Alonso Gerçekçi Düşünüyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, geçen pazar günü Avustralya yarışında aldığı 4.lüğün ardından Renault’un formu konusunda gerçekçi tutumunu sürdürüyor.

İspanyol pilot, 11. olarak başladığı kaos içinde geçen yarışta 4. oldu.

Alonso sonuçtan memnun olduğunu söyledi ama eski dünya şampiyonu, puan alma mücadelesinde yer almak için Renault’un tempoda gelişim göstermesi gerektiğini ifade etti.

Alonso: "Sonuçtan çok memnunum. Yaptığımız bütün simulasyonlar bizi 8. veya 9. gösterdi ama 4. olarak bitirmek, düşünülmezdi."

"Beklendiğinden çok daha iyiydi ama şunu da unutamayız ki hiç bir yarış dışı kalma olmaması durumunda puan alanının dışında kolaylıkla kalabilirdik"

"4. lükten dolayı çok memnunuz ama eğer bu şekilde devam ederse hayal kırıklığına uğrayacağız. Belki Malezya’da eğer her iki Ferrari, BMW ve diğerleri yarışı bitirirse puan bölgesinin dışında kalacağız"

"Derhal bir şeyler yapmamız gerektiğinin nedeni de bu. Sıralamalarda gelişmeye çalışmalı ve 3. seansa kalmalıyız"

"Ardından yarışta daha iyi olmalıyız. Güvenlik aracıyla kötü şansım vardı ve çok trafiğe takıldım ama diğer ortamlarda çok iyi iş çıkaramazdık ve bunu geliştirmemiz gerekiyor."

Alonso, Kovalainen’in kendisini geçmesinin ardından 5. olacak gibi görünüyordu ama Fin pilot yanlışlıkla hız sınırlama düğmesine bastığından tekrar yerini İspanyol pilota verdi. Kovalainen’in geçisi sırasında Dennis’in sevindi görüntülere takılmıştı.

Geçen sene Dennis ile pek de iyi olmayan bir ilişki yaşayan İspanyol pilot, geçişin iyi olduğunu söyledi.

Kovalainen: "(Dennis) onun pit duvarından ne yaptığını ekranda gördükten sonra (Kovalainen) onu geçtiğim zaman aynısını yaptım"

"Bir McLaren’i geçme fırsatım oldu ve bunu başardım. Bu araçla yapmak güzeldi. Çünkü, açık bir şekilde harikaydı ve onların gerçek yerleri bizim önümüz"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir