Webber: "Tartışmalar Galibiyeti Daha da Tatlandırdı"

yazar:

kategori:

Red Bull, cumartesi günü sıralamalardan önce Webber’in aracındaki yeni ön kanadı alıp Vettel’in aracına takmış ve bu Webber için büyük bir şok olmuştu.

Webber “Sıralamalarda aramızdaki fark ön kanatan mı kaynaklandı bilmiyorum. Ancak bu durum ideal değildi ve galibiyetimi daha da tatlandırdı.” dedi.

Webber ayrıca yarışta güvenlik aracının girmesinden dolayı sorun yaşamadığını söyledi.

Webber “Açıkçası oldukça memnun kaldım çünkü aradaki farklar kapandı ve tur bindirme esnasında sorun yaşama endişesi duymamış oldum.

Yarışın lideri olduğunuzda, tur bindireceğiniz sürücülerin sizin geldiğinizi görmemesi her zaman endişelendirir ve Valencia’da hızlı aracın yavaş araçla karşılaşması halinde neler olabileceğini gördük.”

“Yarışın tekrar başladığı 31. turda Lewis vites kutuma kadar geldi ancak son virajda temiz bir çıkış yakaladım ve aramızda fark açmayı başardım.”

“İlk hızlı turumda yarışın en hızlı turunu attım ve bu, Lewis’e onun gününün olmayacağını gösteren açık bir mesajdı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. inş şampıyon sen olcan malum alonso için hersey bitti.

  2. hadi yine iyisin weber, sezon sonunda vettel'in gerisinde kalırsan bir çok bahanen olacak. zaten yeni moda bu sıralar takımı adaletsizlikle suçlamak 🙂

  3. Yine çok doğru ve haklı konuşmuş bence Mark.
    2007de Alonso kendisinin kayırılmasını beklerken eşitlik bulunca şaşırmıştı ve Lewis'i rakip olarak bile görmezken onun elde ettiği başarıyı sindirmesi zor olmuştu. Alonso çok hırslı bir pilot sonuçta.
    Bu olayda ise her şey açık ve net. Mark sızlanmıyor, haksızlığa uğradım diyor. Bunu dedikten sonra da birinciliği alarak eleştirilere cevap veriyor.
    Onu podyumda elinde kupayla seyrederken aldığım hazzı anlatmam mümkün değil.
    Ama Sebastian onun yanında olsun ve şampanya savaşı yapabilsinler isterdim. Bu kopukluk ikisine de yaramayacak gibi.

    Anti Webber meselesinde ise Mark'ı Minardi'yle çıktığı ilk yarıştaki 5. ile tanıyan hatta önceki yarışlarından bilenler ve sevenler de var bence.

  4. Aynen öyle arkadaşım anti webber ciler birden tersine döndü çünkü bizim millet itilen kakılan ve güçsüzleri sever sebebide bu 🙂 Bazılarıda dansöz gibidir o ayrı mesele.

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    pilotlar arasındaki rekabet açısından benziyor birazda olsa 2007'ye.
    şampiyona yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor ve en büyük aday Lewis Hamilton bence.tamamen onu desteklemiyorum ama en büyük aday o.tabi arkasından gelen Jenson hatalar yapmayı bırakıp sezon başındaki gibi hızlanırsa.Webber ve Vettel de çok büyük adaylar arasında ama Vettel çaylakça şeyler yapmaya başladı şansını kaybediyor.Webber'in şampiyon olmasını da hiç istemem ama çok dolmuş ve bu öfkesini pistlerde gösteriyor.Silverstone'de gerçekten çok hızlı ve dikkatliydi.

  6. MercedesTurk avatarı

    2007 de ki olayla bu olayın uzaktan yakından alakası yoktur.Nasıl br tuttunuz hayret.

  7. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    webber ve vettelin bu sürtüşmesi ençok bizimkilerin işine yarayacak.onlar kapışıp hata yaptıkça bizimkiler karlı çıkacak. 2007 ye biraz benziyor belki ama sonucu benziyecek. alonso olayıyla benzerlik yok…

  8. tıpkı 2007 alonso gibi:)bakın şimdi ortalık nasıl karışacak.

  9. webberi çok sevmem ama çok iyi bir sezon geçiriyor ve takımına karşı iyi mücadele veriyor pist üstünde. şampiyon olursa hiç şaşırmam bu sene

  10. birde sevmiyorsunuz webber'i .. !! 2 gün öncesine kadar herkes anti-webber ciydi 1 yarışta herkes ters döndü

  11. yine lafı gediğine koymuşun webber:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir