Coulthard, Massa'yı Suçladı (Video)

yazar:

kategori:

Melbourne’deki yarışına son noktanın konduğu kazada David Coulthard, öfkeli bir şekilde Felipe Massa’yı suçladı.

Yarışın 26. turunda Ferrari pilotu ile ilk virajda çarpışan İskoç pilot, aracı RB4’ün parçalanması sonucu yarış dışı kaldı.

Yarışın daha ilk virajında attığı spin sonrasında geri dönme kaybettiği yerleri geri kazanma çabasında olan Massa, 26. turda ilk viraja girilirken 10. sıraya yükselmek içn Coulthard’a atak yaptı. Ama iki pilot yer kapma mücadelesinde çarpıştı ve Coulthard’ın RB4’ü pist dışına çıktı ve sonucunda aracı yarışa devam edemez hale geldi.

Coulthard: “Açıkçası Felipe daha hızlı olan araçtaydı ve biraz daha fazla azami hıza sahipti. Ama birini geçmeniz gerekiyor, bu şekilde birinin içine boynuzunuzu uzatamazsınız"

“Geçen sene aynı şekilde Alex (Wurz) ile aynı şekilde olmuştu ama ben orada sorumluluğu aldım ve Felipe’nin de aynısını yapmasını bekliyorum"

Bu kaza ile güvenlik aracı ikinci defa piste girdi.

Massa, bu kazanın ardından yarışına devam etmesine rağmen 30. turda aracını pist kenarına çekti ve ilk yarıştan puansız ayrıldı.

 

 

TRF1.NET 01.05 Massa David
yükleyen TRF1-NET


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Tabiki yarış olur böyle şeyler ama videoyu bir kaç kere izlenince durum bu biri geçiş yapıyor diğeri geçiliyor bence yarışta olsa geçiliyorsan biraz yol vermen gerekir. olabilir görmemiştir burda kimse suçlu değil. ben coulthard'ın suçlamasını gereksiz bi açıklama olarak görüyorum. ha ferraricimisin hayır sıkı bi mclarenciyim ve bugün ferrariye üzüldüm açıkçası.

  2. Evet Coulthard kapıyı açmış.Burada Massayada suç bulamazsınız.

  3. Coulthard tamamen suçsuzdu. Ama tabi ki normal bir yarış kazası olur böyle şeyler. Red Bull'un kanatları çok güzel esnedi ve dağıldı bu arada.

  4. iyi valla adam çizgisinde diye körbün üstünden uçup gelen benim sanki.resmen adama vurdu bariz şekilde.hemen günahı olmayan coulthard ı suçluyosunuz beee.

  5. işte tarafsız yorum böyle olur. coulthard orda kapıyı açmış bana göre de

  6. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    videoyu izledim ve coulthard ın boşuna massayı suçlaması anlamsız. massa kendi çizgisinde gitidoy iyice izlediğimizde coulthard direksiyonu biraz fazla kaçırmış ve içe doğru biraz fazla girmiş hepsi bu. massa bence haklı

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    evet ama pozisyonlar farklı massa'nın geçilme ihtimali vardı ama ispanyadada içerdeydi. alonso gereksiz dışarıdan atak yaptı dışarı çıkmak zorunda kaldı. burdaki atakta ise massa tarafından ve yine içerde olan o. hatalı bi durum olsa ceza alırdı bence. coulthard'a göre suçludur yapacak birşey yok.

  8. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Viraja neredeyse başa baş gelmişler david massa yokmuş gibi viraja girmiş. Massaya yüklenmek anlamsız kazaya neden olan david ama büyültecekde fazla bişey yok. Normal yarış kazası diyebiliriz.

  9. FeRRaRi TR yeni ayna yapısını bilirsin virajı donerken gormesi mumkun degil.Ama birisi %100 hatalı denilemez.Bence massa hatalı .ilk vukuatı da degil.bu adamı koy en one gitsin:) Bu arada kimi yi heikki nin arkasında görünce dedim kesin gecmeye calısacak.(pit cıkısı vs. gereksiz yere gecmeye calısmıstı daha oncede).Sonucta gecmeye calıstı ve dısarı cıktı..Spikerin yorumlarıda etkileyici kimi ye karsı ozel bişey mi besliyor anlamadım ama neyse.sonuc sonuc sonuc..

  10. sıkıştırmayla alakası yok aynısını MAssa startta İspanyada Alonsoya yapmıştı hatırlarsınız belki??

  11. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    valla tam olarak bilemiyorum coulthardda sanki massayı sıkıştırmış gibi. kaçacak alan vardı yinede.massa yanına kadar geldi.

  12. tolga kardeş david in demecini okumadın galiba.geçen seneki wurz olayını kabul etmiş.ama burada tamamen massa hatalı.ne yani david çizgini bırakıp kenara çekilip tur yiyecek pilotlar gibi buyur kardeş gec mi desin.david eskiden bunu yapmıyodu.yani bazen olmuştur her insan gibi hatası olmuştur.ama o tam ideal noktadaydı elini biraz vicdanına koy kardeş.

  13. tolga soydan avatarı

    couldart bunları hep yapıyo.alıştık artık geçen sene de wurz a yapmıstı aynısını.

  14. kaner talay avatarı

    david yarış çizgisinde.bu çizinin dışına çıkıp massa ya yol verecek hali yok.kesin olarak massa girmemesi gereken bir yere girdi ve yanlış bir atak yaptı.

  15. ya videoda tekrar izledim ama karar vermeiyorum açıkçası kim haklı. ama istediğimizde zaten geçiş değil mi? olur bazen böyle şeyler diyelim

  16. Massa bana o virajı dönemez gibi geliyordu, yani dönerdi de biraz pist dışına çıkardı sanki. Ama coulthard da aynadan görmüş olmalıydı. Yarış hakemleri bunları incelemiştir zaten

  17. kim dayak istiyorfelipe dedin herhalde.o olaydan sonra ağlayacak hale geldim neredeyse.david devam ediyodu hatta virajda öndeydi felipe o lastiğini sokmasa david in sidepod una havalanmazdı.bence hata yüzde 90 felipenin.sonuçta david atağı yapan deil yani felipe çok iyimser bi atak yapmış.acımasızca bence mahvetti coulthard ın ve kendisinin yarışını.eğer sorun yaşamasaydı david. kesin 4.cü filan olurdu hatta 3.cü

  18. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    coulthard dayak istiyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir