Webber Beklenmeyen Zaferin Tadını Çıkarıyor

yazar:

kategori:

Yarışa ikinci sıradan başladıktan sonra startta yerini kaybeden ancak güvenlik aracı periyodunda içeri girmeyip gerekli farkı açarak yarışı kazanan Avustralyalı pilot yarışın ardından şunları söyledi:

“Bugün bu benim için bir hediye gibi oldu. Daha önce çok hediye alamadım, bu yüzden bunu kabul edebilirim. Şans Seb’ten yana değildi.”

“Takım adına inanılmaz bir gün oldu.. Hedefimiz duble yapmaktı ama ne yazık ki bunu yapamadık. Yine de oldukça fazla puan aldık.”

Webber bu galibiyetin ardından şampiyona liderliğine yükseldi. Hamilton’ın 4 puan önünde bulunan Webber buna rağmen takımının temkinli olacağını belirtti.

“Rakiplerinize olanların ardından, elinizdeki potansiyeli en iyi şekilde kullanmak daima iyidir. Sırada büyük yarışlar var. Bizim hepsi farklı birer mücadele olacak ve otomobiller için de öyle. Burada diğerlerinden daha fazla puan alabilmek güzel. Sonuçta kendimizin önüne geçemiyoruz.”

Webberkötü startın ardından yarışı kazanmayı beklemediğini ama bunun kolay bir zafer olmadığını da ekledi.

“Seb teknik sorun yaşayana kadar ilk  sıradaydı. İlk bölümde liderdi ve hata yapmasaydı muhtemelen yarış onun olacaktı. İkincilik ise gelip gidiyordu. İkinci olabilirdim ama yarışlar böyledir, her şey olabilir.”

“Zaferlerimin çoğunu bir hediye olarak kazanamadım. Sen iki sıra kaybetti ve markalarda da puan kaybettik ama ben şikayet etmiyorum. Size verilenleri almalısınız.”


Yorumlar

  1. zıplaması süper yaa…

  2. Sonuna kadar hak etti zaferi güvenlik aracı sonrası performansı ona zaferi getirdi.

  3. Yine lafı yerine oturttu verdiği demeçlerde. Kesinlikle hak ederek kazandı, kimse kusura bakmasın ama eğer o performansı ortaya koymasa isterse Sebastian geri geri giderek Alonso'ya çarpsın birinci olamazdı. Bu kadar açık.

    Bu ona bir hediye değildi, ağzına çalınan bir parmak ödünç bal da değildi. Mükemmeldi. Ve benim için beklenmeyen bir zafer değildi, düşündüğüm gibi oldu ve aldı zaferi.

    Her ne kadar Red Bull pit duvarından telsizle Seb'e Mark'ı koru, onları durdur tadında bir mesaj gelmesi ihtimali neredeyse hiç olmasa da, takım emri tartışması kesinlikle alevlenecektir. Ne diyebilirim ki eğer telsiz mesajı açığa çıkarsa Ferrari için söylediklerimi Red Bull için de söylemem gerekecek.

  4. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    demekki artık redbul da üç kağıt anlamında klasman yaptı hakemler boş geçmiyorlar..

    ve içecek falan derken bozuk bir sicille yola devam.

    tabi başta sayın Horner olmak üzre karşıyız bir takım emirlerine kağıt üzerinde mental olarak.

  5. Eee Webber Macaristan'da Monaco gibi deniz yok. Ne yapıcan şimdi sevinmek için. Ha dur Aqua Park göstergi FOM kameraları. Oraya bir ziyarette bulun. 😀

    Tebrikler Webber bu performansınla hak ettin galibiyeti.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hakemler çevirdiğiniz dalavereyi yutsaydı duble gelecekti.
    Horner diyor ki:Takım emrine hayır??!!??!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir