Alonso Bütün Umudunu Starta Bağladı

yazar:

kategori:

Alonso bugün sıralamalarda en hızlı Red Bull’un yaklaşık bir saniye gerisinde kaldı. İspanyol pilot takımının üçüncülükle mümkün olan en iyi sonucu aldığını söyledi.

“Bu hafta sonu Red Bull ile aramızda büyük bir fark olduğunu gördük. Bugün tüm potansiyelimizi piste yansıttık. Geride kalanların en iyisi olmak için çalıştık.”

“Red Bull’u tebrik ediyorum. Hafta sonunu domine ettiler ve ilk çizgiyi hak ediyorlar. Umarım yarın yarışta işlerini zorlaştırabiliriz çünkü şimdiye kadar işleri çok kolay oldu.”

İspanyol pilot, yarışta startın ve ilk turun bu pistte çok büyük önem teşkil ettiğini belirtti.

“Startın önemli olduğunu biliyoruz. Bu pistte geçiş yapmak çok zor. Stratejinin de öneminin farkındayız. Start anı, ilk viraj ve ilk tur, %60-70 sonucu belirleyecek. Umarım Hockenheim’daki gibi iyi bir start alabilir, pozisyon kazanıp, biraz mücadele edebiliriz.”

“Burada pistin kirli olan tarafı biraz kötü, belki de takvimin en kötüsü. Biz bu sezon kirli taraftan kalkarak iyi startlar alabildik ama aynı zamanda bazen de temiz taraftan kalktığımızda kötü start aldık.”

“Her şey kırmızı ışıkların sönmesinden sonra start anında belli olacak.”


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Alonso 1. liği alsa bile pitte kesin geçilir.

  2. vettel normal kalksın o yeter bana.

  3. Pistin en hırçın üç pilotu, biri takıma kendini kanıtlamak için birinci olmalı, biri arayı açmak istiyorsa artık önde başlayacak olma avantajını kullanıp kazanmalı, biri de eğer şampiyonluk şansını yükseltmek istiyorsa o finiş çizgisinden önde geçmeli.

    Sene başından beri hiç kazanmaya bu kadar ihtiyacı olan üç pilot arka arkaya gelmedi, hele ki böyle ilk virajın yarış sonucunu neredeyse belirlediği bir pistte. Yarın en hırslı halleriyle başlayacaklar yarışa ve hiçbirinin hata yapmaya hakkı yok. Kaza olmaması için ellerinden geleni yapacaklardır, özellikle Webber ve Alonso. Vettel startta Mark'ın önünü kapamaya çalışırsa hem Alonso'ya geçilir hem de muhtemelen ikinci Britanya vakası yaşar.

    Alonso temiz taraf avantajını kullanabilecek mi merak ediyorum, eğer bu denkleme katmadığım Massa Alonso'yu startta sıkıştırırsa şansını büyük oranda kaybetmesine neden olur.

    Ayrıca Webber bu sene pol pozisyonları ve ceza aldığı Kanada dışında hep kirli taraftan kalkmış, start ivmesi Alonso'dan o kadar da düşük olmayacaktır. Ancak Vettel pol pozisyonunda başladığında sadece bir defa iyi start aldı, yarın yine şaka gibi bir kalkış yapabilir. Debriyaj ayarlarını sert yapar, deviri düşürür yanlışlıkla ya da Mark'ın üstüne çıkar belki. Alonso yarın çok dikkatli olup, bütün hatalardan yararlanmalı.

  4. alonso umarım yarın startta bi kazaya karışmaz. vettel'in son yarışta yaptığı hoş değildi. webber'in startlardaki agresifliğini zaten biliyoruz. her şey iyi gitsin artık buna ihtiyacı var.

  5. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    geçmişi sabıkalı iki pilot ve Alonso
    bir vettel bile başlı başına bir orduya eşdeğer doğrayıp biçme anlamında… adamlar öyleki bazen diğer aracın üzerini kalkış rampası olarak kullanıp uçuveriyorlar.

  6. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Alonsonun bu sene çok iyi start aldığı tek bir yarış hatırlamıyorum, webber le bir kaza yaşanmasın kafii derece iyi bence…

  7. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    ben yarışta en azından bu kadar devasa bir fark beklemiyorum redbull dan.. alonso temiz taraftan iyi start alabilir.. ama önündeki isimler startta belki de gridin en hırçın pilotları, bu yüzden tehlikeli ama heyecanlı bir start bizleri bekliyor..
    2. olsak iyidir…

  8. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    startta geçsen ne olacak senden 1 saniye hızlılar pist stoplarda gene geçileceksin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir