Schumacher: "Lastikleri Hâlâ Anlayamadık"

yazar:

kategori:

Alman pilot, bazı zamanlarda sıralamada lastiklerini çalıştırmakta sorun yaşamış ve bu durum, yarıştaki iyi performansına rağmen sonuçların sınırlı kalmasına neden olmuştu.

Mercedes, sıralamada ilk 10’a hiç bir aracını sokamamış ve yarışta da sadece 1 puan alabilmişti.

Britanya GP öncesinde konuşan Schumacher, bu meselenin çözülmesi için iyice yoğunlaşılması gerektiğini belirtti.

Schumacher: “Silverstone bizim için özel bir yarış, çünkü sezona yaptığımız zor başlangıcı telafi etme adına herkesin ölümüne çalıştığı Brixworth ve Brackley’deki fabrikalarımızdakilere çok yakın.”

“Şu anda biraz sıkıntı çeksek de gelecek hafta sonu onlara ve bütün taraftarlarımıza iyi bir performans sunmak istiyoruz. Valensiya’da umduğumuzdan daha az rekabetçiydik. bu da Britanya GP’de nasıl performans göstereceğimizi tahmin etmeyi zorlaştırıyor”

“Yarış tempomuz oldukça cesaret vericiydi ama sıralama hızımız henüz ideal değil ve lastiklerle ilgili durumu daha tam olarak anlamış değiliz. Bunun üzerine yoğun bir şekilde çalışmaya devam etmemiz gerek”

Takım arkadaşı Nico Rosberg, Mercedes’in sonunda sorunlarını çözeceğine ve öne yaklaşacaklarına inanıyor.

Rosberg: “Yarıştan sonra herkesi görmek için Brackley’e geri gideceğiz. Sıkı çalışmalarını iyi bir sonuçla ödüllendirmek hoş olacaktır.”

“Son bir kaç yarış bizim için zor oldu. Ama gelişim için sıkı bir şekilde zorluyoruz ve hazır olacağımıza inanıyorum”


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Lastik sorunu geçen yıldan beri devam ediyor.Araç da kötü olunca lastik sorunu dahada büyüdü.Zaten bu yıl en belirleyici faktörlerden biri lastiklerdi.Hala çözüm bulamamış olmaları çok şaşırtıcı.Bu sorunu çözmeden gelişselerde fazla bişey kazanmış olamazlar.Sistemdeki ana sorunu çözmeden üstüne kat çıkarlarsa bina daha keyfini çıkaramadan yıkılır.

  2. lstiklerle ilgili sorunu anlayamamışken çözümü bulamamışken mercedesin silverstone da ve sonraki yarışlarda rekabetçi olması ancak hayalcilik olur.

  3. lastik ısıtma sorunu geçen senede vardı.hatırlarsanız silverstone yarışından button ve rubens zikzaklar çizerek kullanıyordu aracı.bu sene lastik sorunun çözüldügü söyleniyordu ancak görülen o ki devam ediyor sorun.bu seneki kurallarla birlikte lastik kullanımının önemi 2 kat arttı.bu sorunu bir ana önce çözmeliler ve bir anca önce karar verip yeni araca yönelmeliler.

  4. bana kalırsa lastikleri ısıtamama sorunu uzun dingil mesafesine geçildikten sonra belirginleşti.şasi ile ilgili olabilir.şasinin değişmesi gerek bence.çünkü kısa dingilli arabada rosberg lastiklerle pek sorun yaşamadı ve gayetde iyi dereceler aldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir