Bourdais Kalp Kırıklığına Rağmen Olumlu

yazar:

kategori:

Sebastian Bourdais üzücü bir şekilde sonuçlanmasına rağmen ilk Formula 1 yarışındaki performansından dolayı oldukça memnun olduğunu söyledi.

Bourdais yarışa gerilerden başlamasına rağmen iyi yarış performansı ve zamanlaması iyi pit stoplar onu yarış sonuna doğru 4.lüğe yükseltmişti ancak yarışın bitmesine 2 tur kala yaşadığı problem yarışı 7. sırada tamamlamasına neden oldu.

Bourdais "Yarışlarda ilk defa üzücü bir sonuç almıyorum ve son da olmayacak. Ancak önemli olan takım çok iyi iş çalıştı ve çok çabuk girişimlerde bulundu. 2. güvenlik aracı periyotunda ışıklar söner sönme pite çağrılmam müthişti."

"O andan sonra yakıt bakımından iyi konumdaydım ve önümdekiler pit yapmak zorundaydı. Önce BMW’den daha sonra Fernando ve Heikki’den çok büyük baskı geldi ve o sıralar çok zordu. İlk başta biraz yavaşlamayı düşündüm ancak hata yaptığımın farkına vardım ve daha da zorladım ve biraz fark açtım."

"Pit duvarına bakmaya cesaret edemiyordum ancka yarışın sonuna geldiğimizin farkındaydım. Startta çok gerideydim ve yakıt bakımından ağırdım ve biraz zorlanıyordum. Ancak neredeyse sonunculuktan 4.lüğe yükselmek mükemmel bir başlangıç oldu. 2 puan aldık ve bu ilk yarış için fena değil." dedi.

Sebastian Vettel ise ilk virajda Fisichella ile teması sonucu yarışa erken veda etti.


Yorumlar

  1. Bourdais çok iyi şampiyonlara yakışır bir yarış çıkardı. Keşke 4. olarak kalabilseydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir