik aracını geçmek daha çok siyah bayrak cezası gerektirir gibi. Hamilton şanslıymış. Yaptıkları iyi sonuç verdi.”

Pazar günkü yarışta olan Briatore, öndeki iki takımla mücadele edebilmesi için Ferrari’nin daha çok çalışması gerektiğini düşünüyor.

Briatore: “Ferrari nerede eksiklik yaşıyor? Hız… Red Bull ve McLaren’in seviyesinde değiller”


Yorumlar

  1. Herkes rüzgarı arkasına almış sallıyor barietoreye,f1 camiasında gelmiş geçmiş en delikanlı lafını sakınmayan bildiğini okuyan ve şuan ki çapulculardan çok daha fazla f1e hizmet etmiş ve biryerlere gelmesini sağlamış kişdir,birde senna vardı tabi,ama şimdi sezon başladığından beri hatta dahada geriye gitmek lazım,malum trulli olayında ki yalancılık dahil olmak üzere yapmadığı kural ihlali kalmayan ingiliz devşirmesi.

  2. alacan zopayı eline…ver ha ver…ver ha ver…zevk için döveceksin.:)

  3. Briatore: "Hamilton'a Diskalifiye Daha Uygundu"

    Bülent Şahin "Briatore'ye diskalifiye F1 için bir şanstı"

  4. kim bu konu hakkında konuşursa hayatta inanmazsın deseler bile aklıma briatore gelmezdi. yüzsüzlüğün bu kadarı. pes. güvenlik aracını geçmek siyah bayrak gerektiriyorsa, briatore'yi assalar yeri vardı..

    bazı hatalar vardır, cezasını çeker atarsın sırtından. kimse de tekrar tekrar aynı şeyleri söylemez. ama yaptığın hata değil de, planlı programlı isteyerek ve bilerek cana kast etmek, haksız yere kazanç elde etmek, yarışın kaderiyle değil yedi sülalesiyle oynamaksa, ve tüm bu tezgahı kendiliğinden değil türlü türlü araştırma-inceleme-soruşturma sonucunda zorla itiraf ederek art niyetini de gösteriyorsan, değil bir kaç yıl, ölene kadar bu rezalet konuşulur ve insanlar da asla unutmaz. bu kara leke de sorumlusu ile birlikte ölene dek anılır.

  5. 01McLaren01  avatarı

    singapur skandalı milyon kere olsa yine yazılır,yarası olan varsa okumasın.

  6. dinime küfreden müslüman olsa diye buna derim ben 😀 bu adamı hala nasıl konuşturuyorlar anlayamıyorum todt neden bu adamı hala padoğa sokuyor…hamiltona söyleyeceğine kendi skandallarını kapatsın

  7. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Briatore bu işleri kuralları en iyi bilen insan.Böyle bi olay yaşanmadığı halde ne ceza vereleceği ona kalmıştı emin olsun.şimdi hakem kurulu keşke Briatore'yi arasaydık diyodur :))

    Bide şu yönden bakmak lazım.Adam İtalyan Ferrari İtalyan takım ve kendileri hala Alonso'nun menajeri.

  8. samet  birol avatarı

    la geet!!!

  9. aslında diğer takımlar biraz kafalarını kullanıp hamiltonun sezon başından beri ihlal edip kınama yada ufak tefek komik cezalar aldığı (zikzak çizmeler, araç ittirmeler, SC geçmeler)ihlallerin aynılarını farklı farklı yarışlarda yapsalar yaa netice itibariyle puan puandır, artık bi standart a oluştu hamilton sayesinde, inş birgün aynı şekilde hamilton beyefendide 1 ciliğe koşarken birileri aynı şekilde puanları toplarda karaoğlan ın kafasına dank eder, umarım bigün….

  10. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    biryatore bu olaylara yorum yapacak en son adam sensin formula1 senin kadar çirkef fesat bir adam daha görmedi birde kalkıp yorum yapıyorsun sen insan canına kastettin yapmadıgın çirkeflik kalmadı birde kalkmış konuşuyor adama bak ya

  11. 2007 Kanada`da Massa pit cikisi kirmizi iken piste ciktigi icin siyah bayraklarla diskalifiye edilmisti, Lewis`in yaptigi hareketin bence bundan pek farki yok, dolayisiyla bencede diskalifiye edilmeliydi yada en kotu ihtimalle 10sn dur/kalk cezasi almaliydi. Sonucta Alonso ile 1sn icinde yarisiyorlardi, Hamilton kurala uymadi 2. oldu Alonso kurala saygi gosterdi 27 sn gerisinde 9. olabildi, verilen ceza kesinlikle uygun ceza degildi. Ayrica hiz sinirina uymayan pilotlara verilen 5sn ceza da saka gibiydi, madem kurala uymadilar verirsin 25sn ceza olur biter..

  12. İlk önce yaptığın şeylere bak be adam ayıp ya 🙂 utanmadan konuşuyor

  13. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    briatore dahil tüm italyanlara dokunmuş bu olay. böyle olayları ve cezaları en iyi bilende briatoredir. o konuştumu herkes susacak :)))

  14. formula 1 tarıhınde ilk defa bir pilota kaza yapması ve dolayısıyla diğer pilotunun kazanmasını sağlayan büyük takım patronu yine konuşmuş .:) Yürü be briatore,domanikalinin yerıne sen olmalısın öylesi daha güzel …bizimle ancak sen baş edebilirsin diğerleri çol çocuk..

  15. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    "Briatore: "Ferrari nerede eksiklik yaşıyor? Hız… Red Bull ve McLaren'in seviyesinde değiller"

    Briatore Amca Doğru hızımız eksik Peki neden bu yönetimle ne kadar hızlı olmayı düşünüyorsun hiç düşündünmü aracı hızlı yapan kimler ? İnsanlar değilmi Evet insanlar sen dogru insanı alamadigin surece araca 5 milyar dolar da harcasan bir hiçsin bilgi parayı yener bunu hiç bir zaman aklımızdan cıkartmayalım kısacası adrian newey ve Mc lareni üreten Muhendis kimse ismini bilmiyorum bu 2 insan ferrari oranla çok farklı bilgiye sahipler nasıl 2007 de ferrarinin bilgilerini caldılar hızlı arac yapmak için aynı onun gibi şimdi ferrari aynı şeyi çekiyor hızlı olmak için bilgi şart yoksa red bull yapmış oldugunu avantajları kullanmazlardı benim bildigim Ferrari Kendi üretmeli kendisi avantaj sağlıcak seyler cıkartmalı herkesi sasırtmalı Auro Dinamik acısından para kısıtlıgı var ve istedigimizi yapamıyorz bu da bir etken ama red bull aynı parayla rekabetci olabiliyor demekki her sey para değil Bay Domicali Sorun Sizin yönetimde Ferrari önlem almadıgı surece bu boyle devam eder Montozelomo 2007 den beri ferrari sampiyonluha hasret ve sen hala italyan ekiple calısıyorsun Çok yanlıs yoldasın belki bu yeni gelen Pat Fry bir şeyler kadar takıma zaman gostericek!

  16. @quva 1 dk önce yazacağım şeyleri sen ben önce yazmışsın dostum :)) dediklerin gerçekten doğru bir tespit;) şiddetle katılmaktan kendimi alı koyamuyorum:) ötesi yok..

  17. en ufak bişey olsa veya adam ne zaman ağzını açsa 2008 singapur diyorsunuz.Unutun artık 2007 deki belge hırsızlığını,2008 singapuru,unutun 2009 melbnourneyi vs.vs.vs.Unutun bu işin sonu gelmez.Çünkü herkesin birbirine söyleyeceği anlatacağı olaylar var.Kendi takımı ve pilotu veya takım patronu çok temizmiş gibi diğerlerine saldırmayın.bu karşılıklı atışmaların sonu gelmez.Birisi demiş ki çok şükür hafızamız yerinde 2008 i dün gibi hatırlıyoruz.Diğer yılları unutup 2008 i ezberlemiş.Sen 2008 i ezberlersin diğeri de 2007 yi , ve bir diğeri de 2009 u ve böyle devam eder gider.Adam fikrini söylemiş katılmıyorsan katılmıyorum dersin.Durun daha kurt muhabirler bakalım kimlere mikrofon uzatacaklar.Bu tartışma uzun süreceğe benziyor.Bu konu Redbulların istanbul hediyesinden daha uzun sürecek.Eski pilotlara bir bir soracaklar.Belki önümüz ingiltere olunca bazıları sempati kazanmak için hamiltonun 15 saniyelik cezasını bile çok bulabilirler.Bazıları dur kalk olmalı diyebilir.Ben şahsen hepsinin fikirlerine saygı duyarım.Ama sizi bilemem.Mesela F1 de sadece birkaç yarış kazanmış ve şampiyonluğu bulunmayan bir kişiye bu olay sorulurda cevap hoşa gitmezse vay o adamın haline.

  18. J.Button süper video. Kendi kendimle iddiaya girdim bu haber üstüne, bakalım kaç yorum sonra 2008 singapur denilecek diye, 3 yorumla kaçırmışım. Olmuyor çocuklar biraz daha çalışmanız lazım. Performansınız düşüyor. Şu habere "ama 2008 singapur bla bla bla, hileci bla bla bla " diyen 100. kişiye 1 haftalık singapur tatili hediye. Hadi bu kıyağımı da unutmayın.

  19. Gerçekten çok acaip bir durum.incelenmeye alındı diyor demek neye göre incelenmeye alındığı belli.e o zaman niye 8-10 tur beklendi.bunu ben hakemlerin kuralları kesin olarak bilmemesine bağlıyorum.muhtemelen bir yanlışlık olmaması için kural kitabını okudular ama o zamana kadar hamilton arayı açtı.ama herkesin hemfikir olduğu bir şey varki o da kurallardaki çelişkiler ve düşünceme göre ferrariyici arkadaşların kızdığı şey bu çelişkilerin devamlı mclarenin lehine olması.bence bu kazadan sonra pite girme olayı kaldırılmalı bir başka deyişle serbest bırakılmalı.özetinde kimse kazanın ne zaman olduğunu bilmiyor.ben en önemlisi şuminin neden bekletildiğini anlayamadım.yani sebep ne serhan acar anlatmaya çalıştı ama o da benden beter hiç bir şey anlatamadı

  20. AyrtonSENNA (forever young) avatarı
    AyrtonSENNA (forever young)

    O zaman ki diskalifiye kararını yanlış bulmuştum. Takım puanı silinebilirdi ama Hamilton'un ki silinmemeliydi. Hamilton sonrasında kendine yakışanı ve olması gerekeni yaparak çıktı ve özür diledi. O zaman da Ferrari'ci arkadaşlar Hamilton'u suçluyordu. Karşılıklı atıişıp durun ve emin olun ileride çok fazla malzeme çıkacak her iki taraf içinde.

  21. AyrtonSENNA (forever young) avatarı
    AyrtonSENNA (forever young)

    Bende senin saygısızlığın seviyesizliğin karşısında başım dik duruyorum. O zaman 2007 de McLarenin İhracında Alonso ve Hamilton'unda durumdan haberi vardı. Neden yarışmaya devam ettiler ? Beni Alonso'yu savunuyormuş gibi aksettirme. demek istediğimi anla. Alonso olayı biliyordu ya da bilmiyordu demiyorum. Demek istediğim Bu tarz planları pilotlar yapmaz takımlar yapar. Takımların suçunu da pilotlara yükleyemessiniz. Hamilton'un geçen yıl ki olayını hatırlarsınız. Suçlu Hamilton değildi McLarendi Hamilton'dan FİA' ya yanlış beyanat vermesini istedi. Anlatamadıysam daha açık bir şekilde yazarım düzgün şekilde belirtmen yeterli

  22. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    senna arkadaşım, sen hala bu işten alonsonun haberi yoktu diye düşünüyorsan senin saflığın karşısında saygıyla eğiliyorum.

  23. burak bocek avatarı

    Yılların suçlusu Briatore kounşmuş:)

  24. Flavio Lewis'e diskalifiye istiyorsa kendisinin ve Renaultnun hayattan diskalifiye edilmesi gerek.

  25. Braitore ye bence tamamen susması için ceza verilmesi lazım.Bi düş yakamızdan yeterince sahtekarlık yaptın ortalığı karıştırdın.Spora kazandırdığın pilottan belli zaten ne olduğun.(Schumiyi kastetmiyorum).

  26. AyrtonSENNA (forever young) avatarı
    AyrtonSENNA (forever young)

    Ayrıca diskalifiye hiç adil değil. Evet FİA nın pilotları mücadeleye sokacak onların daha agresif olmalarını sağlayacak kararlar vermesi doğru ancak tutarlı olmalı. Bu yıl sanırım Kurallardaki boşlukları doldurma yılı olacak.

  27. AyrtonSENNA (forever young) avatarı
    AyrtonSENNA (forever young)

    Ferrari'ci arkadaşlar zaten Briatore'yi haksız buluyor McLaren'ci arkadaşlarsa bununla yetinmeyip Alonso'yu da taşlıyor. Alonso, Hamilton yarışmak için oradalar takım patronlarının hatalarını pilotlara çıkaramassınız. Hamilton'a sanki McLaren pit ekibi SC'yi geç mi dedi:) hayır Karasız kaldı ve geçti ya da McLarenin 2007'deki İhracında pilotlar niye şampiyonluk için ter döktü. Takım yaptıysa pilot da cezasını çeker mantığını bırakalım. O yüzden Alonso'yuda bu işe karıştırmak yersiz

  28. eueuhuehuheu piuuuuu 🙂
    flavio geri dönmüş 🙂 ihya oldun demek yine 🙂 mesir macunu yemiş gibi enerjik görünüyor 🙂

  29. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    ben bu siteyi çökertmessem mcyayenci olayım.

  30. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    j.button
    dostum harika bir video.

    video dan öte bir mesaj.

    red bul ve ferrari pilotlarının arası iyi değilken bakın bizim çocuklar nasıl der gibiyiz.

    rakipler için moral bozucu bir video

  31. haha güzelmiş

  32. Yusuf  Hitay avatarı

    bildiğim kadarıyla hala alonso'nun menajerliğini yapmakta.

  33. mclarenciler,arka arkaya gelen bu haberlerle bayram ediyorlar.Kin kusmaktan hasta olacaklar.can bundy hiçbir fırsatı kaçırmıyorsun ,en azından bir haberde seni görmeyeyim.Başka haber yok mu mesela redbull haberi reno haberi falan.Bir atasözü der ki ağacı kurt,adamı dert öldürür.

  34. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    08 singapur galibi senin düzenlediğin oyun sonucunda hala tarih kitaplarında alonso olarak geçerken sen tut hamiltona ihraç edilmesi daha iyi olurdu diye konuş. tamda sana yakışan bir açıklama süpriz değil.düzenbaz insanlar grubu günlerdir melek kılığına bürünmüşler.çok şükür hafızamız yerinde daha dün gibi hatırlıyoruz.

  35. can senin başa işin gücün filan yokmu kardeşim.ne biçim insansın sen yahu. bir olayada alonsoyu karıştırma be kardeşim.az önce arkadaşın biri hazımsızlıktan bahsetti,ama hazımsızlık zannedersem sende tavan yapmış.

  36. bi sen eksiktin hacı ya. sanane sen kendi yok olmaya yüz tutmuş kariyerine bak.

  37. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Alonsonun menajerliğini yapmış biri daha başka nasıl konuşabilirdi.

    Briatore fia ya olan hıncını anlıyorum ama, sen hala pike cunyıra nasıl yenildin onun hesabını ver sonra sıra başka şeylere gelir.

    Briatore o kadar düzeysiz ki pike cunyırın özel hayatına bile ima yolu göndermeler yapmıştı, ki kendi özel hayatı fotolarla belgelidir.

  38. Hah tam senlik bir ceza olurdu o zaman…Şikeci seni döndün demek ne mutlu bize…

  39. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    Hızmı?Onun içinmi Kanada ve Valencia da kök söktürdü mclaren'e Ferrari.Onun içinmi lewis ALonso'nun nasıl geldiğini takip ediyordu va fark kapanıyordu.Eğer bu güncellemeler gerçekten hızlı pistlerde sonuç verecekse,Silverstoneda Redbull'un rakibi Ferrari olur mclaren değil.

  40. evet briatore seni severim ama bu cezada biraz fazlaca ağır olurdu inan.

  41. Yok daha neler Ferrari taraftarıyım ama bu ceza çok ağır kaçardı o zaman senin önderliğindeki Renault takımıda spordan ihraç edilmeliydi senin yaptığın daha rezil bir şeydi

  42. Yavuz Balcı avatarı

    bi bu adam eksikti (((: bence sende adam öldürmeye teşebbüsten müebbet hapis yemeliydin.

  43. Bi sen konuşmamıştın sen de konuşta tam olsun. Kuralları en iyi sen bilirsin netice de :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir