Frank Williams Başkanlık Görevinden Çekildi

yazar:

kategori:

Williams bugün yaptığı açıklamada 2006’da ekibe katılan Parr’ın Williams Grand Prix Engineering Limited’in başkanlığını devraldığını ve başkan yardımcısı Alex Burns’ün de CEO’luk görevine getirildiğini duyurdu.

68 yaşındaki Sir Frank Williams emeklilik gibi bir planının olmadığını ve tam zamanlı olarak takımda çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Sir, “Bu durumunun benim eli kulağında olan emekliliğimde biri ilgisi olmadığını vurgulamak isterim. Formula 1’e aşığım. Bu şirkete çok güçlü bir bağlılığım var ve her gün işe gitmeyi seviyorum. Ne zaman emekli olacağım aklımın ucundan bile geçmiyor.” diye konuştu.

Son yıllarda takımın gelişim çalışmalarında çok büyük rol üstlenen Parr da Williams’ın takımda çok önemli bir rol oynamaya devam edeceğini belirtti.

“Şirketin genel ve onun denetimindeki takımın genel idaresi görevini üstleniyorum ama Frank takım patronu olarak kalacak ve takımın ismi, yüzü ve ilham kaynağı olmaya devam edecek.”

“Bu çok büyük bir sorumluluk çünkü Williams harika bir şirket. Frank 1969’dan bu yana Formula 1’de yarışıyor ve Williams Grand Prix Engineering Ltd on yıllardır bunu yapıyor. Ben de bunun bir parçası olacak olmaktan gurur duyuyorum.”

Williams takımın iştiraklerinde ya da teknik bölümünde bir değişiklik olmayacağını, takımın ortaklarından Patrick Head’in mühendislik şefi olarak, Sam Michael’ın da teknik şef olarak görevlerine devam edeceklerini de vurguladı.

Parr ile ilgili olarak da, “Ben önünde sonunda şirketten ayrılacağımdan bu görevi alıp şirketi ileriye taşıyacak en doğru adam oydu.” diye konuştu.

 


Yorumlar

  1. o dünemler de faso fiso williams için.. formula 1 tarihinin en başarılı 3. takımı ve şu anki duruma bak. olsun williams yine de uzun yıllar boyunca iyi işler çıkardın. umarım takımın istediğin yere tekrar gelir.

    takımın geçmişini daha iyi bilmek isteyenler için:
    http://www.trf1.net/index.php?news=1236

  2. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    BMW-Willams… montoya ralf dönemleri…

  3. Eski yüzler sahneden çekiliyor yavaş yavaş.Williams ın çok daha iyi yerlerde olmasını isterdim.Şöyle Bmw tarzı yeni bir birliktelik şart bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir