Malezya GP'ye Göz Atalım

yazar:

kategori:

Malezya’nın modern 5543 km’lik modern pisti uzun ve orta hız virajlarının yanında çok yavaş bölümlere de sahip ve aynı zamanda uzun düzlükler bulunuyor.

Sepang pisti hem yavaş hem de hızlı bölümlere sahip olduğu için mühendislerin araçta iyi bir denge bulması mücadeleci bir yarış ve iyi bir tur zamanı için çok önemli. Aynı zamanda yüksek sıcaklık ve neme karşı dayanıklı olmak için soğutma sistemlerine de büyük iş düşüyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Kuala Lumpur’da iklim koşulları yarışın sonucu üzerinde etkili olabilir. Hava sıcaklığı ve nem yüksek olduğu için pilotlar kokpit içerisinde hem fiziksel hem de zihinsel olarak büyük bir teste tabii tutuluyorlar ve yarış içerisinde pilotlar 1 saat içerisinde yaklaşık 1 lt sıvı kaybediyorlar.

Motorlar genel olarak 2. yarışına çıkacakları için sıcak koşullar altında önemli olacak. Ancak burada bir turda tam gaz oranı çok yüksek olmadığından Sepang pisti pek güç pisti olarak görülmüyor. Yağ sıcaklığının kontrol altında tutulması gereken bu yarışta dayanıklılık ön plana çıkacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir