Vettel: "Güvenlik Aracı Sırasında Uyumuşum"

yazar:

kategori:

Yarışın ilk bölümünde çok hızlı olan Vettel, güvenlik aracı sırasında önündeki takım arkadaşı Mark Webber’le arasında 10 araç mesafesinden daha fazla mesafe bıraktığı için pitten geçme cezası almıştı.

Bu cezanın ardından Alonso’nun arkasına düşen Vettel, geçişin çok zor olduğu pistte Alonso’yu geçemeyince damalı bayrağı da 3. sırada gördü.

Vettel “Çok kolay bir yarıştı çünkü performans avantajımız vardı. Yarışın tekrar başlarken uyumuşum ve muhtemelen telsize çok fazla takıldım. İlk bölümde telsiz bozulmuştu ve hiçbir şey duymadım.İlk aracın ne zaman pite gireceği konusunda söylenecekleri bekliyordum.”

“Ve güvenlik aracı içeri girerken birinci sırada olan genelde yavaşlardı ancak Mark çok yakın takip etti. Ardından Mark ve güvenlik aracının çok yakın olduğunu gördüm ve güvenlik aracı pite girince neler olduğunu farkettim. Çok üzgünüm çünkü bugün parkta yürürmüş gibi bir galibiyet kazanabilirdim.” dedi.

Cezasını çekmek için pit alanına girdiğinde elleriyle şikayetinni dile getiren Vettel bu konu için “Ne olduğunu ve niçin cezalandırıldığımı bilmiyordum. Bu yüzden benim için bir soru işaretiydi. O an neler olduğunu anlamadm.” dedi.


Yorumlar

  1. Eray Parlak avatarı

    bunun adı çaylaklıktır. sen görmüyormusun kaç metre mesafe var.
    tamamiyle takım stratejisiydi. kendisinde birinci olduğu zamanları hatırlayın güvenlik aracına yapışıyordu. diğer lerinide hatırlayın önündeki araca yapışıp ivme kazanıyordu ki gerçekte de böle olması lazım ama orda mesafeyi hep korudu tamamiyle strateji dir bunun adı.

  2. Uyuma konusu gerçekçi gelmeyebilir ama pistte kusan da olduğuna göre o kadar fiziksel dayanıklılık isteyen pilotlukta uyuma olabilir.

  3. Bu konuda kimse webberi suçlamasın.suçlu olan horner riskli bir taktik seçti hani bir latife fardır sonu ikimiz de b..yedik şimdi kim kazandı diye.horner webberi alonsonun önünde tutmak istiyodu sonuçta yine 1 ve 3 oldular.sadece geriye büyük bir beceriksizlik kaldı.vettel uyumuşum diyor nasıl oluyormuş o ısınma turlarında bile o kadar fark olmuyor.bana mantıklı gelemdi.herhalde fianın yarış özetini beklesek iyi olur.ama şunu söyleyeyim eyer düşündüğüm gibiyse en büyük kaybı red bull üstlenir

  4. Sinan Bozok duyarlı yorumun için çok teşekkür ederim =)

  5. Birileri bence biraz empati kursun.
    Ayni cezayi kendi pilotlari alsaydi pilotlarinin ve de kendilerinin verecegi tepkiyi dusunsunler oyle konussunlar.

  6. Sanırım herkesin Red Bull'un Seb'in takımı olduğunu unutması gibi bi'durumla karşı karşıyayız.

    Açık açık düşündüklerimi söyleyeyim. Red Bull pit duvarının Seb'i tehlikeye atacak bir karar alması imkansız gibi bir şey. Hele ki karşısında Mark varken. Bilmiyorum Red Bull'un çizmeye çalıştığı mutlu aile tablosuna inananlar var mı ama, bu hala Seb'in takımı ve Sebastian'ı feda edip hele de böyle puan puana gelmişlerken Mark'ın galibiyet almasını sağladıklarına inanmıyorum.

    Red Bull böyle bir takım. Evet aslında Mark'ı pite almayarak ona ne kadar güvendiklerini gösterdiler ancak bu diğer dengeleri değiştirmez. Ha bir de acaba Seb gerçekten böyle bir telsiz mesajı alsa uygular mı? Asla uygulamaz. Birbirinden nefret eden iki takım arkadaşından söz ediyoruz, Vettel'in hırsı asla izin vermez buna.

    Ama eğer ki dediklerimin hepsi yanlışsa ve pit duvarından böyle bir mesaj geçildiyse Vettel'e o zaman hak ederek kazandığı yarışana gölge düşecek Mark'ın ve ben geçen hafta Ferrari takım emri verdiğinde ne söylediysem aynısını söyleyeceğim.

    O zaman Webber'e de yarasa Alonso'ya da takım emri olmamalı demiştim hala aynı fikirdeyim ve bu yönde senaryolar dışında bir kanıtla karşılaşırsam benim için büyük hayal kırıklığı olacak…

  7. Bu pistte geçiş yapmak zordur Red Bull'u sorgulayan arkadaşlar,aynı zamanda Red Bull aerodinami anlamında herkesten önde hız konusunda en hızlı değiller çünkü bi Mercedes ya da Ferrari motoruna göre Renault motoru daha güçsüz.Düzlüklere kadar farkı çok iyi kapatan Red Bull,hız anlamında geçebilecek farka sahip olmadığından start-finiş düzlüğünde herhangi birşey yapamadı.Bu benim fikrimdir.Vettel'in uyuduğunada inanmıyorum

  8. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ''az kalsın bedava galibiyetin kralı gelicekti'' cümlesiyle red bull bedava bir galibiyet aldı,gibi bir şey anlatmak istediğim,anlamını çıkarmak da büyük bir algılama yeteneği olmalı.. bizi gören değil de sizi gören tdk ''okuduğunu anlayabilmek'' adlı söz grubunda büyük bir değişikliğe gidebilir..

  9. Vettel'in bıraktığı fark: http://img8.imageshack.us/img8/710/adszho.jpg

    o kadar da uyumuş olableceğini sanmıyorum şahsen.

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    yok ramazan bence öyle olmamıştır, mesaj horner dan gelmiştir "alonso dan daha hızlısın" diye, vettel de artık son 5 tur da geçemeyeceğini anlayınca "bu komik yada gülünç, ondan hızlıyım ama geçemiyorum" , eee tabii önündeki massa yada petrov değilki daha ilk turlar bitmeden arkasındakine geçilsin….

  11. Yapmayın abi bu galibiyet bedava mıydı? Red Bull söke söke aldı tüm hafta sonu boyunca hızlı olarak. Sizi gören TDK bedava'nın anlamını değiştirir 😀

  12. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    sevgili levent,istanbulda 2 red bull çarpışırken,2 mclaren de hemen diblerindeydi,zaten eğer biraz izan sahibiysen,onların neden kaza yaptıklarını da anlarsın,yani demem o ki,aynı şey değil,evet o da bedavaydı ama bugünkü gibi ya da geçen hafta olanlar gibi değildi asla,biliyorum karşılaştırmalar sana birşey ifade etmeyecek ama olsun yine de belki yardımcı olur sabit fikirlerinin değişmesi için..

  13. Vettel sadece 1 noktada mesafeyi açmadı. öyle olsa uyudu derdik ama sanırım 3 kere Webber'le arasındaki fark fazlasıyla açıldı.

    madem uyudun Seb, niye pit duvarına kızıyorsun? Niye yarış sonunda radyodan "sakinliğini koru" mesajı alıyorsun?

    Christian Horner takım emirlerine ne denli karşı olduğunu belirtmiş olmasa bir bit yeniği aradık ama daha geçen hafta yaptığı açıklamalardan biliyoruz Horner'ı. :)))

  14. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    @fatih küskü
    size aynen katılıyorum redbulların hız esası önlerinin açık olması ile alakalı..

    gerisi gördüğümüz gibi yok ve vasat,ne bir atak ne bir deneme halbukide hızlı hakikaten.

    bunları redbul fanlarına sormamız lazım acaba neden.her zaman şartlar böyle pastel tonlarda olmaz bu gün iyi kurtardılar durumu Vetteli feda ederek.

    yoy yok takım emri falan değil yer değiştirmece en nizamisinden..

  15. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    :)) vettelere ferrari den takım emri gelmiştir alonso dan yavaşsın diye 🙂 hahahaha

  16. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettel poleden başladığı yarışlarda adam gibi sürseydi daha çok zafer kazanırdı.
    Almanya da normal start almak varken alonsoyu duvara yapıştırmaya kalkıp massaya geçildi.Adam gibi start alsa ne massaya ne de alonsoya geçilirdi.Bu günde takım emrini uyguladığı için zafer kazanamadı.Uyuma hikayesini bi kenara bırakın..

  17. sen parkta yürüyerek kazanabilirdin ama markus evde yürür gibi kazandı, illa parka gitmeye gerek yok hani

  18. sen parkta yürüyerek kazanabilirdin ama markus evde yürür gibi kazandı, illa parka gitmeye gerek yok hani

  19. Güvenlik aracı olmasaydı belki bir 1994 Brezilya GP'si deja-vusu yaşayabilirdik. Ben böyle düşünüyorum. Vettel epey iyi kullandı o ana kadar. Kim ne derse desin bence Red Bull kazanması beklenen yarışı kazandı güvenlik aracından sonraki Mark Webber performansı ile. Keşke Vettel biraz daha dikkatli olsaydı şu güvenlik aracıyla aradaki mesafeye (tek hatası da buydu bence)işte o zaman da duble gelecekti. Tek yapması gereken şimdi konuyu uzatmamak…

  20. Vettel yarışın ilk bölümünde harikaydın.Telsizde problem yaşadığını söylemişti.Bu problem yüzünden neredeyse pite giremeyecekti.Bana kalırsa Vettel'e verilen ceza biraz ağırdı ama olan oldu en az zararla atlattı bu yarışı.Webber ile arasında 10 puan var.Yarışı kazanmadığı için biz fanlarıda onun gibi üzgünüz ama kendini mental olarak geliştirmesi lazım.Sonuçta lider ile arasındaki fark kapanmayacak kadar büyük değil.

    Ayrıca site sakinlerinden Red Bull takımı ve Vettel için aşağılayıcı ifadeler kullanmamanızı rica ediyorum.Kendi pilotunuza nasıl saygı gösteriyorsak aynı saygıyı sizden beklemek o kadar yanlış olmaz heralde.

  21. fatih küskü değindiğin noktaya sonuna kadar katılıyorum sonuç çok açık ki bu araçlar neden önlerindekilere atak yapamıyor sc den önce webberi alonso nun arkasında pekte rekabetçi görmedik sc den sonra uçtu bu seferde sc den önce uçan vettel alonso ya yaklaştı felan ama daha önce uçan araçtan beklenilcek bir performans değildi gördüğümüz

  22. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Göz göre göre galibiyeti kaybetmek budur işte..!Arkadan gelip yarış kazanmayı geçtim polede başladığı yarışlarıda kazanamıyor artık.Neye yormak lazım bilemiyorum.

  23. redbull'dan vettel'e böyle bir emir geldiğini sanmıyorum. öyle olmuş olsa vettel bu kadar şaşkın olmazdı herhalde. adam ne olup bittiğini anlayamamış belli ki

  24. murat levent avatarı

    Fatih küskü, mclaren in istanbulda aldığı galibiyet gibi bişey değilmi bu "bedavanın kralı"

    :))

  25. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    yalnız bu içecek takımı öyle dümenler çeviriyorki..

    kırk yıllık takımlara taş çıkartıyorlar,ne benzin tasarrufu ne başka bir dümen.

    Horner a dikkat ettinizmi yarış bitiminde mark çizgiyi geçtiğinde yüzinde ne kadar sahte bir gülümseme pozu vardı..

    tabi bu işler böyle gitmek zorundaydı yarın diğer türlü.vettelde saf ayaklarına öyle yatıyorki buradaki herkes yedi sanki..

    yada gargara yapalım.

    yalnız o el kol hareketleri ne oluyor bizde onu anlayamadık.

    yarışı kaybetsede görmek zorundamıyız.

  26. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yuhh artık daha neler,vettel in işi gücü yok alonsoyu bloke edecek öyle mi? yav yine bedavanın kralı bir galibiyet gelecekti az kalsın alonsoya,ama webber buna izin vermedi ve ilk hakeden olmasa da galibiyeti almayı bildi,vettel orda bana göre hakikaten uyudu ve daha sonra zaten arkadakileri yavaslatmak gibi bir amacının olmadıgını da gösterdi..
    ama ne hikmetse son 3 yarıştır açık ara poller alıp bunları galibiyete dönüştüremedi,gerçekten de ilginç,hiç olmayacak bir konu için ceza da aldı ve yarışı sona erdi,bir de bu red bulların bütün hızı,önlerinin boş olması temeline dayanıyor,herhangi bir şekilde bir aracı geçebilmek için hiçbir plan program yok,1 saniye hızlı araçla 1 tane atak yapabilecek durum yaratamamayı beceriksizliğe mi yoksa araca mı yormak lazım bilemiyorum..

  27. Red bull vettele kazık attı.bence iyi oldu artık vettele red bull ile sözleşme imzalamamaz.vettel 2012 ferrairide

  28. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Nebuchadnezzar öyle bi anlatıyorsun ki sanki redbulların pit duvarındaydın 🙂 hayret ya bu senaryoları nasıl kuruyorsunuz nasıl yazıyorsunuz iki dakkaya anlamadım gitti :))

  29. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Nebuchadnezzar öyle bi anlatıyorsun ki sanki redbulların pit duvarındaydın 🙂 hayret ya bu senaryoları nasıl kuruyorsunuz nasıl yazıyorsunuz iki dakkaya anlamadım gitti :))

  30. gerçekten parkta yürür gibi kazanabilirdin ama öyle ya da böyle gitti bu galibiyet de.

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Biz de yuttuk.Takım emri böyle gizli kapaklı olmalı helal olsun.
    Horner efendi Webberi içeri almadı.alonsodan kurtulmak için vettel feda edildi.Bir taşla iki kuş vurdular.
    1.kuş:Vettel 1.pilot değildir diye lanse etmek
    2.kuş:webberi alonsonun arkasından kurtarmak.
    Webber sc çıktığında alonsoya açması gereken farkın zaten 5 saniyesini sc varke açmıştı bile.
    Vettele yavaşla ve alonsoyu da yavaşlat ki mark a yardımcı olalım dediler.Hiç kimse webberden ve o lastiklerden bu performansı beklemiyordu
    Zaten yarış sonunda teselli etmeleri hesabın tutmamasındandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir