Audi, F1'e Sıcak Bakmıyor

yazar:

kategori:

Bir süreden beri Alman otomobil üreticisinin Volswagen ile motor tedarikçisi olarak spora girebileceği iddia ediliyordu.

Ancak Audi Spor Patronu Wolfrgang Ullrich, SID’e göre pek de ilgili değil.

Wolfgang “Ürettiğimiz araçlarla ilgili teknoloji olmadığı sürece Formula 1 ve Audi’nin uyumlu olduğunu düşünmüyoruz.” dedi.

Audi son olarak Le Mans 24 Saat yarışında 1-2-3 sonucu almıştı ve bunun yanında DTM’de mücadele ediyor.

Wolfgang “Oradaki teknolojiler müşterilerimizin kullandıklarına oldukça yakın, bu yüzden o motor yarışlarından direkt olarak faydalanıyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. İşte bunlardan bu zihniyetleri yüzünden bi halt olmaz. Bunlar algılayamamışlar dünyanın bugüne nasıl gelişini, motorsporları ve sport car piyasasının F1 nedeniyle bugün bu noktaya gelebildiğini. Öyle Lemans'la, DTM'le olmaz bu iş. Mesele direk uygulayabileceğin şeyleri görmek değil mesele super sportlar, high machine'ler için ARGE kabiliyetine ulaşabilmek.
    Zaten Audi'den super sport'çuda olmaz. Altındaki markaları getirdikleri hal ortada. Bugün dünyada kendini kabul ettirmiş ss üreticileri ve sanayi tedarikçilerinin hepsinin bir F1 geçmişi var.
    Ayrıca R8 değil Ferrari'lere rakip olmak Gallardo'nun tadını ve performansını veremiyor. İşi bilen ve sport ruh isteyen adam zaten R8 almaz. Öyle bir motor üret, koy araca ama şanzıman ve yürür aksamı işe yaramıyor olsun ve o fiyata satılsın. 🙂
    Dünya supersport üretebilenler ile taklitçileri şeklinde ayrılmakta.

  2. Bence red bull ortaklığı çok akıllıca ola bilir.red bull audi güzel olur.zaten red bull a da sağlam bir motor üreticisi lazım.audi için de iyi bir giriş ola bilir zaten direkt f1 girmek pek akıllıca değil

  3. Audi r8 var ferrariye rakip onu niye üretmişler peki f1 re girip geliştirsinler işte

  4. 1- toyota kaçıncı olmuş bilen varmı?
    2- @1 adam liseli ergen beyler. toyotanın gittiğini bilmiyo. (liseli okula gönderiliyor animasyonu) :D:D
    3- hadiyin beyler mclarenin forum sayfasına saldırıyoruz
    4- up up up
    :)))))

  5. En büyük korkum o zaten sinan 😀 Kan çıkar o zaman… "@3 adam bilmemne yapmış" tarzı yorumlar görürüz kısa zamanda öyle bir olay olursa.

  6. Wolfgang "Oradaki teknolojiler müşterilerimizin kullandıklarına oldukça yakın"

    sizin müşterilerinize yakın. BMW patronu bir açıklamasında BMW M6'nın pistte yarışan f1 aracının yol aracına yansımış hali olduğunu söylüyordu. ferrari ve mclaren yol araçlarının ve mercedes amg'nin temelinde de f1 araçları var. kesintisiz vites kutusu, süspansiyon yapıları, aerodinamik yaklaşım, sürüş dinamikleri, motor performansı, frenlerin etkinliği, TC sistemi gibi bir çok teknolojik gelişimleri f1 araçlarından yol araçlarına uyarlanmış durumda. sizin müşteriler, sizin teknolojiler ile yetinebiliyorsa sorun yok. ferrari mercedes amg ve mclaren gibi üreticilerin müşterilerini kesmez sizinki. hedefleri küçük tutmanın nedeni belli.

  7. luris inci sözlüğü salmak lazım buraya kim önüne gelirse küfretsinler. ne audi kalır, ne alonso ne fia :))

  8. Ertan Akkaş avatarı

    Zaten F1'i siz kaldıramazsınız. Önceden yaptığınız F1'i küçümseyen açıklamalardan sonra zaten gelmemeniz yararınıza olur. Sen ne bir McLaren ne bir Ferrari'sin bu sporu böyle yorumluyorsun. Spora hiç katkı yapmadan nasıl katkı görmeyi bekliyorsun ki… Bence sussalar daha yararlı olurlardı!!

  9. Her otomobil devi f1 e giremez yürek ister

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir