Montezemolo: "Bireyler Değil Takım Önceliklidir"

yazar:

kategori:

İtalyan ekibi, takım emirleri nedeniyle suçlu bulundu ve 100 bin dolar para cezası aldı. Bunun yanında konu Dünya Motor Sporları Konseyi’nde görüşülecek.

ANSA Haber Ajansı’na konuşan Montezemolo “Ben bu konulara girmiyorum. Her zaman pilotlarıma söylediklerimi tekrar edeceğim. Ferrari sürdükleri süre içerisinde, öncelik her zaman takımdır.” dedi.

Ferrari resmi sitesindeki yazısında ise Montezemolo’nun şu sözlerine yer verildi:

“Sonunda, her iki Ferrari’nin baştan sona lider giderek bir yarışı domine ettiğini gören taraftarlarımız için mutluyum. Bu sonuç, asla pes etmeyen tüm çalışanlarımızın emeği. Şimdi bu şekilde çalışmaya, aracı geliştirmeye devam edeceğiz ve böylece her pistte rekabetçi olmaya çalışacağız.”

“Alonso ve Massa çok iyi iş çıkardılar ve hafta sonu boyunca her şeylerini verdiler. Politik açıklamalarla ilgilenmiyorum. Her zaman pilotlarımızın farkında olduğu şeyi tekrar etmek istiyorum. Eğer Ferrari için yarışıyorsanız, takım kişilerden önce gelir.”

“Nuvolari günlerinden beri bu tür şeyler oluyor ve ben de Niki Lauda zamanlarında Sportif Direktör olduğum günlerde bunu yaşadım.. Bu yüzden bu kadar iki yüzlülük yeter. Bazıları her iki sürücümüzün birbirlerini yarış dışı bıraktığını görmek istese de, ben ve taraftarlarım bunu istemiyoruz.”


Yorumlar

  1. felipe massa senelerdir ferrari için ruhu ortaya koyarak savaşan bir pilot. gerekse kişiliği, beyefendiliği, duygusal ve sevimli karakteri ile ondan en hazetmeyen insanın bile saygısını kazanmayı bildi… bizlere kaç kez yanında kim olursa olsun mücedele edebileceğini gösterdi. bu hafta sonu da savaşabileceğini, takım arkadaşı karşısında yarış kazanabileceğini kanıtlamıştı. siz ki onun bu takıma olan tutkusundan ve aşkından yararlanacak kadar banel insanlarsınız. bir de çıkmış aptal aptal konuşabiliyorsunuz. yazıklar olsun sizlere. başka denecek bir şey yok. adam olana laf söylenir. ne yazık ki ferrari takımı başındaki bu despot yüzünden asla beklediği saygıyı göremeyecek. balık baştan kokar derler. iyi olan hiçbir şeyi haketmiyorsunuz. massa gibi bir pilotu da haketmiyorsunuz siz… flavio+alonso+montezemelo… mükemmel karışım.

  2. en büyük ikiyüzlü ferrari ismini paraya satan monte ve onun emirleri altında ezilen yönetimdir.

    öncelik eğer takım ise, massa'nın galibiyeti ile oluşacak 1-2 sonucunda da alınacak puan 43 olacak ve takım puanına eklenecekti. ağzını kıvırtmadan öncelik alonso de bari, daha fazla rezil olmayın.

    amma, bırakın pilotlar-takımlar şampiyonluğunu, tek bir galibiyet alamamanızı, hatta finish bile görememenizi, cümle aleme kepaze olacağınız günlerin gelmesini bekleyeceğim bundan sonra. hem de tüm kalbimle bunu dileyerek.

    hamilton'un pilotlar şampiyonu, mclaren'in de takımlar şampiyonu olmasını dilerim. hamilton'un şampiyonluğunun acısı 8 nolu aracın sürücüsüne ok gibi saplanacak; mclaren'in şampiyonluğu da ferrari'ye.. beter olsunlar.

  3. Sir Jack B.  avatarı

    @Faster Inside

    Evet Red Bull pilotlarını ve takımını beceriksiz olarak görüyorum. Eğer öyle olmasalardı şuanda puan tablosu çok farklı olurdu.

    Geleceğin Schumisi olarak şişirilen Vettel'in şampiyonluk için yetersiz olduğunu düşünüyordum. Yeterince iyi olsaydı geçen sene şampiyon olurdu. Geçiş konusunda da ne kadar beceriksiz olduğunu geçen sene ve bu sene gördük. Düz yolda gidemeyip takım arkadaşına vurabiliyor. Webber'de bir okadar sakar ama en azıdnan geçiş yapabiliyor.

    Tabii sen Vettel'i çok üstün bir pilot olarak görüyor olabilirsin ona birşey diyemem.

  4. f1 de hakkinen e, schumi ye vede hamiltona şampiyonluklarından dolayı nasıl saygı duyuluyorsa alonso yada bu yıl alacağı şampiyonluktan dolayı saygı duyulacaktır. bikaç işine gelmeyenlerin saygı duyup duymaması da eminin ne alonso yu nede biz taraftarlarını ilgilendirmeyecektir.

  5. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Kimi"nin gönderilme şekli ve Alonso"dan hazzetmediğim için (pilotajına bi lafım yok) soğudum şu takımdan..Sadece takım olarak desteklerim diyordum ama şu olaydan sonra, takımı kendime bile savunamıyorum artık..Yazık…
    Neyse;"yeni" sahipleri ve "yeni" taraftarları umarım mutludur…..

  6. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    herkül , renklerin değişmesine gerek yok aynı renkte ve düşüncedeler. yukarıdaki resim tam tersine olmalıydı ceketi monti tutmalıydı…

  7. takım derken santander demek istiyor sanırım. santander ferraride ne derse o olur. takında rengi de değişirse ferrarinin şaşırmam. yeterki santander istesin.

  8. efendimayin  avatarı

    Ferrari=kibir

  9. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    @forever-Mclaren, yorumdan anlaşınlan demekki sende TAKIM EMİRLERİNE karşısın, aynen bende senin gibi düşünüyorum bende karşıyım, her türlüsüne, madem sende karşısın, o zaman çok geriye gitme dön istanbula bak bakalım bi BENZİN TASARRUFUNA, samimi olun, beyler,,, havanda su dövmeyin

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Sir Jack B. güzel bi tespit te bulundun belki farkında olmadan senin mantığına göre o zaman redbull pilot ları beceriksiz hee, geleceğin shumisi vettel bile :)))
    komik olmayın

  11. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    "Ben bu konulara girmiyorum. Her zaman pilotlarıma söylediklerimi tekrar edeceğim. Ferrari sürdükleri süre içerisinde, öncelik her zaman TAKIM EMİRLERİ gelir '' olmalıydı :))

  12. Sir Jack B.  avatarı

    Dünkü olaydan memnun olanlar sadece yeni ispanyol ferrari taraftarları birde kendini ispanyol sananlar. Belki bir başka azınlık daha vardır ama genel olarak gördüğüm Ferrari taraftarlarının büyük çoğunluğu yaşananlardan rahatsız.

    Ferrari pilotları beceriksiz mi de kaza yapmasından korkuyorsunuz. Benim bildiğim Alonso asla kendini riske atmaz. Bu yüzden fazla geçiş yapamaz. Ayrıca kendini korumak adına sert savunmada yapmaz. Yarışta gördüğünüz gibi Massayı da geçemedi.

    Alonso galibiyeti hakettiğini düşünse de ben ve bir çok kişi o galibiyete saygı duymuyoruz. Eğer şampiyon olacaksa onada saygı duymayız. Şampiyon olması için illa birilerinin kanını mı emmesi gerekiyor. Bu sene şampiyonada geride kalmasının sebebi kendi hataları. Bunun cezasınıda Massa değil kendisi çekmeli.

  13. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Resimdeki şahış bu sporun içine itinayla eden adamdır.

  14. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    alonso_ güzel demişsin akıllıca yapabilirlerdi, başkaları gibi, benzin tasarufu de geç öteye :)))
    resmen eline yüzüne bulaştırdı çok basit bi olayı

  15. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ". Bazıları her iki sürücümüzün birbirlerini yarış dışı bıraktığını görmek istese de, ben ve taraftarlarım bunu istemiyoruz."

    Evet güzel noktayı koymuş….
    2 gündür burdaki arkadaşların derdi de zaten buydu, yoksa massa fanları hariç diğerlerinin massa sevgisi yada takım emirlerine karşı olmaları değil, bi taraftalarını yırtmalarının sebebi…
    Tek dertleri istanbulda 2 redbull da olduğu almanyada da 2 ferranin yarış dışı kalması ve birilerinin puanları toplayıp zirveye konması, asıl görmek istedikleri tamamen bu…

  16. "Ben bu konulara girmiyorum. Her zaman pilotlarıma söylediklerimi tekrar edeceğim. Ferrari sürdükleri süre içerisinde, öncelik her zaman takımdır."

    ". Bazıları her iki sürücümüzün birbirlerini yarış dışı bıraktığını görmek istese de, ben ve taraftarlarım bunu istemiyoruz."

    Önemli sözler bunlar…

  17. Ferrari her durumda 43 puan alıyordu bu doğru ama bu araçlara 1 numara şampiyon pilotla geliyor. şampiyonada massa ya oranla alonso nun çok daha avantajlı olmasından dolayı iki pilotun yer değiştirmesini istediler ve bu olurken olabilecek herhangi bir kazadan akıllarınca kaçındılar. bence yanlış yoldan yaptılar. Daha akıllıca yapabilirlerdi. başkaları gibi.

  18. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    maddeci yaratıklar dünya aç gözlülülüğünüzün her yolu mübah sayan zihniyetinden çekmediği kalmamışken,pistlerde yarışan dolarlar görmenin doğal olduğunun doğal olduğunu savunabiliyorsunuz.böyle bir zihniyet sadece ticcarette olur.böyle yarışları protesto ediyorum.

  19. Kimse kimsenin birbirini biçmesini, yarış dışı bırakmasını falan istemiyor. Ferrari için de istemezler, Hrt için de. İsteyen fanatik – hatta tabiri caizse holigan- taraftarları da kimse dinlemiyor sevgili Monte. Şu anda bence tam olarak Red Bull'un iki hafta önceki konumunda Ferrari. Arka arkaya takım patronundan, pilotlardan, yöneticiden ve bu sporun içinde olan insanlardan açıklamalar geliyor. Her açıklama tartışmayı alevlendiriyor.

    Farkı şurada bu sefer sanıyorum ki kimse Massa'yı mağdur görmüyor, ve Ferrari'nin kararı da ayrıca savunulabiliyor. Ben de Massa'yı tam anlamıyla mağdur kavramına oturtamıyorum gerçi. Açıklamaları ve tavırları çeliştiğinden olsa gerek.

    Bir benzerlik daha var o olayla o da birçok kişinin takımdan çok Alonso'yu suçlaması. Alonso'yu sevmem. Bunu açıkça belirteyim ancak dün ortaya çıkan olayda onu suçlamak için kullanılabilecek iki argüman var. Biri telsizden söylediği 'Bu gülünç!' lafı, -ki bence aptalca dedi- diğeri ise podyumdaki ve basın toplantısındaki tavırları. Bunların ikisi de onu takımdan daha suçlu hale getirmez.

    Monte bence haksız dün takımın önceliği pilotlar şampiyonasında önde olanı birinci yapmaktı ve hayır bu takıma değil pilota oynamaktır. Siz o hamleyi yapmasaydınız da alacaktınız takımlar şampiyonasındaki 43 puanı. Ha doğru bir mantık mıydı? Evet. Yanlış bir strateji miydi? Evet. Boşuna yara aldılar. Almadılar diyenler bütün Official Ferrari sayfalarına ve verified twitter hesabı olan pilotların sayfalarına bakabilir. Çok acımasız eleştiriler ve çok ağır ithamlar göreceksiniz.

  20. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    tabi öndeki pilotlar birbirlerine toslayacak ki birileri beleş puanları toplayıp yarışı domine etsin.

    özellikle bir kaç yarış böyle oldu.macaristanda duruma bakacağız kim nerede bu belirleyici bence

  21. resim manidar 🙂
    her şeyi anlatıyor. para işte.. nasrettin hoca misali, ye kürküm ye..

  22. king of the road ferrari  avatarı
    king of the road ferrari

    kıskananlar çatlasın…

  23. bireyler değil TAKIM önceliklidir..hiçde öyle görünmüyor montizemollo basbayağı alonso yu desteklediniz yaptığın açıklma tutmuyor gerçekleri

  24. kimsteraikkonen  avatarı
    kimsteraikkonen

    ikiyüzünün kim olduğunu gayet iyi biliyor bir zaman ferraride olanlar ve massa fanları!laudaya laf atacağına önce kendini düzeltsin montezemalo!

  25. akon vx, dün verecekti ama birkaç dumkof izin vermedi. Ortada açık bir şey var ki iki gün önce bu takımın taraftarı olanlar, kırk yıllık takımın pilotunu yargılama cürretini kendilerinde nasıl buluyor da ona şaşırıyorum.

  26. Resim çok sıradan gibi ama anlamı çok derin.

  27. massa ferrarinin hakkını veremeyen asıksuratlı bir pilot.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir