Hamilton 2008'e Muhteşem Başladı

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton kariyerinin beşinci zaferini "Mükemmel" olarak etiketlendirdi.

Pole’den itibaren liderliği elinden bırakmadan BMW pilotu Nick Heidfeld ve Williams pilotu Nico Rosberg’i ardında bırakarak zafere ulaşan Lewis Hamilton "Sezona zaferle başlamak mükemmel. " dedi.

"Nico’ya karting günlerinden bu yana kendisiyle podyuma çıkmayalı sekiz sene olduğunu ve onunla tekrar podyumda görülmekten mutluluk duyduğumu söyledim."

"Kazandığımız ivmeyi devam ettirmeliyiz. Daha hızlı olabiliriz. Dolayısıyla Ferrari’nin temposundan rahatsız olmadım."

BMW ve Willaims oldukça mücadeleciydi, ilerlemeye devam etmeliyiz. Ve umarım tekrar iyi sonuçlar alabiliriz."

Liderliği elinden bırakmayan pilot , güvenlik aracının dört kez piste çıktığı yarış boyunca kendi başına mücadele ettiğini belirtti.

"Gerçekten çok iyi bir starttı. Startta patinaj yaptım, bu yüzden ilk viraja girerken fazla yakın olacağımızı düşündüm. Daha sonra bir boşluk bulup sıyrıldım ve bundan sonra lastiklerimi korumaya başladım. "

"Kendi başıma lider giderek arayı fazlasıyla açtığım zaman bunu kendi lehime çevirerek lastiklerimi korumaya başladım."

"Geçen yıl dört güvenlik aracının piste çıktığı Montreal’deki yarışa benzedi. Lastikleri ısıtmak zordu, mücadeleci bir yarıştı ve hepimiz çok iyi iş çıkardık."

Mclaren takım patronu Ron Dennis, Hamilton’ı bu büyük zafer için kutlarken, ikincilik için mücadele eden fakat güvenlik aracının girmesiyle yerini kaybeden Hekki Kovalainen için üzgün olduğunu belirtti.

"Muhteşem bir an!" dedi Ron Dennis ve ekledi "Çok zor birkaç ay geçirdik, ikinci olamadığımız için üzgünüm, güvenlik aracına gafil avlandık birazcık."

"BMW’den biraz daha ileride olmak istiyorduk bunun için de bir tur yeterli olacaktı. Heikki güzel bir iş çıkardı. Hamilton da öyle. Araçlarımızın rekabetçi olmasından ötürü çok mutluyum." dedi.


Yorumlar

  1. alonsonun bu sene şampiyon olabileceğine nasıl inanabiliyorsunuz şaşıyorum yani bugün yaptığı derece sadece diğer pilotların yarış dışı kalmasıyla ilgiliydi devamının geleceğini hiç sanmıyorum hamiye gelince gerçekten harikaydı bence şampiyon kimi veya hami olur

  2. Kovalainen de adaylar arasında bence. O da iyi iş çıkardı.

  3. güzel bir yarışdı keyifliydi eminimki bu sezonun galibi ya alonso yada hamilton olacakdır

  4. işte bu işte bu harikaydın adamım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir