Alonso: "Mükemmel Bir Yarış Geçirmek Zorundayız"

yazar:

kategori:

Alonso “Hedefimiz sonunda mükemmel bir hafta sonu geçirmek. Daha önce de bazı iyi cuma günlerimiz oldu ancak aynı zamanda mükemmel bir cumartesi ve pazar da geçirmemiz lazım.”

“Eğer Red Bull’ların arkasında olur ve onlarla mücadele edecek kadar rekabetçi olamazsak sorun yok ancak eğer onların öünnde olabilirsek bu daha iyi olur.” dedi.

Alonso, 2. seansta en hızlı tur zamanını elde etmesine rağmen bunu önemsemedi.

Alonso “Cuma günleri, tur zamanları açısından yansıtıcı değil ve bu cuma sürekli değişen hava koşulları nedeniyle daha tuhaftı.”

“Ancak biz istediğimiz her şeyi test ettik. Şimdi topladığımız verileri değerlendirmeniz zamanı ancak olumlu bir cuma olduğunu söyleyebilirim.”

“Ancak tam olarak ne kadar rekabetçi olduğumuzu yarından önce söyleyemeyiz ve grid dizilimi, Silverstone’dan çok farklı olmayacak bu yüzden Mclaren ve Red Bull ön grupta olacak.” dedi.

Alonso, şampiyona lideri Lewis Hamilton’un 47 puan gerisinde ve İspanyol sürücü, öncelikli hedefin yarışı Hamilton’un önünde tamamlamak olduğunu söyledi.

Alonso “Farkın artmaması için liderin önünde bitirmeye çalışmalısınız. Şu anda lider Mclaren bu yüzden gelecek yarış öncesinde farkın 47’den az olmasını sağlamak için onların önünde olmamız gerekiyor.”

“Eğer gelecek yarış Red Bull önde olursa o zaman onların önünde bitirmeye çalışacağız ve böyle devam edecek.”

“Sezonun 2. yarısında podyum zaferleri ile daha iyi bir dönem geçirmeliyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    ferrarinin son şansı hadi bakalım bir ferarri mclaren kapışmsı istiyorum

  2. ''Cuma günleri, tur zamanları açısından yansıtıcı değil ve bu cuma sürekli değişen hava koşulları nedeniyle daha tuhaftı.'' gayet iyi analiz etmiş durumu alonso.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    3 yarıştır cumalar hep iyi, start dizilimleri iyi, neticeler kötü, umarım bu hafta şansın döndüğü yarış olur…

  4. Antremanlarda bu kadar iyi giderken yarışta eğer ilk 3'e giremezlerse bu seneye dair tüm umutları bitmiş olur takımın.Bir yerden başlamaları gerekiyorsa burası olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir