Alonso Renault'u İlerlemesi Yönünde Zorluyor

yazar:

kategori:

Melbourne’de geçirdikleri güzel pazar gününe rağmen Renault pilotu Fernando Alonso takımını daha fazla performansa sahip olmak adına zorluyor.

İspanyol pilot gridde 12. sıradan başladığı yarışı önündeki birkaç pilotun kaza yapması ve arızalanması sonucu 4. sırada bitirdi.

Alonso sonucun takımı tetiklediğini düşünüyor. Ancak üst sıralar için daha çok çalışmaları gerektiğinin farkında.

"Bir çok geçişe sahne olan, birçok aracın arızalanarak yada kaza sonucu pist dışında kaldığı ilginç bir yarıştı."

"Bugün önümüze çıkan bütün fısatları değerlendirebildik ve ilk GP’yi iyi bir sonuçla tamamladık. Bu da takımı tetikleyici ve bize geri kalan yarışlar için güven verici bir durum."

"Ancak, geliştirmelere devam ederek sıralamalardaki performansımızı ve yarıştaki tempomuzu artırmalıyız." diye konuştu.

Takım arkadaşı Nelson Piquet ise 31 turun ardından yarış dışı kalarak hayal kırıklığıyla sonlandırdı haftasonunu. 

Brezilyalı pilot ilk turdaki kargaşaya karıştı. Sonuç olarak aracı hasar aldı.

"İyi bir start yaptım ve birkaç sıra kazanabildim. Çok heyecanlıydı. Ama ne yazıkki startta çarptım aracım hasar gördü ve ilk yarışımı tamamlayamadım."

"Tabiki üzgünüm, ama bu haftasonu birçok şey öğrendim, Malezya’ya gitmek için sabırsızlanıyorum. Hala çaylağım, öğrenmeye devam edeceğim. Daha iyi bir sonuç almayı umuyorum. Sepang pistini iyi biliyorum ve daha kolay olacağını düşünüyorum." diye konuştu çaylak pilot Piquet Jr.


Yorumlar

  1. Karslı Aras soyadlı gördüm, Bursalı gördüm ama hiç Antalyalı Arasla karşılaşmadım. 🙂

  2. antalya vega_nitro akrabalarımın içinde Ferrarici olmayan yok benim zannetmıyorum akraba cıkıcamızı =)

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    alonso'nun yeteneğinden şüphe yok onun durumu 2005'teki m.schumacher gibi şimdi. hızlı olmayan araçla bile schumacher kendisini gösterdi.

  4. renoult gerçekten yavaş ama buna rağmen alonso yeteneğini konuşturup hem kimiyi hemde kovalaineni geçmeyi başardı. 11.likten 4. cülüğe gelip müthiş bi iş çıkardı. reno nun birkaç yarışa ihtiyacı var bence. aracın gelişimini tamamlaması için ve ilk yarışı beklediğimizden de kayıpsız atlattı. ben bu kadarını beklemiyordum açıkcası.

  5. valla hiç beklemioduk rönonun ve alonun 4.lük gibi iyi bir derece yapabileceğini.ama herkes bilio ki bu gerçek bir derece deil çünkü alonun 4. olmasında haberde de dedii gibi birçok pilotun yarış dışı kalmasının büyük payı var ama alo yine de mükemmel pilotluğunu gösterip heikkiyi geçmeyi başardı bakalım bundan sonra neler olacak…

  6. Yok hangi şehirdensin bak akraba çıkabiliriz senle 😀

  7. vega_nitro adlı arkadas bana Fernando Alonso ile söyleşi haberinde neredensin yazmışsın ben cnnturk'den alpocionerr burdada alpocionerr dim birisi nickimi kullanmıs isim ve soyismimi kullanıyorum beni tanırsın.

  8. Alonso iyiydi.Hatta Heikki ile mücadelesinde alonsoyu destekledim.:)Ama belli renault zayıf alonsonun işi zor!

  9. Alonso elinden geleni yaptı cidden. Burası bir. Heikki hata yapmamayı öğrenmeli bu iki. Bourdais açmıştı farkı baya helal olsun ama bu da bir hataydı motor bitti bu üç. 12.likten 4. oldu işte ne istiyorsunuz başka.:)

  10. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    heikkinin hata yapmaması gerekirdi ama üstelik bence takım bu yarış daha iyi olabilirdi çünkü onlar en fazla puan alabileceklerini düşünüyorlardı tamam araba daha yavaştı ve iyi olmadığı açıktı ama daha iyi bir strateji ile dah iyi bir sıra elde edebilrlerdi bence bu sonuç her ne olursa olsu renonun kendine güvenmesini sağladı en azından aryık sedece puan almayı deil 4.lüğü veye podyumu hayal edebilrler.

  11. tolga soydan avatarı

    heikiyi hatayı yapmasa geçemiyodu.bourdaisi dahi zorlayamadı.az pilotun pistte kalması puanları getirdi ama alonso yeteneğiyle her zaman oynar.

  12. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Fernando elinden gelenin en iyisini yaptı. Alonso son turda yerini kaptıracak adam mı Ron Dennis boşuna havalara girdin. Kameralar bir de Alonso yerini geri aldığında suratını gösterselerdi keyfime diyecek olmazdı.

  13. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    abdullah celik kardesime ben tavsiye ettim f1 izlemesini o da izlemiş dün ilk kez:DDDya apocan ben esnemeye dair bişi yazdıgını goremiyorum yoksa benim gozler mi bozuldu dostum:DD

  14. tolga soydan avatarı

    alonsonun üst sıralarda bitirmesi şans oldu.webber couldart vettel trulli gibi isimler onun önünde olabilirdi.tabiki 2 ferrari-kubica aslında iyi değildi reno.hızlı turlardan da anlaşılıyor.

  15. kusura bakma ali veli arkadaşım daha ilk yarışımı seyrettim bu sabah. ben esnediğini görüyorum sen görmeyebilirsin. hem bu haberler ne alaka onuda anlamadımya neyse.

  16. Abdullah,nasıl farkettin hamiltonun ön kanadındaki esnemeyi?Cevap olarak önce kaç yıldır f1 izlediğini ve "incelediğini" yaz! Yaz ki daha önceki esnek durumları neden böyle göremediğini anlayayım.Yoksa onlarıdamı sen farkatip fia ya bildirdin!!!Böyle tutarsız, hayal ürünü yorum yazıp sonrada kenara çekilip milletin birbirine girmesini izlemek mi istiyorsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir