Nakajima da Kubica Teması Nedeniyle Ceza Aldı

yazar:

kategori:

Williams’ın çaylak pilotu Kazuki Nakajima Avustralya’da son güvenlik aracı periyotunda arkadan Robert Kubica’ya çarptığı gerekçesiyle Malezya’da sıralamalarda 10 sıra cezası alacak.

Japon pilot yarışı 6. sırada tamamlayarak 2. yarışında 3 puanın sahibi oldu ancak 47. turda Robert Kubica’ya arkadan vurduğu için bu cezayı aldı. Kubica o temas sonucunda talihsiz şekilde yarış dışı kalmıştı.

Nakajima, "Bugün yarışı bitirebilmek ve puan alabilmek oldukça güzeldi.Fiziki açıdan bugün oldukça zordu, önümde bir araba spin attı ve benim aracımın burnuna zarar verdi." dedi.

"Daha sonra bir çok güvenlik aracı periyotları ile birlikte takım benim puan almamı sağlayan tek pit stopluk stratejiyi kullanarak çok büyük bir iş başardı.Yarışın sonlarına doğru, bütün araçlar arka arkaya sıralandığı bir anda başka bir kaza geçirdim ve aracımın burnu tekrar zarar gördü. Ancak artık fiziksel gücümü yükseltip devamlılığımı sağlayarak, daha iyi bildiğim bir pist olan Sepang için hazırlanmam gerektiğini düşünüyorum."

Nakajima’nın elde etmiş olduğu bu üç puan, F1 kariyerinin ilk podyumunu kazanan Nico Roseberg ile beraber Williams için markalar sıralamasında ikincilik anlamına geliyor.

Williams’ın teknik patronu Sam Michael, "Sezona muhteşem bir başlangıç yaptık, aracımızın bu potansiyele sahip olduğunu biliyorduk ancak testlerdeki güvenlik sıkıntıları sebebiyle bunu bir türlü gösterememiştik ve şimdi bunu başardık." yorumunu yaptı.

"Nico yaşanılan onca sıkıntıda hep başını öne eğdi, yarış boyunca iyi bir araç performansına sahipti, kariyerinin ilk podyumu için kendisini kutluyorum. Kazuki de iki kazaya karışmasına rağmen iyi bir performans sergiledi. Her iki araç da yarış boyunca iyi bir dayanıklılığa sahipti. Sezonun ilk yarışında buradan puanlarla ayrılmak oldukça sevindirici." diye ekledi Michael.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir