Arena, Lastikler İçin Zorlayıcı Olacak

yazar:

kategori:

Abbey’de tam gaz sağa virajın da bulunduğu yeni iç bölüm, Silverstone’nin takvimdeki en hızlı pist olmasına yardım edecektir.

Lastikler açısından hızın zorluk yaratmasına rağmen Bridgestone Motor Sporları Lastik Gelişim Sorumlusu Hirohide Hamashima, geçen ay MotoGP’de edindikleri tecrübe ile olumlu bir hafta sonu geçireceklerini düşünüyor.

Hamashima: “Geçmişte buradaki yarışlardan Silverstone’yi çok iyi tanıyoruz. Bu arada şimdi ise yeni düzenin zorlukları var.”

“Pist, yüzey pürüzlülüğü ve düzeni açılarından lastikler üzerine en zorlayıcılardan biriydi zaten. Yeni düzen, pisti daha cezalandırıcı yapıyor ve kesinlikle süper yumuşak lastiklerimiz üzerinde çok zorlayıcı hale geliyor.”

“İlave düzlük, ortalama hızın eskisine göre daha yüksek olduğu anlamına geliyor. Yeni bölüme giriş, Abbey’deki sağa viraj yüksek yanal kuvvet oluşturuyor”

“Hem Formula 1 hem de Moto GP’ye lastik sağlamakla sahip olunan eşsiz konum sayesinde Bridgestone, son MotoGP Britanya yarışı ile yeni düzen hakkında birçok tahmine sahiptir. Bu yüzden yarış için kendimize çok güveniyoruz”

“Yumuşak ve sert hamurların iyi bir gösteri ortaya koyacaklarını umuyoruz.”


Yorumlar

  1. aslında moto gp yide izlemiştim. kaçırmışım demek ki. sağol

  2. Evet alonso_ fark var. Hatta motogp yarışında da bundan bol bol bahsedilmişti.

  3. sol ön lastik sıcaklık rekorları kırıp bozulacak. tek pit ile durumu idare etmeye çalışan pilotlar resmi geçit töreni yapacak. bir babayiğit çıkıp yumuşak-sert-sert lastik ile 2 pit yaparsa o zaman keyifli bir hal alabilir yarış. yoksa 50 küsür tur pilotların lastik koruma çabasından başka bir şey göremeyeceğiz.

  4. eklenen yeni bölümle eski kısımlar arasında asfalt farkı var mı? yoksa tüm pist yeniden mi asfaltlandırıldı? bilgisi olan var mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir