Ecclestone: "Takımlar İstediklerini Yapmalı"

yazar:

kategori:

Direkt olarak Ferrari’nin yaptıklarını yorumlamayan Ecclestone, David Coulthard’ın “takım emirlerinin kaldırılması gerektiği” yönündeki yorumuna katıldı.

Ecclestone “Bu şekilde düşünenlerle aynı fikirde olduğumu belirtmeliyim.”

“Onları takım olarak adlandırıyoruz ve takım olduklarını söylüyoruz.”

“Her araç tam olarak aynı olmalı, pilotlar aynı tulumları giyiyorlar bu yüzden herkes takım olarak görünmek zorunda. Yarışan insanlar takımı olarak.”

“İnsanların takım içerisinde yaptıklarına ve takımları yönetme şekillerinin kendilerine kaldığına inanıyorum. Benim görüşüm böyle.” dedi.

Kuralın kaldırılıp kaldırılmayacağının sorulması üzerine Ecclestone “Bilmiyorum, bunu görmek zorundayız. Bu konu görüşülmeli.”

“Bana göre takım takımdır ve takımlar kendi isteklerine göre yönetilmelidir.”

“Kimse insanların takımları yönetme şekline karışmamalıdır.” dedi.

 


Yorumlar

  1. YASAK PARÇALAR VARMIŞ ?

    sabah sabah çok güldüm vallahi. ciddiyim halen gülüyorum kıskanmayın çalışın sizinde olur.

  2. Şimdi Ferrari Motor geliştirdi derseniz ben de sorarım size, Renault'un sene başında FIA'nın izni ile yaptığı motor güncellemesini niye yazmıyorsunuz diye. Yorumlar böyle gelince ister istemez kayıtsız şartsız Ferrari düşmanlığı yapıldığı hissi uyanıyor bende.

  3. bu açıklama bazı arkadaşlara iyi bir cevap olmuştur umarım…

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @ertu ertu geçmişe bakarsan mosley-bernie-monte üçlüsünün neler yaptığını görürsün… ferrari yanına aldığı fıa ve bay E ile her türlü koşulda şampiyon olurlar kimsede onları durduramaz. sene başında ferrari motor patlatıyordu sonra ne oldu fıa dan izin aldı motor patlaması olayı durdu. eğer fıa izin vermeseydi belkide ferrarinin yarışlarının yarısı motor arızası yüzünden bitecekti. hani gelişim yoktu ama söz konusu bu adamlar olunca kurallarda değişir , kurallarda uygulanmaz cezada verilmez…

  5. Mclaren taraftarı olan arkadaşlardaki bu kin, bu nefretin sebebini gerçekten anlayamıyorum.

  6. Takım emirlerinin kaldırılması gerektiği benim de savunduğum bir görüş. Takımlar kendi istekleri doğrultusunda ve belirledikleri stratejiler gereği sonucu manüpule edebiliyorlar zaten, herhangi bir emir vermeden. Pitstoplarda işi yavaşa almak, telsizden "farklı bir benzin hava karışımına geçeceğiz, devri düşür, motoru koru." emri gibi olaylarla üstü kapalı şekilde rahatlıkla manipule edebiliyor takımlar.

    Ecclestone'un düşüncelerine harfi harfine katılıyorum.

  7. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    hakkinenli yıllarda şumayer bu işi meslek edinmişti.edi ırvine bariçello şimdi de massa.gururla şampiyon olmuştu şümi.şimdi neden ses yok şumide.hani efsane..ferrarinin biri önde gider maclereni arkasına takar bu arada şumi yetişir.hatta pite giriş çıkış ferrarinin ikinci aracı için hep maclereni engellemeye yönelik olurdu.hatta takımlardan bazıları tam macleren yarışı kazandı derken kazaya karışır güvenlik aracı gelir farkları sıfırlardı ferrari.

  8. ewet konu alonso ve ferrari olunca herkez topa tutuyor mclarenin önceki yarışlarda yaptıklarını kimse laf etmiyor olmaz böyle şey

  9. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    takımlar istediğini yaparken bizlerin paralarıyla zengin olunsun.seyirci aptal yerine konsun izlediğimizin adı yarış olsun.pes siz de gravatla geziniz..eclstoneee

  10. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    djarum kardeş o zaman ferrari yavaştı ve redbull'a yetişemiyordu. Şimdi ise q3 de bile redbull'a kafa tutuyor. ferrari hızlandı büyük ihtimal yasak yapılar vardır araçda. ve birşey demiyorlar çünkü ferrari gerideyken baktılar reyting olmuyor yada ferrarinin eskisi gibi özel anlaşmaları vardır burda savunma yapma hakkınız yok dostum. Ferrari o concorde anlaşmasını neden imzaladı sanıyosun çıkarına birşey olmadan ferrari imzalamaz boyle anlasmaları. Eski anlasmalarda açığa cıkında ne oldugunu anladık. Ferrarinin her yerde adamları var ve büyük patronlar gizli güçler hep ferrariyi destekliyor.

  11. mclarenci mp4,biraz insaf be arkadaş,valensiada sekiz pilotun ceza alması gerekiyordu,tarihte görülmemiş bir ceza verdiler kaç biliyormusun,ferrari puan almasın diye 5 saniye 2 hamiltona yapılan kıyağa değinmeye gerek yok,bir sonraki yarışta alonso güya şikanı kesmiş diye aynı tur içinde yarış dışı kalmış kubica için pitten geçme cezası verdiler, ve sen hala ferrarini kayrıldığını söylüyorsun ve bende diyorumki biraz insaf. biraz martini örnek alın bakın örnek insan diyoki benimde bu konuda düşüncelerim var ama kamuoyuna paylaşmıcam bizzat dominicaliye söylicem,ne demek bu,şu demek,arkadaç bizde yapıyoruz bu işi ama öyle alenen yapmıyoruz, sende bizim yaptığımız gibi yap,olay budur saygılar.

  12. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Alonso şampiyonaya ortak olman işleri arapsaçına çevirdi.

    derhal geri sıralara düş bir daha podyumda görmeyeyim seni.

  13. 40 yılda bir doğru laf ettin. aferin ec

  14. bir sen eksiktin bay e. bu bir takım çalışması olabilir fakat yiğidin hakkını yiğide vereceksin bu pilotlar burada yarışmaya çalışıyor sen hakkı olan bir pilotun elinde alırsan 1.liği bu ne takım ruhuna yakışır ne de formula 1 e

  15. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    tamam beyler ferrariye ceza gelmiyeceği kesinleşti ve bunlar ferrariye teşvik niteliğinde olacak. Ferrari Internationale de l'Automobile(FIA) başkanı ferrarili jean todt başkanlıgında bir ceza gelmeyecektir. Ecclstone da boyle acıklama yaptı. Ve ferrariye hiçbir şekilde etki etmeyecek 100 bin dolar ceza verildi. Bundan sonra sen yap bize 100 bin doalr ödersin gibi oldu bu. 100 bin dolar ferrarinin cerez parasından bile azdır. Ferrari hızlanınca işin içine hep masabaşı,büyük patronlar ve gizli güçler giriyor. birden hızlandılar illegal parçalar vs hersey vardır bunlarda. Ferrari oyunları yine basladı.

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    "Kimse insanların takımları yönetme şekline karışmamalıdır." Kimsenin karıştığı falan yok.Sadece alonsonun zirveye yaklaşması ortalığı karıştırdı.Emin olun bu olay tulli ile heikki arasında olsaydı kimseden çıt çıkmazdı.

  17. söylediklerinin her harfine katılıyorum ecc haklısın devam et alonso yu sövenler utansın adam podyuma çıktığına sevinemedi sanki o istedi böyle olsun takımı istedi takımda herşeyi yapmakta özgür olabilmeli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir