Alonso Israrcı: "Şampiyonluk Hâlâ Mümkün"

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü, gelişen F10’a rağmen son yarışta sadece 4 puan kazanabildi ve şampiyona lideri Lewis Hamilton’un 47 puan gerisine düştü.

Alonso “Çok geç olmadığını düşünüyorum. Daha 9 yarış ve kazanılabilecek bir çok puan var. Düzenli olarak puan alıp elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”

“Valencia ve Silverstone’da olanlar gerçekçi değildi. Bu bakımdan şampiyonada göründüğümüzden daha iyi konumdayız.” dedi.

Alonso, son yarışlarda sorunlardan uzak kalamadıkları için hayalkırıklığı yaşadığını söyledi.

Alonso “Son 2 yarışta bazı sinirbozucu anlar oldu çünkü Valencia’da çok iyi bir hafta sonu geçiriyorduk ve sıfır puan ya da 4 puan aldık.”

“Silverstone’da da çok iyi bir hafta sonu geçiriyorduk, hemen REd Bull’ların arkasındaydık ve sonunda onlara biraz baskı uygulayabilecektil ve yine sıfır puan aldık.”

“Ancak dediğim gibi Silverstone’un ardından araçtan çok mutluyum ve oldukça iyi motive oldum. Şampiyonluk mücadelesi verebileceğimizi düşünüyorum ve bu mücadeleyi verebileceğimiz konusunda eminim. Her zamandan daha fazla eminim.”

“Liderler ile aramdaki fark arttı ancak araç da her yarış gelişiyor ve artık düzenli olarak podyumda olma şansımız var.”

“Valencia’dan önce önümüzde 2 Red Bull, 2 Mclaren ve bazen bir Mercedes ile Bir Renault oluyordu ve onlarla mücadele ediyorduk. Şimdi ise çok güçlü olduğumuzu düşünüyorum ve kendimize güveniyoruz.” dedi.

Silverstone’da aldığı pitten geçme cezasının ardından pit duvarındakilerden telsizden kendisiyle konuşmamalarını isteyen Alonso “Kızmadım. Yarışın bittiğini düşündüm. Artık durumu düzeltip puan kazanma şansımız yoktu. Telsizden konuştuğum anda yarışı geride bırakıp daha o turda Almanya’yı düşünmeye başladım.”

“Ceza her zaman adildir. Düşündükleri konuda karar verdiler ve yapabileceğimiz bir şey yok. Bu sefer daha iyi iş çıkarmalıyız. Bu olaylar geçmişte kaldı ve umarım Almanya’da sorunsuz bir hafta sonu geçiririm.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. ne olmuş bizim yorumlara ya.iyiki dün akşam kapattım gittim cihazı.

  2. aaa öyle olurmu!!!yazma yazma sene sonu şampıyon olunca gel yaz..hiç güzel bir yaklaşım değil bu.kaçak güreş denebilir buna ama sen bu gidişle sene sonuda yazamayacaksın.ben o zaman kulaklarını çınlatırım ..biz mclareni sevinmek için sevmedik.!

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Uzun zamandır yazmıyorum ve bu sene sonunda şampiyon olduğu ana kadar yazmayacağım! Kutlamalar sırasında söyleceğim söyleyeceklerimi… Ama sevmesemde söyleyeni, güzel olan bir söylenti geliyor bu adam böyle konuşunca…
    YES, WE CAN!

  4. hamilton ile arada 50 puan bile yok, sorunsuz yarışlar çıkardığı sürece mümkün. yine de ben bu yıl şampiyonluğun hamilton ile webber-vettel üçlüsü arasında geçeceğini düşünüyorum.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    @ alonso_ inan oda bıkmıştır her haberin altına alonso yazmaktan ama boş vakit başka nasıl geçer.Birgün hepten sıyıracak ve sorumlu alonso olacak.

  6. ferrari gelişiyor ama ne mclaren ne red bull ne mersedes nede diğerleri boş duruyor şampiyonluk konusuna gelince olurda olmazda hep derim matematiksel olarak şansın varsa neden olmasın olurda ama bi bakarsın bir puanla kaçarda çok mu yabancıyız bu durumlara…

  7. Evet alonsonun ferrariye yönetme zamanı gelmiştir,bazıları bunu mecazi anlamda söylediğimi döşünebilir ama ben ciddiyim,

  8. adamın derdi günü alonso olmuş.muhtemelen geceleri yatağından alonsoooo diye bağırarak kalkıyordur bu.sana bir tavsiyem daha olacak akşamlarıyemeğide az ye alonso kabusu görmezsin.hayır evdekilere yazık senin yüzünden onlarda uyuyamıyordur mutlaka.haha.

  9. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    aglonso bu sene şampiyon olacaksın ha ha b:P

  10. can sana katılıyorum.ama gülmekten hahaha.kızlay meyvalı soda tavsiye ederim hazımsızlığa birebir.

  11. Pek f1 bilgisi olmayan ve yarışları bu sene izlemeye başlamış bir seyirci bile Alonso'nun kaskının mavi renk ağırlıkta olduğunu kolayca görebilir.

    Bu konuda düşüncelerinin ne olacağını bilemeyiz tabi.

  12. Pek f1 bilgisi olmayan ve yarışları bu sene izlemeye başlamış bir seyircinin ilk soracağı sorulardan biri şöyle olur,

    -Kırmızı araçta yarışan sarı kasklı pilot f1 de ilk sezonunu mu geçiriyor?
    (bir çaylak pilot start alamayabilir, bolca hata yapabilir, bolca geçilebilir. alfonso bu sezon tüm şartları neredeyse yerine getirdi.)

    Alfonso f1 için artık bir kadüktür. şampiyonluk ise artık bambaşka bir seviyede yapılıyor. Lewis, Button, Weber, Vettel bunların dördünü değil sadece birini bile geçebilecek durumda değil.

  13. Sorun alonso'da değil.Araç alonso'nun istediğini veremiyor.(Bkz: Sutil'i bile geçemiyor araç yüzünden)

  14. almanya yarışını izlememe kararı almıştım ama yani alonso öyle bi konuşuyo ki izlememeye nasıl direnicem bilemiyorum:)) hiç bu kadar kendinden emin olmuşmuydu bu adam. yani hep kararlıydı ama hiç bu kadar olmamıştı. hayırlısı diyelim. senin şampiyonluk için elinden geleni yapacağından eminim ama SC periyotları sana izin verdiği sürece mücadele edebilirsin. keşke herşey senin elinde olsa.
    ***

  15. sanırım alonsonun özgüveni tekrardan geri geldi artık sorunsuz bikac yarış gecirirsek. almanya ve macaristan sorna spa.monza bize uyuyor sene basından beri cok şansızdık. inş artık biraz hak ettğimz puanları alırız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir