Ferrari Dayanıklılığa Yoğunlaşıyor

yazar:

kategori:

Ferrari takım başkanı Stefano Domenicali, iki aracın sorun yaşayıp yarış dışı kaldığı Avustralya GP’nin ardından takımın en büyük ilgisinin, aracın veya pilotların hızlarından çok dayanıklılık eksikliği üzerine olduğunu söyledi.

Maranello kökenli takım sezon açılışına favori olarak girdi ama sıralama ve yarış sırasında bir çok sorunla karşılaştılar.

Bununla beraber hayal kırılığına uğramış olan Domenicali, gelecek haftaki Malezya GP için Melbourne sorunlarına karşı reaksiyonda bulnacaklarını söyledi.

Domenicali: "Başlangıçta söyledik: dayanıklılık tememl esaslardan biri ve her iki pilotumuzun motor sorunu yaşamaları açıkçası içimizi huzursuz etti."

"Herşeyi anlamamız gerekiyor ama bu, açıkçası en çok endişe veren şey. Tepkimizi koymamaız gerekiyor."

Ferrari, pit yolundaki en dayanıklı takım olmaya alışık ama bu düşünceler, son iki senede değişmeye başladı.

Domenicali, son sorunlara standart ECU’ya geçişin bir etken olabileceğini düşünmesine rağmen durumun neden böyle olduğunu bilmediğini söyledi.

Domenicali: "Dayanıklılık çok şey ifade eder. Neyazık ki, eğer doğru hatırlıyorsam, 2006 senesine yarış dışı olmadan başladık ama sonrasında çalışma yöntemimiz, pes etmeyen tutumumuz kırıldı"

"Bugün iki motor sorunu yaşadık ama bu kurallarla vites kutusu da kontrol etmemiz gereken bir konu. Şunu unutmayalım ki MES ile, sistemi anlayabilmek için ve araçla bütünleşmesi konusunda bazı sorunlarımız olabilir. Bunu tamamiyle hâlâ incelememiz gerekiyor."

"Bu yüzden tekrarlıyorum: bu açıdan yapmamız gereken da çok şey var ve farklılığı bu yaratayacak. Önceden olağanüstü insanlar değildik ve şimdi de aptal değiliz."

"Açıkçası olanları adım adım analiz etmemiz gerekiyor. Çünkü, her açıdan gerçekten kötü bir hafta sonuydu"

Ve Raikkonen’in iki hata yapmasına rağmen, pist dışına çıkması ve spin atması, tuz biber oldu. Domenicali, Fin pilotun yaklaşımını eleştirmiyor.

Domenicali: "Bir pilot daima atak yapmalı. Bu açıdan onu eleştirmeyi kesinlikle düşünmüyoruz. Atak yapmakta haklıydı çünkü daha hızlı olduğunu hissediyordu"


Yorumlar

  1. Şans yada şanssızlık tanımlarını bu kadar kullanmayın. Raikkonen bugün size göre şanssız olabilir. Ama bana göre şanslıydıda Barichellonun ihraç edilip puan alması, vede biz taraftarlarınıda bu motor arızası bi yandan teselli bile etti belkide nasıl olsa yarışı bitiremiyordu iyiki o geçişleri denemiş diye ne biliyim. Geçişte zamanlama hatası olabilir kendi hatasıda olabilir lastiği kaptırmasıda hata olabilir. Ama şu bir gerçekki bu hataları Hamilton yapsaydı yerin dibine sokulacaktı. Belki Raikkonen hakkındada hakarete varan tartışma çıkaracak yorumlar yazılmıştır silinmiştir bilmiyorum ama Hamilton olsaydı bu durumda her 2 yorumda bir alay edilecekti bazı çok bilmişler tarafından! Sadece Ferrari takımı açısından değil diğer takımlar açısındanda güzel bir başlangıç olmadı Mclaren bile buruk sevinç yaşadı kovailenen olayında. Ama seyir zevki açısından çok heyecanlı vede güzel bir yarış oldu. Hamiltonun geriden başlayacağı yarışları bende merak ediyorum ama onu bu durumda suçlayamayız adamı sıralama turlarında yavaşlatacak halimiz yok 🙂 vede çok güzel yarış çıkardı. Neyse Ferrari dayanıklılık sorununa çare bulur inş.

  2. ömer doğan avatarı

    egçen yıl oldukça kötümserdim ama bu yıl göründüğü üzere kuşkusuz pistin en iyisi kimiydi bence ve yine pistin şanssızlarındandı şuda bi gerçekki hemiltonda pistin en şanslısı bütün olaylardan uzak çok kolay bi galibiyetti gelecek yarış için umutluyum tabi dayanıklılık sorunu yaşamazsak

  3. Şimdi ordaki agresifliğin neden hata olarak algılandıgını anlamıyorum geçmeye çalışsa suç olur geçmese suç olur , hata yapmıs olabilir. kardesim yarıs pilotuysa her şartta zorlar bu kimi'nin karakteri. alonsoyuda izledik oda yavaş renault'suyla yarısın agresif olan bi baska pilotuydu. yok orda geçiş olmaz yok pite gireceksin bekle. bu tip seyler kimi'nin karakterine uymuyor. o sadece kendi kafasındakine yanıt veren bir pilot bunu aklınıza sokun çünkü pistteki adam o!

  4. levent  sarı avatarı

    yarış pilotları her imkanda geçiş yapmayı düşünmeli,ama akıllı da olmak zorunda; kimi bir tur sonra pite giriceksen riske girmiyeceksin.Bu bir;Hızlı bir araçla pilotu ağırlaştırıp tek pit stop neden yaparlar bilemiyorum iki.üçüncüsü de Ferrari ve de diğer takımlar unutmasın ki pilotu kim olursa olsun " eğri okla doğru hedef vurulamaz"

  5. demekki kış testlerinin şampiyonu McLarenmiş Ferrarinin dayanıklılık sorunlarını çözdük naraları boşmuş..

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Domenicali hatayı ecu ya attı sormak lazım bmw ne kullanıyor williams farklı bir ecu mu kullanıyor ;ferrari kış testlerinde aerodimik üzerine düştü ve dayanıklılık konularını es geçti motor bu durumdaysa abartılı bir tahmin olacak belki fakat vites kutusundan çok sorun yaşayabilirler çünkü o 4 yarışlık olmak zorunda sıralama ve antremanlarıda hesaba katarsak 6 yarış mesafesiki işleri çok zor ferrari geçen yılki olaylardan sonra rehavette ve şaşkınlıkta bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir