Alonso Eleştirilerin Ardından Özür Diledi

yazar:

kategori:

Ferrari internet sitesindeki köşesinde yazan Alonso, “Olayın üzerinden zaman geçtikten sonra, şu anda yarışın hemen sonrasında olduğumdan daha sakinim. O sırada, duygusal tepkiler verdim ve o durumda olayların yanlış yorumlandığını söylemek, şüpheleri arttırmak çok kolaydı ama benim böyle bir niyetim yoktu.”

“Yarış komiserlerinin işinin zor olduğunu elbette anlıyorum, kolay olmayan kararlar veriyorlar. Benim anlatmak istediğim bizim gibi kurallara uyan pilotların böyle bir durumda onlara ceza verilmesine rağmen kurallara uymayanlardan daha çok yara almasıydı.”

“Belirli bir pilot için konuşmuyorum, bu genel bir durum ve böyle şeylerin bir daha olmayacağından emin olmak için bunu hep birlikte sakince konuşmamız gerektiğini düşünüyorum.”

“FIA’nın olanlara hemen bir tepki vererek olağandışı bir Sportif Çalışma Grubu toplantısı çağrısında bulunmasından memnunum. Eminim ki tüm tartışmalar son bulacaktır.”

“Valensiya’daki sonuç istediğimiz gibi olmasa da telafisi imkansız bir hasar almadık. Liderle aramızdaki farkın 29 puana çıktığı doğru ama daha sezonun yarısına bile gelmedik. Tek bir galibiyetle farkı kapatabiliriz. Bu yüzden şampiyonada her şey hâlâ çok açık.”

“İspanya’ya getirdiğimiz güncellemeler bizi bir adım ileriye taşıdı ve öndekilere yaklaştırdı. Bundan memnunum ama F10 üzerindeki gelişim çalışmalarına sıkı bir şekilde devam etmemiz gerektiğini de farkındayım çünkü pol pozisyonları için mücadele edecek ve rakiplerimizle yarışacak kapasitede bir araca ihtiyacımız var.”

“Eğer şu anda şampiyonada 29 puan gerideysek, önümüzdeki on yarışta liderlerden 30 puan fazla toplamamız gerekiyor.” dedi.


Yorumlar

  1. @ayda albay – "herşeyi sineye çeksin, cevabını pistte versin. hep fernandonun yarışı mahvoldu diyoruz, felipe'nin yarışı daha kötü oldu, neden o konuşmadı. aslında konuştu, ama onun hakkında bu kadar yaygara yapacak insan yok." iyi bi tespit. pek çoğumuz atladık.

  2. biri ortamı gerdiği için, diğeri yalan söylediği için özür diliyor. ama ne hikmettir ki; ortamı gerenle dalga geçiliyor, yalan söylene erdem madalyası takılıyor. ilginç bi etik anlayışı…

  3. ben bazı mclarencilerden ne zaman "bakın alonso lewisten özür dilemiş işte adama böyle özür dilettirirler" diye yorum bekliyordum ama daha birinin aklına gelmedi herhalde.

  4. fatih küskü birisi skandal diğeri açıklama nasıl bağdaştırdın hayret.bi de demişsin sinirliyken susmak önemli niye konuşuyorsun o zaman?

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    lewis yalan skandalından sonra özür dilediğinde yazılan yorumları hatırlıyorum birde şimdiki yorumlara bakıyorum. başkası yapınca kötü, kendi adamımız yapınca erdem. vay anasını satayım ne güzel dünya.

    o gün lewisinki ne kadar doğruysa şimdide alonsonun yaptığı doğrudur. Şenerin dediği gibi sinirliyken en güzeli susmak. tabi bunu başarmakta ayrı meziyet istiyor.

    yukarıdaki cümleler için yavuz balcı adlı arkadaşa teşekkür ederim,başka birşey yazmaya gerek bırakmayacak bir yazı..

  6. mert merter avatarı

    klasik alonso her basarisizlikta illaki baskasi suclu :))
    sen kim FIA ya dil uzatmak kim böyle cark edersin,
    yaris icinde cok güldüm yarismayi birakmis telsizden LEWiS in pozisyonunu soruyo sen önce 8, korusaydin sauber bile gecti seni …

  7. mert merter avatarı

    klasik alonso her basarisizlikta illaki baskasi suclu :))
    sen kim FIA ya dil uzatmak kim böyle cark edersin,
    yaris icinde cok güldüm yarismayi birakmis telsizden LEWiS in pozisyonunu soruyo sen önce 8, korusaydin sauber bile gecti seni …

  8. mert merter avatarı

    klasik alonso her basarisizlikta illaki baskasi suclu :))
    sen kim FIA ya dil uzatmak kim böyle cark edersin,
    yaris icinde cok güldüm yarismayi birakmis telsizden LEWiS in pozisyonunu soruyo sen önce 8, korusaydin sauber bile gecti seni …

  9. mert merter avatarı

    klasik alonso her basarisizlikta illaki baskasi suclu :))
    sen kim FIA ya dil uzatmak kim böyle cark edersin,
    yaris icinde cok güldüm yarismayi birakmis telsizden LEWiS in pozisyonunu soruyo sen önce 8, korusaydin sauber bile gecti seni …

  10. quva arkadaşım…
    öncelikle bana ne zaman neyi defalarca anlattın bunu hatırlamıyorum. zaten 1 aydır yazmıyorum. neyse senden değil 5 yaşındaki bir çocuktan bile birşeyler öğrenebilirsek ne mutlu bize:) telsiz konuşmaları ile yaptığın yorum benim yoruma cevapsa eğer Allah şahit yarışı lütfen bir daha izle. telsiz konuşmasında serhan acarın çevirisi aynen yazdığımı anlatıyor. alonso soruyor hamiltonun durumu nedir diye pitten geçme cezası verdiler fakat biz işimize bakalım diyor cevap veren kişi gayet olumlu mantıklı bir cevap. tabii bunlar normal şeyler. bir tarafta alonso bir tarafta hamilton. bu kadar iddialı bir pilotun yerinde kim olsa aynı şeyleri düşünebilir. ben galatasarayı tutarım çekişmesek dahi her zaman fener ne yapmış merak ederim. neticede bir ezeli rekabet var. sporun doğasında var. yoksa biz kim alonso kim hamilton kim? bizi evdeki üçbeş kişi çevremizdeki az sayıda insan bilir sever. onları bütün dünya seviyor. hayatımda bir sefer altımda iyi bir arabayla biriyle kapıştım. ibre 200 e dayanmıştı. eve geldiğimde bardağı kaldıramıyordum sinirlerim boşalmıştı. bu adamlar 300 km süratle viraj dönüyorlar. kolay değil. bu adamların yaptığı sporun her anında her an ölümle yüzleşmek var. buradan esip üfürüyoruz ama neticede bunlar gerçekten büyük sporcular…

  11. şu olayı anlamıyorum, sabit fikirli olmayı… bir insanın fikirleri pek ala değişebilir yani, bu tükürdüğünü yalamak mıdır ki? Alonso için demiyorum bunu, genel olarak söylüyorum… örneğin önceden Alonso'yu tutan biri sonradan mclaren'i tutamaz mı, , fikirleri değişmiştir…

  12. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    sonunda bu tartışmalar son buldu.bazen F1'in rengi oluyor tartışmalar ama dozu aşılınca çekilmez bi hal alıyor.
    işin en başında olay Hamilton'ı ilgilendirdiği için böyle davrandığını düşünüyodum ama sorun geç gelen cezada.

    Alonso pilotlar şampiyonasını düşünüyo olabilir takım belki olamaz diye.bu bencillik olmaz.takıma pilotlar şampiyonluğunu kazandırmak istiyo.hiç yoktan iyidir yani.ben kendisini sevmem ama düşüncelerinde doğruluk payı var.kazanıp kazanamayacağını bilemeyiz tabi herşey yeni başlıyo belkide.

    F1'in için politika yıllardır vardır zaten.Alonso'nun susturulduğunu değil, takımı düşünerek bilerek sustuğunu düşünüyorum.belki tükürdüğünü yalamaktır bu ama takımın ve kendisinin ceza almaması için susmuştur ki Alonso hepimizin bildiği gibi her zaman konuşmayı sevmiştir.

    Valencia'da güncellemelerinden faydalanamadılar.Silverstone'da yolları açık olsun..

  13. anladım quva. ve birbirimizi anladığımıza da sevindim. ayrıca kapasite sözü için de kusura bakma. tahmin edersin ki "ortalığı karıştıran adam" pozisyonundaymışım gibi algılanmak canımı sıkmıştı. neyse, tatlıya bağlanması güzel, iyi geceler tüm arkadaşlara.

  14. ismail uçar avatarı

    herkül adlı arkadas sayesinde olayın aslında başka bi yüzü daha ortaya konuldu.herkes hamiltona yüklendi ama ferrariler SC arkasındayken vettel lastiklerini değiştiriyodu,alonsonun en büyük rakiplerinden briside redbullar değil mi, vettelin yeri değişmicekti ama sonuç itibariyle ferrariler geride kaldı vettele oranla daha az puanlar aldı ve vettel de çok karlı çıktı.nedense hamilton olunca herkes yükleniyo !!!

  15. Yavuz Balcı avatarı

    varsa hakkım helal olsun. sende et.

  16. massathebest arkadaşım seni gayet iyi anladım.Pazar gününden beri yaptığın tüm yorumların hafızamda.Belki benden fazla Fernandoyu destekledin ve izlemeyenlere yada eksik izleyenlere bilgi verdin.Burada benim rahatsız olduğum nokta Alonso haberleridir.Belli bazı isimler pusuya yatmış sadece o nun haberlerini arıyorlar.Ben 2 gündür yazılan iftira ve tahrik dolu imalı yorumlardan bıktım.Kendi kendime bu adamların hiç mi işi yok dedim.Neticede Sevdiğim pilotun takım arkadaşını da taraftarını da severim.Fernando nun yanında hep massa olsun isterim.Buraya kadar sorun yok.Tek sorun senin yorumunun üzerinden yapılan yorumlardır.Bunlara mahal verecek durumlar olmaması gerekir.Zaten yeterince iftira ve hakaret yapılıyor.Hala fia sözcüsünün açıklamasından bihaber kişiler var.İlk yaptığın yoruma saygı duyuyorum fakat katılmıyorum.Ben Fernandonun öyle yada böyle geri dönüş yaptığına inanmıyorum.Bu yorumunun suistimal edilebileceğini düşündüm.Burada savunma yapmaktan kendi fikirlerimizi beyan bile edemiyorum.Sürekli birilerine bişey anlatmak zorunda kalıyorum.Buna başkaları üzerinden demeyelim oldu mu.

  17. evet hemfikiriz, biri mecbur olduğu şeyi seve seve yapmıştır (neticede yapmış), diğeri ise mecbur olmadığı halde ;
    sanada iyi geceler bu saatte vaktini aldık, hakkını helal et

  18. Yavuz Balcı avatarı

    sonuçta her ikiside doğru olanı yapmıştır. bu konuda hemfikirsek sorun yok.

    iyi geceler.

  19. o kısmıda farkındayım zaten " sonuçta evet 2 side özür dilemiş" lafım sonuç odaklı kısmına atıftı aslında, gözünden kaçtı sanırım

  20. Yavuz Balcı avatarı

    sonuç odaklıda olabilir dedim yorumda. o kısıma bakarsan sevinirim.

  21. yarışın üzerinde 2 gün geçmiş bi sürü şey yaşanmış fakat fia tarafından en ufak bi geri adım yada tamam hatalı davranıldı vs bi açıklama çıkmadı.yani bunun üzerine şahsen bende olsam artık hiç biryere varmayacak bi konu üzerinde daha fazla konuşmayıp konuyu kapatıp önüme bakardım. bu saatten sonra konunun uzaması kendisine hiç bir fayda sağlamayacağı gibi zarar bile vereceğini anlayıp son noktayı koymak adına bi özür dilemiş diye düşünüyorum. örnekler verirken benzer olaylar arasında verilir lafıda doğru bi laf ama verilen örneklerin birbiriyle alakası yok, sonuçta evet 2 side özür dilemiş, eee yani biri zaten suçlu özür dilemeyip napıcakki yetmedi üzerine daha başka terbiyesizliklermi yapsın, adama sormazlarmı hem suçlu hem güçlü noluyoo diye; diğeri ise hiç gerek olmadığı halde sırf olaya nokta koymak adına usulden özür dilemiş; şimdi bunların nesi benzer????

  22. ben gayet net yazdığımı sanıyorum quva. neyse, bu kadar çok yorumun arasında insanlar yazıları yanlış anlayabilir, ama sanki ortalığı kızıştırmak için yazmışım gibi konuşman hiç hoş değildi.

    inşallah öndekilerin vites kutusu falan arızalanmaz dedim, doğru. ama arkasından söylediğim şey "böylece alonso temiz tarafa geçmez" değil, "böylece massa temiz tarafı bırakmak zorunda kalmaz" dedim. neden çarpıtıyorsun söylediklerimi? massa'nın temiz tarafta kalmasını istememden daha doğal ne olabilir?

    startta alonso'yu geçeceğine emindim ve bunu da açıkça yazmıştım. ama alonso olduğu için değil, orada kirli tarafta kim olursa olsun geçileceğini düşünmüştüm. ama alonso kirli tarafta olmasına rağmen massa'dan daha iyi bir kalkış yaptı ve yerini korudu. böylece benim düşüncem de suya düştü. ne yapayım yani şimdi, öleyim mi?

    + peşinde olan bir insan olmadığımı herkes bilir. ne düşünüyorsam onu yazıyorum doğal olarak. burada alonso'yu haklı bulur savunurum, yarın haksız olduğunu düşündüğüm bir haberini okur, eleştiririm. ya da hamilton'un, ya da massa'nın, ya da herhangi bir pilotun. mclaren taraftarları beni seviyorlarsa sağ olsunlar. ama sevdikleri şey ancak düşündüğümü çarpıtmadan yazmamdır bence. bu üzüleceğim değil, sevineceğim bir durum olur.

  23. Ayda Abay arkadaşım teşekkür ederim çok incesin fakat ''''sonuçta siz aynı şeyi destekliyorsunuz''' sözüne katılamadığımı belirtmek isterim.

  24. Kirve 12 işte tam olarak bu.Ama bunu anlatabilmek için 'kapasite eksikliğiyle suçlandık' olsun editörler de okuyordur inşallah.Burada ben baskı olduğunu sanmıyorum zaten Fernando dan önce FİA sözcüsü ceza gelmeyecek diye açıklama yaptı.fernando korktuğu için veya birilerinden baskı gördüğü için bunları söylemedi.Bu konuşma çevir kazı yanmasın şeklinde konuşmak zorunda bırakıldı şeklinde yorumlanmamalı.

  25. Yavuz Balcı avatarı

    istediğini diyebilirsin güzel kardeşim. yorumumu çekmek istediğin yere çekersen yuh dersin. doğru anlarsan başka şey dersin. yorumun tamamını oku ilk paragrafı değil. örnek benzer olaylar arasında verilebilir veya sonuç odaklı verilebilir. beğenirsin beğenmezsin. ayrıca yorumdaki bahsettiğim kişilere McLaren taraftarlarıda dahildir.

  26. Yani yazmayayım yazmayayım diyorum ama böyle gereksiz laf olsun diye yapılmış yorumları görünce insan kendini tutamıyor, yaa gidin başkasına sataşın
    yoruma bak yaa "lewis yalan skandalından sonra özür dilediğinde yazılan yorumları hatırlıyorum birde şimdiki yorumlara bakıyorum. başkası yapınca kötü, kendi adamımız yapınca erdem. vay anasını satayım ne güzel dünya.@ Yavuz Balcı"
    pes artık yani; suçluyken özür dilemekle, suçsuzken özür dilemek arasındaki farkı anlamayıp ikisini aynı kefeye koyan zihniyete sadece yuhhh derim, ayıptır etmeyin…

  27. benım yorumumdan alıntı yaptığın için belirteyim,alonsoyu sevmeyen biri olarak alonsonun bu demeci kesinlikle üzerinde baskı oluştuğu için değil bir insan olarak yarış sonrasında fiaya ve bir nebzede hamiltona yaptığı ağır eleştirlerin dozunun aşırıya kaçtığını sakin bir kafayla düşündükten sonra fikirlerinin çok buyuk ölçude değişmemıs olmasına rağmen özeleştiriyle yapılmış bir düzeltme yada özür (ne olarak adlandırılırsa) olarak yaptığını düşünüyorum …

  28. bahsettiğin o her iki arkadaş hakkında yorum yapamayacağım çunku objektıf olamayabılırım,karşıt göruşler olmazsa tartışmanında bir anlamı olmaz sanırım.diyalogla aranızdakı anlaşmazlıkları en azından kırıcı olmadan çözersiniz diyeyim.herkes bir taraf burada sonuçta..

  29. Yavuz Balcı avatarı

    lewis yalan skandalından sonra özür dilediğinde yazılan yorumları hatırlıyorum birde şimdiki yorumlara bakıyorum. başkası yapınca kötü, kendi adamımız yapınca erdem. vay anasını satayım ne güzel dünya.

    o gün lewisinki ne kadar doğruysa şimdide alonsonun yaptığı doğrudur. Şenerin dediği gibi sinirliyken en güzeli susmak. tabi bunu başarmakta ayrı meziyet istiyor.

  30. Massabest kapasite olayına nerden girdin işte burayı anlamadım.Mclaren taraftarlarının seni sevdiği aşikardır.Aslında anlaşılmaz birisin hakaretlere gerek yok.Sıralama turlarından sonra aman öndekilerin vites kutusu değişmesin fernando temiz yere geçmesin derken ve startta alonsonun hiç şansı yok massaya geçilecek derken aldığın + lara istinaden seni anlayamadım. kirve 12 Tarih 29.06.2010 22:24:16
    avatar
    senın dediğin gibiyse o zaman yazıklar olsun derım,insan bu kadar iki yüzlü olabılırmı derim.baskılardan dolayı özur dılıycem ama dilediğim özür samımıyetsız ve riyakarlık kokuyor.bu kadarını alonso bile yapmaz bence.Bu yorumu okudun mu.

  31. İyi bildin kirve arkadaş.Az önce eve geldim.Ben de senin objektifliğinden şüphe duymuyorum.Benim demek istediğim Hep belli isimler var ve Fernando haberlerine tam kadro geliyorlar.Diğer haberlerde kim var kim yok ne var ne yok kimsenin umrunda değil.Mesela Mark webber kazadan yara almadan kurtuldu isimli haberde bir tane geçmiş olsun mesajı bile yok.Tamam pek sevilen bir pilot değil ama iki cümle yazmak bile mi zor.Bir iki kişi uçmuş kanatlanmış falan demiş.Herneyse sana bir soru soracağım çünkü mclaren taraftarlarının içinde en doğrusu sensin.herkülün ve spa200 ün yorumlarını hiç okudun mu??.Tamamen üstü kapalı tahrik dolu ortamı gerecek yorumlar var.herküle defalarca anlattım ama algılayamadı.Japon meselesini de anlattım telsiz meselesini de anlattım.Resmen iftira atıyor.2 kere telsiz konuşması oldu.Biri olay anında çarliye sorulmak üzere diğeri ise rakibin kaçıncı olduğu.Bunun dışında konuşma yokki.Sen olsan daha önce görülmemiş bir olayın sonucunu sormazmısın.Cevap olarak :ŞU ANDA İKİNCİ,BU ADİL DEĞİL AMA BİZ İŞİMİZE BAKALIM diyorlar.Adam hala iftira atıyor.Ya sabır. ya sabır.

  32. ya lütfen kimseye kapasitesiz falan demeyelm gelişigüzel okumuş olabilir, sonuçta siz aynı şeyi destekliyorsunuz.

  33. "Olayın üzerinden zaman geçtikten sonra, şu anda yarışın hemen sonrasında olduğumdan daha sakinim. O sırada, DUYGUSAL tepkiler verdim ve o durumda olayların yanlış yorumlandığını söylemek, şüpheleri arttırmak çok kolaydı ama benim böyle bir niyetim yoktu."

    herşeyi açıklıyor, duygusuz değil ya fernando. daha ne konuşuluyor anlamış değilim.

  34. Massathebest ortalığı karıştıracak ve diğerlerinin dört gözle aradığı fikirlerini kendine sakla.

    söylediklerimi anlamana kapasiten yetmiyorsa bu senin problemin. başkaları üzerinden konuşup kendi kapasitenin yetersizliğini örtmeye çalışma. herkes anladı ne demek istediğimi. burada alonso'yu yermiyorum, zorla susturulduğunu söylüyorum. ama kime? tabi ki anlayana..

  35. quva alonso böyle giderse olacak kova:)
    yahu arkadaş bir kerede özeleştiri yapın. alonso yarış esnasında soruyor hamiltonun durumu nedir diye. takım cevap veriyor biz işimize bakalım diyor. mızmız çocuklar gibi. lütfen sütten çıkmış akkaşık muamelesi yapmayın alonsoya. birileri uyarmalı eğer alonso başarısız olursa bunun bedelini ferraride çok ağır ödeyecekler olacaktır. takım herşeyini alonso üzerine kurmuş. ama beyimizin maaşaallah çenesi iyi çalışıyor. ondan sonra japon a geçiliyor. bu senede neredeyse her yarışta iyi pilotlar tarafından geçiliyor. kimse bunları konuşmuyor. yani…

  36. massa en son yorum yaptı ama komserler kesinlikle yanlış karar verdi dedi. belki alonso kadar sert konuşmamış ama olması gerektiği gibi gayette hakkını savunmuş.ayrıca alonso asla doğru bildiğini söylemekten çekinmedi, çekinmezde.baskıyla veya şimşekleri üzerine çekmekten çekindiğinden açıklama yapacak birisi değil. bende alonso nun söylediklerini geri almadığını sadece uslubundan dolayı özür dilediğini söyleyecektim ama quva arkadaşım bunları zaten çok güzel açıklamış. bir şey daha alonso ve ferrari hatta massa hakkını savunarak FIA ya acil toplantı çağrısında bulunmasına sebep olmuşlar. daha ne olsun.

  37. quva hoşgeldın nasılsın,iştenmı gelıyorsun.yorulmuşsundur biz işsizler ordusuda senı beklıyorduk sen çalısıyorsun ya senın fikirlerin daha değerlidir nede olsa biz sık yazıyoruz sen işlerinden dolayı az yazıyorsun öz yazıyorsun çokda objektifsin.

  38. yine bazıları kusmaya başlamışlar.Adam özür dileyince bile zoruna gidenler var.Akşama kadar computer başında işsiz güçsüzler ordusu nerde bir alonso haberi bulsak diye oturuyor.Massathebest ortalığı karıştıracak ve diğerlerinin dört gözle aradığı fikirlerini kendine sakla.Yapılan hareket doğrudur demiyor.Beterin beteri vardır.Bu olayın adil olmadığını herkes biliyor.Ama işine gelenler tepki vermiyor.Metni dikkatlice okursak hakemlerden ve fia dan özür diliyorum affedin ben hatalıyım falan demiyor.Şuan daha sakinim ve böyle şeylerin bir daha olmayacağından emin olmak için bunu hep birlikte sakince konuşmamız gerektiğini düşünüyorum." diyor.Sizin anladığınız tarzda özür veya geri dönme olayı değil.Bu olayda geri dönüş olamaz.Sadece uslup biraz sertti. Yoksa kimse SC zamanında girdi ve doğru olanı yaptı demiyor.Ve kimse ceza gecikmeden geldi de demiyor.Bi kere bunlar su götürmez bir gerçek.

  39. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Aşağıdaki yorumda sevinçliyken ve neşeliyken yazmışım sevinçliyken ve sinirliyken olacak ….

  40. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bir laf vardır sevinçliyken ve neşeliyken karar verme diye buradaki açıklamalarda o misal olmuş biraz; açıklamaların politik veya siyasi olması hususuna gelince genel olarak herkese bir soru sormak istiyorum, başınıza bir olay geldiğinde aklınızdan her geçeni kelimelere döker misiniz veya muhattabına direkt hepsini söyler misiniz? ….

  41. herkül, yine bir 2007'yi açan insan daha. siz hiç düşündünüz mü , fernandoya hamilton'dan iyi olabileceğini kanıtlama şansı verdiniz mi. ? ilk 5 yarışta daha iyi diye direk lewis 1. pilot olarak muamele gördü, fernando önemsenmedi, test pilotu gibi muamele gördü. bu kadar baskının ardından ben de nefret ederdim. hamilton'dan da haz etmiyordur tabiki o zamanlar ama zamanla geçmiştir bu, belli oluyor. orda suç takımındı, evet fernando bir kimi değil, bir massa değil, herkesin huyu suyu farklıdır. yeni geldiği kimseyi tanımadığı ortamda iyi yarışlar çıkaramamıştır. farkındaysanız lewis ve alonso "yaşanmayan" nefreti unutmuşlar, unutamayan 2 kesim var, mclaren takım patronları martin whitmarsh vb, ve mclaren taraftarları.

    mclaren mantığı ile gidicek olursak o zaman tamam felipe test pilotu muamelesi görsün kimse onunla ilgilenmesin. hali hazırda kötü yarışlar çıkaran adam elindeki ferrari ile lotuslara, virginlere geçilsin, sonra fernandodan yeteneksiz desinler, takımdan ayrılsın.

    kendi adıma konuşuyorum eğer ferrari duble yapacak (!) ilk 2 sırada kim olmasını tercih edersin diye sorsalar, felipe 1 fernando 2 derim, kişiliği yüzünden sessizliği , soğukkanlılığı yüzünden.

  42. konuşanlar da zaten susturuluyor Ayda, bir de felipe içinden geldiği gibi konuşup feryat figan etse ne olacak? sinirimiz de üzüntümüz de bir kat daha artacak. f1.com ve hızlı haber yapan bir yabancı siteden takip ettim, felipe açıklama yapan son pilot. olan olmuş, konuşmak hiç bir şeyi değiştirmiyor ki. giden puanlar geri gelmiyor. o da farkında demek ki..

  43. alonsonun zoruna giden bu kadar bu kadar ağlamasına sebep olan orada avantaj sağlayan pilotun hamilton olmasıdır. birincisi lider olan pilot avantaj sağladı arayı dahada açtı. ikinci yılların verdiği rekabet 2007 de hamiltonun gerisinde kalması.

  44. herşeyi sineye çeksin, cevabını pistte versin. hep fernandonun yarışı mahvoldu diyoruz, felipe'nin yarışı daha kötü oldu, neden o konuşmadı. aslında konuştu, ama onun hakkında bu kadar yaygara yapacak insan yok.

  45. ama günümüz formula1'inde şartlar böyle Kirve, biliyorsun. pilotları bu kadar esaret altına alan politik yaklaşım utansın bence.

  46. alonso olay sonrasında yaptığı açıklmada kurallara uymayan 2. oluyor, uyanlar 9. oluyor demişti. halende aynı şeyi söyliyor. ferrari nin ve alonso nun o çıkışları işe yaramış ki FIA olanlara hemen bir tepki vererek olağandışı bir Sportif Çalışma Grubu toplantısı çağrısında bulunmuş.

    "Belirli bir pilot için konuşmuyorum, bu genel bir durum ve böyle şeylerin bir daha olmayacağından emin olmak için bunu hep birlikte sakince konuşmamız gerektiğini düşünüyorum."

    burayıda tekrar yazayım dedim. güzel bi açıklama.

    burasıda çok önemli. hamilton a çağrı var gibi. zaten alonso lewis a bişey dememiştiki. FIA yı eleştirmş

  47. senın dediğin gibiyse o zaman yazıklar olsun derım,insan bu kadar iki yüzlü olabılırmı derim.baskılardan dolayı özur dılıycem ama dilediğim özür samımıyetsız ve riyakarlık kokuyor.bu kadarını alonso bile yapmaz bence.

  48. vay arkadaş, bu kadar yaygara niye o zaman.

  49. ağır ithamlarda bulunurken haklı olduğu konusunda hala kendinden emin alonso. ama "gereğinden fazla ağır ithamda bulunmuş gibi" davranmak zorunda bırakılıyor. özür dilemesinin nedeni ağır ithamında hatalı olduğunu düşünmesinden dolayı değil, şimşekleri üzerine çekmemek ve ceza almamak ve hatta kara listeye alınmamak için.

  50. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    ha şöyle sakinleş biraz yoksa eldeki bulgurdan da olacaksın.birde piste çıktığın zaman lewisi unut. işimi nasıl daha iyi yaparım diye düşün. geçiş ve defans yapma konularında birdaha düşün taşın o açıdan gerileme var, son zamanlarda baya kireçlenmiş gördüm.böylesine iyi olan pilotların potansiyeli çeneye yönlendiği zaman yazık oluyor gerçekten.

  51. son cümleye dikkat ettinizmi? sanki takım adına konuşuyor gibi ama pilotlar şampiyonluğu için yorum yapmış. belki takım şampiyonluğu umrunda değil belkide birazda massanın performansından dolayı takım şampiyon olma ümidini kesmiş bari pilotlar şampiyonluğunu alalım derdinde olabilir.

  52. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Manipülasyon lafından ceza alabileceği duyumları bu zoraki açıklamayı alonsoya yaptırmıştır.

    Genede açıklamada makul şeyler var, artık Hamilton'ı unutmalı ve yarışlara odaklanmalı.

  53. AyrtonSENNA (forever young) avatarı
    AyrtonSENNA (forever young)

    Evet biraz zaruretten yapılmış bir yorum gibi. FİA diş gösterince gerek takımın gerekse Alonsonun olanları sineye çekmesi kaçınılmazdı çünkü daha fazla zarar görebilirlerdi.

  54. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    zaten mantıklı olan bir insanda ceza erken verildi sonuç etkilenmedi lewis takır takır geçti,sc olmasa kanadını değiştirmesine rağmen yerini koruyacaktı demez.sezona havlu atmanın verdiği bir haykırıştı ve karanlıkta kayboldu gitti.

  55. 30 yasına gelmememışin halınden 30 yasına gelmemıs anlamaz dıyelım,bır cok 30 yasına gelmış insan hata yapabilir,hatalarından sonra özür dileyenler vardır dilemeyenler vardır.dileyenler daha makbuldur.özür dilemesının sebepi çok ağır olan açıklamalarıdır yoksa düşüncelerinde verilen kararın gec verilmesıyle baskasının bundan fayda sağladığı noktasında zaten bir değişim yoktur.

  56. firat savas avatarı

    burada alonsoyu savunmuyorum ancak yarışta verilen cezanın çok geç açıklandığını düşünüyorum

  57. @massathebest, tamamen katılıyorum ama o fikirlerini ateşli savunduğu anlar yarıştan hemen sonraydı, ama fernando halen ısrar ediyor, 45i ben almadım öğretmen verdi 100ü ben aldım onlar kimmiş diye.

  58. Zaten sıcağı sıcağına yapılmış açıklamalardı.Özür dilemek bir erdemdir Hamilton'da olmayan bişeydir.

  59. yazık. hiç bir aklı başında 30 yaşına gelmiş insan, fikirlerini bu kadar ateşli savunuyorken bir anda geri dönüş yapamaz. alonso yukarıdaki sözlerinde tek kelimesini bile isteyerek söylemiyor. tüm yüreğiyle düşündüğü şeyler aslında dünkü açıklamaları. ama çevir kazı yanmasın şeklinde konuşmak zorunda bırakılıyor. çünkü formula1 denen melanetin içine politika karışmış değil; formula1 politikanın içinde boğulmuş durumda.

  60. işte benim fernandom.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir