Barrichello Eski Takım Arkadaşı Schumacher'i Eleştirdi

yazar:

kategori:

Williams pilotu, yarışın sonlarına doğru start-finiş düzlüğünde Schumacher’in arkasında ortalama 300km/s hızla giderken geçiş için atak yapmıştı. İkili Schumacher’in agresif savunması sonucu çarpışmanın eşiğine geldi ve Barrichello kazadan kaçınmak için arka lastiği ile çimlere çıktı.

Brezilyalı pilot buna rağmen Schumacher’i geçmeyi başardı ve onuncu sıraya yükseldi ancak eski takım arkadaşının savunma şeklini beğenmediğini belirtti yarışın ardından.

“Ben deneyimli bir pilotum ve genelde böyle çılgın adamlarla karşılaştığımda ayağımı gazdan çekerim, ama bugün yapmadım, bugün bunu kesinlikle yapmadım. Bana göre bu hayatımda yaptığım en iyi geçiş hamlelerinden biriydi ve onun için de en korkunç ataklardan biriydi.”

“Birinin üç yıl ara verdikten sonra geri dönüp böyle şeyler yapmasına hiç gerek yok.”

“Şu anda yarış hakkında söyleyeceklerimin pek önemi yok. Güvenlik aracı geldi ve bana hiç faydası olmadı ama harika bir yarıştı. Mutluyum.”

 


Yorumlar

  1. Çok güzel bir geçiş bir o kadar mükemmel savunma.Buyur geç diyecek hali yoktu herhalde sola geçmesi için zorlamış Schumacher, yarış çizgisinden çıkarıp sonraki viraja içten girmek istemiş gayet normal yerini koruma isteği, biz bunun için hayranız Schumacher'e….

  2. Evet, Rubens kahraman oldu Michael ise şımarık çocuk. Öyle mi? Altındaki minimum 2 saniye hızlı araçla ancak bu şekilde geçebildi Rubens.

    Sanırım herkes ne demek istediğimi anladı. İyi geceler.

  3. Eray Parlak avatarı

    şuminin defans nasıl yapılır çok süper biliyor. orda biri demiş rubens tam oraya haraketlenirken orayı kapadı diye. işte fark burda adam rakip planını orataya çıkarır çıkarmaz aynı yönde savunma yapıyor. diğerleri ise düzlükte hemen içeri yi kapatıp adamın dışarıdan gelmesini bekliyorki keza ispanyayı hatırlayın şumi button button tam atak yapamaya başlayınca anında ret görüyordu oından 50 tur PETRONAS yazısınnı okudu xD

  4. Videoya baktımda Schumacher daha kapatmaya Barrichello o tarafa yönelmeye başlayınca başlamış ki zaten oraya doğru gitmeye başlamış düzlüğe çıktıktan sonra Barrichello.O durumda öteki taraftan geçseydin diyorsanız Kovalainen-Webber kazası çok hoşunuza gitmiş

  5. Eray Parlak avatarı

    arkadaşlar kimse kusura bakmasın herşey baricheellonun suçu. orda şumi çizgiyi kapamış ve hale o kapıyı açmaya çalışıyor. şumiyi geçicek artistlik yapıcak ya inadına orayı açmaya çalıştı dua etsinde duvara çarpmadı. orda şumi içeriyi kapadı onun yapması gereken şuminin soluna yani dışarıya eçmekti ama o onu yapmadı şumi kesinlikle haklı

  6. Barrichello'ya hiçbir sempatim yoktur fakat adam dediklerinde haklı.Schumaer değilde sutil olsa gene aynı şeyleri söyleyeceğini, gene doğru olduğunu düşündürdüm.Mücadeleye girdiği adam schumi diye geçmişin intikamını almak istedi felan gibi düşünceler çok çocuksu.Sonuçta bu insanlar siz-biz gibi belli bir amaç için kuruluşlar adında pilotluk yaparak çalışıyorlar.Pilotlar her zaman her halukarda profesyonel davranmalıdır, bu yüzden barrichello'nun ''Vay arkadaş bu adamın ben zamanında 2. pilotluğunu yapmıştım, şimdi onu garajdan yeni çıkmış yumuşak lastiklerimle geçiyim de bir utansın.'' diyecek halide yok.Bu insanlar sadece hobileri olduğu için değil para kazandıkları içinde yarışıyorlar.Bu yüzden barrichello ferrari'yle zamanında yarışlar kazanmış, işinin gereği olarak da paralar kazanmıştır.Bu yüzden yok tek derdi intikamdı felan çok çocuksu lütfen yapmayalım, bir schumaer hayranı olarak söylüyorum.Bu arada ülkemizin atletizm gibi şampiyonalarda aldığı büyük madalyaları küçük bir haber olarak da olsa sürmanşet olarak görmek isterdim.Ne kadar sporun herhangi dalı ile ilgili siteye girip dolaştıysam çok küçük bile olsa bir yer ayırmışlar.Sadece atletizm olarak da demiyorum.Tamam motorsporları sitesiyiz ama en azından aynı topraklar üzerinde yaşadığımız ve bizi avrupa'da gururla temsil edip, altın madalya kazanmış kişilere ufak da olsa bir yer ayırabiliriz diye düşünüyorum.Her durumda değil sadece istisna durumlarda bile olsa çok güzel olur.(Elvan abeylegesse, Nevin Yanıt)

  7. Senin icin yapip yapabilecegin en iyi hamle.Kucuk bir insansin.Platinin dedigi
    kucuk buyuk takimlar sozu geldi aklma

  8. Schumi Forever avatarı
    Schumi Forever

    rubens rubens rubens bişeylerin intikamını almak istiyosan o kişi jean todt tur. Schumi zaten 5 kez ezdi seni fazla hırpalama kendini ..

  9. Rubens hem iğne deliğinden geçiyorsun hem de şikayet ediyorsun. Önündeki Schumi olduğu için ölümü bile göze aldın. Zaten F1 de böyle bir şey. Risk almazsan hiç bir şey olmaz. Risk almadan elini kolunu sallaya sallaya geçeceğini düşünmüyordun değil mi? Ya riske girmeyeceksin ya da riske girince de şikayet etmeyeceksin olay bu.

  10. Barichello için amaç intikam almaktı ve sonuna kadar da aldı. Gerçekten sağlam bir mücadeleydi. Rubens'e atak yapma cesareti için, Schumacher'e de heyecan verici hamle için tebrikler. Tehlikeli ve agresif bir hamle idi ancak Rubens'in şikayet ettiği şekilde diskalifiye çıkaracak bir hareket değil. Kınama gelebilir.

  11. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @Umutbg

    hatırlatma için teşekkür ederim.
    o şekilde cereyan ettiyse üzücü olmuş gerçekten ve yazık..

    ama bugün Rubens gerçekten yılların üzerinde oluşturduğu tüm baskıları atmak istercesine ölümüne solladı bence öyleki şumi bile bir süre sonra açıldı yol verdi baktı olmayacak.

    şumiyi formda iken geçmek bu pistlerde sayılı pilota nasip olmuştur.

    keşke daha rekabetçi bir araçla yarışıyor olsaydı.

  12. ya bu gokhan arkadas yanı katıksız ya schumacher karsıtı ya da formula 1 ı hıc ızlememıs o vıdeoyu da ınternette takılırken gormus 98 yılında olan olayda egerkı coulthard standart bı hızda gıtmesı gerken bı yerde hızını kesıp yavaslamasaydı bu carpısma olmayacaktı zaten goz gozu gormuyordu o yarısta bu olaydan sonra schumacher zaten sampıyonluktan oldu bunun yanında coulthard daha sonra hakkınen ın yardıma ıhtıyacı vardı ona yardım ettım ozur dılerım dıyerek schumacherden ozur dılemıstır

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kanada da massayı biçmişti.Artık pilotlar şumiyi geçerken iyi düşünmeliler.Şumiyi geçen pilotların yarış sonrasında verdiği demeçler şumiyi kızdırıyor.hamilton çinden sonra şumiyi geçmenin diğer pilotları geçmekten farkı yok dedi.Button bile güldü.Şimdi de webber benzer şeyler söyledi
    Şumi maskara oldukça sertleşecektir.Pilotların şumiyi geçtikten sonra konuşmamaları gerekir.Şumi çok kızıp birilerini komaya sokabilir.

  14. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Bu geçiş çok fazla şey barındırdı kendi içinde.Yılların birikimi vardır Rubens de bence.Yol verdiği günün/günlerin inadına ne pahasına olursa olsun geçmek istemiştir bence Schumi'yi."Ferrari takım emri uygulamasaydı bende şampiyon olurdum.Schumi'yi yenebilirim." dercesine ayağını gazdan çekmedi.Çok heyecanlı bi an yaşattılar bize.

  15. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    çok yanlış yaptın schumi,bu kadar fazla tehlike yaratmak için çok fazla bir neden yoktu,sadece 1 puan vardı ortada ve gerçek anlamda duvara sürtmekten son anda yırttı rubens,hiç adil bir hareket değildi.
    rubens in de geçmişi düşünerek yapmış olduğu bu hamle takdire değerdi doğrusu,tebrik etmek lazım.

  16. barrichello hızlıydı ancak her iki tarafta sonuna kadar zorladı. tehlikeliydi kabul ama sırf bu savunma nedeniyle de schuminin yaşını öne sürmek yanlış olur.

    klasik schumi savunması, eskiden neyse şimdi de öyle oldu. sert miydi sertti. ancak bunun yaşla ilgisi yok. aynısını webber çoğu kez yapıyor, o da bıraksın mı?

    gökhan aydın bahsettiğin olay yanılmıyorsam 1999 spa yarışıydı. ama olay senin anlattığından farklıydı diye hatırlıyorum.

  17. gökhan arkadaşım dediğin yarış ya 98 ya da 99 silverstone arkadan çarptı dediğin adam da tur bindireceği coulthard tur bindirirken bariz şekilde frene basıyor coulthard ve 3 tekerle pite kadar gidiyor bu arada 1. ve hakkinenle farkıda 45sn civarıydı ve böylelikle şampiyonluktan oluyor

  18. gökhan aydın

    bahsettiğin olay 98 Spa..

    Schumi lider ve Coulthard 8. tur yemek üzere. Yağmurdan göz gözü görmüyor. Şampiyonluk için Hakkinenle çekişiyor ve Hakkinen o yarış startta meşhur kazaya karışıyor. Schuminin şampiyonluk için eline harika bir fırsat geçiyor ve bunu Coulthard tur yerken yarış çizgisinde yavaşlayarak çarpışmaya neden oluyor ve şampiyonluğu mahvediyor. Schumi orada o garajı başlarına yıksa bile hakkı vardır. Coulthardda daha sonra zaten hatasını kabul etmiştir.

  19. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Schumi Rubens'in ayağını gazdan çekeceğini düşündü iyice sıkıştırdı ve Rubens çekilecekti. Normalde Rubens te demiş ayağımı gazdan çekerim normalde diye lakin söz konusu Schumi olunca her pilot ayrı bir motivasyona bürünüyor. Rubens te gözünü kararttı ve daldı içeri tam çimlere çıkacakken Schumi bir anda sola kırdı ama herşey ucu ucuna ve çok tehlikeli oldu.

  20. Schumi'nin geçilmesine üzüldüm ama gerçekten TV'de benide baya bi korkuttu:)

  21. insan 7'sinde neyse 70'inde o. bırak artık bu işleri schumi :s

  22. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    ''Birinin üç yıl ara verdikten sonra geri dönüp böyle şeyler yapmasına hiç gerek yok."

    şumi hangi yarıştı hatırlamıyorum arkadan bir araca çarpıyor ve kanadı kırılıyor yağmurlu eski tarihli bir yarış..
    yarış bitiminde garaja gidip pilotun üstüne yürüyor ve saldırıyordu.
    artık ne sebepten bilemiyorum çarpanda kendisi bu arada..

    bu günkü durumda öyleydi bu nasıl bir hırs ki bir pilotu duvara yapıştırmak kadar gözünü karartabiliyor,ve neyin mücadelesi bakın görün ceza yolda ve gelecek çünkü bu şuminin kırdığı kaçıncı ceviz.

    gereksiz agresiflikleriyle şumi ve 40 lı yaş bunalımı ve pistlere vurmuş hali.

    hiç bir hali neresinden bakarsanız bakın haklı çıkarmaz yavaşsan yolu alırlar bir şekilde..

  23. ilahi mucize arkadaşlar…kılpayı kılpayı…buna benzer çok şey yaşanıyor f1de…rubens yılların intikamıyla gardı düşmüş haldeki şumiyi geçmeye çalışıyor. derdi 1 puan değil derdi şumiyi geçmek…

  24. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Shumi adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmasın, 10 culuk için bari yi jilet fabrikasına yollacaktın neredeyse, keşke aracın biraz daha hızlı olsa, senin hakkından çnce alonso sonra kimi gelir, nasip seneye inşallah görürüz bu mücadeleleri…

  25. Korkuyorsan bırakmanın zamanı gelmiş demektir Rubens 🙂 Schumi önceden olduğu gibi hala çılgın ve hırs yüklü yaptığı yanlış olabilir ama Schumiyi böyle çılgınca davranırken görmek hoşuma gidiyor.

  26. Yedikere dünya şampiyonu olmuş birine hiç yakışmadı ama rubens sumiyi geçerken duygulandım keşke 1 dünya şampiyonluğu elde edebilse gitmmeden 2011 de yaşlı kurt vay bee

  27. olay eleştirilmeli zaten keşke schumi temiz bi geçiş olmasına izin verseydi ama ben ne varsa eskilerde var diyorum bu atağada şapka çıkarıyorum lakin yarış bir ara hayli sıkıcı olmaya başlamıştı

  28. Yüz ifadesine bakılırsa o andan sonra eli-ayağı titremiş :)) Şaka bir yana çok ciddi kaza olabilirdi.Pit çıkışının duvarına vurmasına ramak kalmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir