Pirelli Agresif Yaklaşım Sözü Veriyor

yazar:

kategori:

Bu sezon Kanada Grand Prix’sinden dersler alındığını belirten Pirelli şu anda 2011 için dikkatli düşünerek kararlar alınması gerektiğini söylüyor.

Autosport’a verdiği özel röportajda konuşan Pirelli Motor Sporları Müdürü Paul Hembery, “Agresif bir tutun takınmaya çalışacağız. Bir güvenli seçenek ve bir de daha fazla mücadele için agresif seçenek olacak. Bu organizatörlerin de görmek istediği şey. Bernie de bunu istiyor.”

“Taraftarlar, eminim onlar da bunu istiyorlar. Kanada’nın ardından takımlardan gelen yorumlar bundan gerçekten zevk aldıklarını gösterdi. Görüştüğüm takım patronlarının hepsi bunun çok eğlenceli olduğunu söylediler. Onlara istediği sonuçları verememiş olabilir ama strateji açısından çok şey kattı.” diye konuştu.

Hembery, Pirelli’nin lastiklerin yarıştaki etkisini alt üst edebilecek güce sahip olduğunu ve F1’in lastik yönetimi açısında MotoGP gibi olması gerektiğini söyledi.


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    kesinlikle olması gereken karar.yarışlarda hem daha fazla strateji hemde özlenen rekabetçi bol geçişli yarışlar izleriz.Takımlar en azından 2 pit yapmak zorunda kalmalılar

  2. Aslında zevkli yarışlar için lastikleri ayarlasalar yetecek. Hiç hareketli arka kanatlara ve diğer bilinmeyen denklemlerle uğraşmaya gerek yok. Kanada'da lastiklerin nasıl bir kumar aracı olduğunu ve nasıl yarış zevklendirdiğini gördük…

  3. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    agresif lastik üreteceğiz diye yarışları piyangoya çevirmeyinde bir orta yol bulun.

  4. Yavuz Balcı avatarı

    valla zevkli yarışlar izleyelimde nasıl lastik yaparsanız yapın. lastiğin hamuruyla burada ilgilenen ( biz taraftarlar ) olduğunu sanmıyorum.

  5. ihtiyaç olan tek şey daha çabuk ısınan, daha çabuk yol tutan ve doğal olarak daha çabuk bozulan ve yarışın tamamını çıkaramayacak bir lastik çeşidi. lastik değişiminin, kuralın gereğini yerine getirmekten çok, ihtiyaç olduğu için değiştirilmesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir