Renault, Kubica-Raikkonen İkilisine mi Hazırlanıyor?

yazar:

kategori:

Tepedeki dört takımın önümüzdeki sezon aynı pilot dizilimiyle yola devam edecek olması bu sezon pilot pazarında en çok adı geçen ismin Robert Kubica olmasına neden oluyor. Son haberlere göre Polonyalı pilot Renault takımında kalmak için takımdan önümüzdeki yıllarda zaferler için savaşmak adına gerekli maddi kaynakların oluşturulmasını istiyor.

Renault takımının halen bir ana sponsoru bulunmazken, takım içinden gelen bilgilere göre kredi kartı şirketi MasterCard ile yapılacak anlaşmanın ardından Fransız takımın mali olanakları artacak.

Autosport‘un bu haberine göre, takımın sahibi Gerard Lopez mali durumun bir sorun olmadığını düşünüyor ve Fin pilot Kimi Raikkonen’in Formula 1’e dönme kararı alması durumunda önümüzdeki aylar içinde onunla anlaşmak istiyor.

Kubica uzun zamandır geleceği ile ilgili endişelerinin olmadığını ancak bir yıllık kontratı devam ettirebilmesi için takımın mali durumunun önemli bir rol oynadığını söylüyordu.

Renault takım patronu Eric Boullier de takımın ilk hedefinin Polonyalı pilotu, hedeflere ulaşmak için gerekli mali güce sahip oldukları konusunda ikna etmek olduğunu söylüyor.

“Onu kesinlikle istiyoruz ve bunu konuştuk. Başarılı olmak için gerekli krarlılığa sahip olduğumuzu ve bu kararlılık için de gerekli imkanlara sahip olduğumuzu kanıtlamak bize bağlı. Eğer bunu yapabilirsek, eminim takımda kalacaktır. Eğer kalmak istemezse gider. Bu kadar kolay.”

Rakip takımlarının Kubica’yı ekiplerine katmak istedikleri konusundaki iddaları da cevaplayan Boullier, “Robert üst seviyedeki pilotlardan birisi ve anlaşması bu sene sonunda biteceği için oldukça çekici bir seçenek haline geldi. Bu normal” dedi.

 


Yorumlar

  1. şahsen Reno'nun bu gelişim hızını gördükten sonra Raikkonen'in dönmesini isterim. düşük bir ihtimal ama olabilir. Rai de F1'de sadece sürüşü özlediğini söylemişti. belki olur. hadi hayırlısı diyelim.

  2. Renault da mali problem olsaydı her yarış güncelleme yapıp ferrari ile aynı seviyeye gelemezdi seneye master card gelirse çok daha iddalı bir takım olur kubicanın aklı varsa renoda kalır ve raikkonen ile şampiyonluğa oynarlar.Bu arada sarı kırmızı renklere sahip master card logosu bu araca çok yakışır 🙂

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @R 30 yorumuna katılıyorum. renault çok emin adımlarla gelişmeye devam ediyor. 2011 de bu şekilde devam ederlerse çok iyi bir noktada olabilirler…

  4. gokhan cinar avatarı

    bence redbull buyuk takımlar arasında su an en iyi arabaya sahip ancak buyuk takımlar içinde en kotu pilot dizilimine sahip.2 pilotuda ust duzey degil bence seneye sampiyonluk için daha guclu olmak istiyorlarsa bence rai yi dusunmeliler.webberle olmaz bu iş bırakın webberi vettel de iyi degil daha dogru duzgun atak yapmayı bilmiyor.önü acıksa yarıs kazanır geriden gelipte yarıs kazanabilecek bir pilot degil degişim sart gibi geliyor bana.

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    bencede şuanda RedBull da Webber yerine Kimi olsaydı RedBull liderdi.
    bikere zaten İstanbul'daki olay yaşanmazdı.çünkü Vettel Kimi'ye o kadar yaklaşamazdı 😉

  6. kimi bence bu performanstaki renoya gelmez. şumi bugün redbull veya mclaren veya biraz daha hızlı olabilecek ferrariye gelseydi bugün efsane geri döndü nidalarıyla ortalık yankılanırdı. maalesef araç pilotajdan daha önemli. bu sene redbull kimiyi alsaydı şu an redbull liderdi.

  7. Renault Kimi gibi bir pilotu istiyorsa güvendiği bişeyler vardır ayrıca ben takımımın 2011 de güçlü olacağını düşünüyorum şuanki durumumuz 2004 yılının aynısı gibi 2005 yılında neler yaptık şimdide bu nu inş 2011 de yapacağız Kubica da sevdiğim tuttuğum bir pilot kimiden aşşa kalır yanı yok 2005-2006 yıllarında Renault da olsa idi oda şampiyon olurdu 🙂

  8. Renault iddialı bir arabaya yapabilirse Kimi-Kubica tadından yenmez bu grid 🙂

  9. Küstürdüler çocuğu, şimdi de mumla arıyorlar 🙂

    Gelebileceği tek takım, McLaren idi. Onu da 2 pilot doldurdu. Ve bu 2 pilot da gönderilebilecek (kovulabilecek) cinsten pilotlar değil.

    Bence dönmez kesinlikle. Bu kadar da emin konuşuyorum.

  10. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Doğru mu acaba?Hiç inanasım gelmiyor.Renault Kimi'ye teklif götürmüştür belki ama Kimi dönmez gibi geliyor bana.Ayrıca Renault Kimi için yüksek miktarları gözden çıkarmalı.Düşük bi fiyata gelmez.Zaten istemiyosa dönmeyi hiç gelmesin gelip de kötü sonuçlar almasındansa dönmemesini tercih ederim.

  11. Ayda Abay cok sey istiyosun 🙂 Etkinlik konusunu artik sorun edecegini sanmiyorum zira Wrc de F1 den daha cok etkinlige katildi, Redbull gercekten iyi bir secenekti, Webber`in anlasmasini fes ederlermi? pek sanmiyorum ama Mateschitz isterse belki..

  12. Kimi'nin Renault ile döneceğini sanmıyorum ama belli de olmaz Kimi'den bahsediyoruz =) MTV3 sitesi Renault tulumunu giydirmiş Kimi'ye.WRC'de haberini ilk duyuran site bakalım bu sefer de haklı çıkacak mı ?

  13. çok isabetli bir karar olur.Kimi-Kubica gercekten uyumlu bir ikili olabilirler gibi ama Kiminin ücreti çokda az değildir sanırım.

  14. aah kimi. dönmesinden korkuyorum, schumacher gibi olmasından korkuyorum. başka takıma gitsin de istemiyorum. 3 araçla yarışalım yaaa, felipe – kimi – fernando olalım. hem kimi ferrariye gelsin istiyorum hem fernando ve massa da kalsın istiyorum. başka takıma gelicekse gelmesin. mercedes rosberg'i bırakmaz, mclaren hami & button ikilisinden memnun. red bull kimi'yi alırsa webber renault'ya giderse biz 7-8 oluruz seneye en iyi ihtimalle, domenicali'yi kovmadıkları sürece.

  15. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    rai artık f1 e dönmez rallinin tadını aldı,ayrıca raikonen f1 den değil yapılan etkinliklerden sıkıldığı için f1 bıraktı.seçenekte yok zaten renaultta dönmez bencee…

  16. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Hali hazırda red bul pilotu olan rai yi red bul bırakmaz.

    dünyada red bul imajına uyan daha iyi bir pilot yok.

    weber uzayan anlaşmasına rağmen bu sene sonu koltuğunu rai ye bırakır.

  17. Apocan sen geldinmi bea? 🙂 Bence Kimi artik kolay kolay donmez F1 e. Onu dondurebilecek 2 takim vardi, Mclaren ve Mercedes, Redbull son secenekti oda olmadi, Bence Kimi F1 kariyerine son noktayi koymustur..

  18. renault takımım robertte sevdiğim bir piot kimde öyle tabi.eğer gerçekleşirse bir yandanda petrova üzüleceğim.

  19. Ben olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ancak olursa da Kimi Renault'ta mutlu günler geçirir bana kalırsa. Ayrıca Renault taraftarlarının da yüzü güler biraz daha.

  20. hadi bakalım olacak mı böyle bir şey

  21. kimi gibi pilotu kim istemez renaultda istiyor ama kimi ne istiyor öncelikle o önemli.daha sonra renaultun 2011 için liderlik için savaşabilecek güçte bi araba vaad etmesi gerek kimiye daha sonra kiminin bazı özel şartları var çok özel şartlar değil gerçi bunlar kabul etmeleri gerek yani bazı başka organizasyonlarda yer alma istekleri var.tabi birde kimi nin transfer bedeli var oda kubica dan daha yüksek olmalı tabiki.büyük pilotsun kimi hemde çok büyüksün kimi.

  22. Ertan Akkaş avatarı

    Renault ölmüş gibi görünen sezonlardan sonra tekrar iyi bir kadro ile düzeliyor. Gelecek için sürekli bir güç haline geleceğini düşünüyorum. Bir büyük takım daha her zaman heyecan vericidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir