Barrichello: "Bunu Ancak 10 Yarışa Çıkmış Birisi Yapar"

yazar:

kategori:

Schumacher, yarışın bitmesine 3 tur kala kendisini geçmeye çalışan Rubens Barrichello’yu pit duvarına itmesi nedeniyle önümüzdeki Spa yarışı öncesinde 10 sıra grid cezası aldı.

Schumacher savunmasında ters bir şey görmediğini söylese de Barrichello eski takım arkadaşıyla aynı görüşe sahip değil.

Barrichello “Onunla bu konuyu konuşmayacağım çünkü bu sorunu çözmez. Michael’i biliyorsunuz. Onunla konuşsanız bile o hep kendisinin doğru yaptığını söyler.”

“Ben sadece herhangi bir adamım ve bugün bir şekilde adaley yerini buldu çünkü 3 sene ara vermesine rağmen bir şeyin değişmediğini gördük. O, aynı adam.”

“Eğer orada dokunsaydık, dürüst olmam gerekirse o havalanır ve kafasını duvara vururdu. Durum onun için daha tehlikeliydi.”

“Daha fazla sağa kaçamazdım çünkü duvar vardı ve eğer o anı fotoğraflarsanız bir saç teli kadar yer kalmamıştı. Bu inanılmaz.”

“Ve ardından benim sola doğru kaymam gerektiğini görürsünüz çünkü çimene doğru gidiyordum. Çok şanslıydım ve dürüst olmak gerekirse burada konuştuğum için şanslıyım.” dedi.

Barrichello, Schumacher’in savunmasının görmüş olduğu en kötü savunma olduğunu ve Schumacher’in içerisinde geçmişten bir şeyler kaldığını söyledi.

Barrichello “Bu en kötü savunmalardan birisiydi çünkü öncelikle bu kadar çok yarışa katılan birisinden böyle bir şey beklemiyorsunuz.”

“10 yarışa katılan birisi ancak böyle şeyler yapar. Geçmişten bir şeyler var ve bugün buna gerek yoktu. Her ikimiz için de çok zayıf andı.” dedi.


Yorumlar

  1. Seninde bir holigandan farkın yok şu anda Sn. Yaşar Koçyiğit.

  2. adamın şu yaptığını bile savunuyorsunuz.hakemler on sıra grid cezası vermiş.siz hala konuşuyorsunuz.

    daha önce yazmıştım bunu;

    hamilton yapınca kalbi ile yarışır webber yapınca kasap olur diye.sanırım şimdi aynı şeyleri şumi içinde söylemek zorundayım kusura bakmayın ama şuminin şuolaydan kasaptan bir farkı yok yani.

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Özürdilerim yaş 41. Doğru.

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Can Bundy, Schumacher 43 yaşında. Ve şu anki girddeki hiçbir pilot o yaşta yarışıyor olmayacak. Çünkü hiçbirinde Schumacher gibi bir hırs ve arzu olamaz.

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Merak etme Schumi isim ayırmaz, Alonso'nun da üstüne sürer Hamilton'ın da.

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Michael Schumacher her durumda ve her koşulda, şartları sonuna kadar zorlamış bir pilottur. Hiçbir pilot Schumacher'i geçmeye kalkıştığında bedavadan bir şeyler alacağını düşünmez. Schumi'nin yeri bu yüzden her zaman ayrıdır. Çin'de geçmedik adam bırakmayan Hamilton'a en fazla dayanan pilottu. 2005 Suzuka'yı hatırlayın. Alonso'ya çok uzun süre geçilmemişti. PİSTTE SCHUMACHER'DEN ASLA MERHAMET BEKLEYEMEZSİNİZ, VE ONU ASLA KOLAYCA GEÇEMEZSİNİZ. Büyük pilot, İŞTE BUDUR. Daha önce bir yorumumda da söyledim. Biz onu 7 Dünya Şampiyonluğu için değil, bunun için seviyoruz.

  7. Huyum değil ama bu lafı yapıştırmak zorundayım nam-ı diğer alonso fanına.

    Yeri gelirse onlarında üstüne sürer, rahat ol arkadaşım.

    Cümle kurmandan birilerini arkana almak istediğin belli. Alonso fanı isen Lewis'in o cümlede ne işi var? Lewis hırçın olduğu için mi yoksa sen, bir kaç tane McLaren fanını peşine takabilmek için mi?

  8. shumi böle abi naparsın. sıkıyosa alonsonun üzerine sürsün yada lewisin :)))

  9. Mustafa UNLU avatarı

    Schumi nin bu tavrına şaşırmadım, eskiden de startta kendisini geçen sürücülerin üzerine sürerdi Hakkinen gibi.

    Hatta Irvine o zamanlar, bana bunu yapamaz, temkinli pilotlara yapıyor, bana yaparsa toslar demişti.

    Villenueve e çarpıp şampiyonadan diskalifiye olmasını da unutmamamk gerek

    Sonuçta çok sürpriz bir olay değil beyler, tartışmanın alemi yok

  10. İyi bir mücadeleydi yaşadıkları. Öncelikle bu yaşta olmalarına rağmen bu tehlikeyi göze alabildikleri için ikisi de tebrik edilmeli. Dün o pistte çok daha genç pilotlar daha hızlı olduğu durumlarda bile atak yapamadı.

    Yine de Schumacher çok sert savunma yaptı diye düşünüyorum. Ancak onların arasındaki her olayda ortada ciddi bir hırs var ve bu normalde yapılmayacak şeyler yapılmasına sebep olabiliyor.

    Cezayı ağır buldum, bu konuşmayı da ağır buluyorum. Çünkü duvara çok yakın olmasına rağmen çimlere çıkarken, Michael yarış çizgisine kayarak yer bıraktı Rubens'e.

    Bu Michael'in ilk defa yaptığı bir şey değil, ayrıca pistte böyle savunma yapan tek kişi de o değil.

    Ayrıca Furkan Karaman o kazanın olmasının sebebini öndeki araçta atak yiyen Jousse şöyle açıkladı. 'Onun geldiğini biliyordum, arkamdaydı ve yerimi korumak için savaşmayacaktım. Geçmesine izin verecektim. Ama nereden geldiğini göremedim. Soldan gelecek sanıyordum ama sağımdaymış. İsteyerek yapmadım.'' dedi. Tam olarak aynı şey olduğunu sanmıyorum açıkçası ben.

  11. Pozisyonu tekrar tekrar izledim bence Shumi resmen Rubensle oynamış ve Shumi çok rahattı yarıştan sonra maalesef Rubens şoktan çıkamamış, yok saç teli kadar yer kalmamış da ne kılmış be arkadaş oraya sığmamış, Shumi aniden sola kırıp yol vermeseydi görürdün kılı tüyü…

  12. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ya hamilton biraz zorladımı demediğinizi bırakmıyorsunuz. ama hefir duvardan jiletle kıl aldırdı bunu savunuyorsunuz.

  13. murat levent avatarı

    Ben şunu anlamıyorum arkadaş, adamlarla beraber yatıyosunuz gibi yok sen şöylesin schmi böyle falan filan uzayıp giden muhabbetler. Sizler nerden biliyosunuz geçmişte aralarında neler yaşandığını, o anki duygularını veya neden bu kadar seviyosunuz bu adamı, 7 kere şampiyon oldu diyemi, mesela ondan evvel de severmiydiniz 7-8. ci olduğu yıllarda.

    Cidden saçmalıyosunuz, biz bile burda 1 kelimeden dünya küskünlük tartışma yaşayabilirken bu insanlar çok büyük sorumluluk altında yarışa çıkıyorlar, ama takımlarına karşı, ama basına şirin gözükmek adına verdikleri demeçlerle vs.vs. Nerden biliyosunuz iç dünyalarınıda şu iyi bu kötü diyebiliyorsunuz.

    Aynısı günümüz pilotları içinde geçerli.

    İlginç.

  14. ozgur bayar avatarı

    Yılların verdiği eziklikle konuşuyor tüm konuşanlar..barichello hep 2.adam oldun,gridde ki en eski pilotsun lakin henüz şampiyonluğun yok..schumiin aracından 2 sn daha iyi olmana rağmen,5 tur geçemedin,geçincede çamura başladın..sana hak veriyorum,ama bu hak uzun süre kalmayacak sende,schumi yeni sezonda hepinizin ağzını tıkayacak bişeylerle..bekleyelim görelim..

  15. schumi_senna schumi_senna avatarı
    schumi_senna schumi_senna

    Raikkonen' de hala F1 de gibi yazdım ama onu s geçmek olmazdı, seneye Renault' da olur da inşallah, Michael' in arabasıda iyi olur,, şimdikinden daha iyi bir sezon izleriz

  16. schumi_senna schumi_senna avatarı
    schumi_senna schumi_senna

    Tam zamanını hatırlamıyorum Monaco' da Michael' in kardeşi Ralf' e yaptığı bir atak vardı. Hatta yarıştan sonra Ralf sitem etmişti Michael' in yaptığı atağın tehlikesinden dolayı, hatırlayan arkadaş varsa aydınlatsın lütfen.
    Eğer gözünü karartıp kardeşine bile böylesine bi atak yapabiliyorsa sana neler yapmaz be Barrichello. Belki senide kendi gibi zannetti bi an, ama sen o anın şokundan pek çıkabilmiş gibi değilsin.
    Kısaca gerçekten tutkuyla yarışan saldırgan pilotlar şimdilerde az Schumacher, Hamilton, Alonso bunlar hakkını veriyo, Raikkonen' ini de sayıcam ama o McLaren yıllarından sonra yaşadığı şanssızlıklardan ötürü bu özelliğini yitirdi gibi geldi bana hep ama neyse onuda bu guruba katıyorum.
    Yani Barrichello sen bu gruba hiç giremiyceksin acı ama gerçek.

  17. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    http://www.trf1.net/index.php/multimedya/video-galeri/motorsporlari-videolar/15975-zle-Van-Der-Driftin-Brands-Hatchteki-Byk-Kazas.html

    evet biraz daha zorlasaydı buna dönecekti.
    burda hatayı schumi'ye vermek dogru olmuyor çünkü vidyoda da göründüğü gibi öndeki yarışçı 'ben sağ tarafı kapıyorum sen ne yaparsan yap' demeye çalışıyor bir bakıma ve digeri de ısrar edince olan oluyor, aynısını schumi bgn yaptı ve barrichello da ısrarcı oldu sol tarafı seçmeliydi tıpkı kazayı yapan elemanın sol tarafı seçmesi gerektiği gibi. barrichello'nun başına kötü bir şey gelebilirdi ve bu durumda schuminin haksız olduğu birşey yok bunu açıklığa kavuşturmak gerek..f1 hakemlerinin bu vidyoyu da izlemesini isterdim acaba öndeki elemana ceza geldi mi?..Sanmıyorum

  18. Ben duvar tarafı için demiştim zaten 🙂

  19. talihsiz bir beyan olmuş barichello ya cok korkmuş yada onun yaptıgı caylaklıkları saymaya kalkarsam burdan fizana yol olur

  20. Çimlere doğru iki teker ufak bir yolculuğu var Rubens'in. O yüzden dedim. Yoksa çimlere gelmeden önce zaten geçecek yeri vardı. Ancak Schumi dikkatle bakıldığında göreceksiniz ki onun çimlere çıktığını görünce ani bir hareketle yarış çizgisine kaydı. Schumi, Rubens'i bir yerlere göndermek isteseydi emin olun ki Rubens şu anda oradaydı.

  21. Bülent Şahin yorumuna tamamen katılıyorum ama 1 araç kadar mesafeye kısmen katılıyorum. Tamam alanı daraltmış ama sonuçta 1 araç geçecek kadar mesafe vardı ki çarpmadı. Yoksa 2 teker de gitti de biz mi görmedik Rubensi 😀

  22. kemakinen35  avatarı

    ne doluymuşun be sen . schumacher ne kadar büyük bir pilotmuş şimdi daha iyi anlasılıyor senin sözlerinden. sen hangi takım arkadaşını yendinki zaten. he diyebilirlerki schumi birinci pilottu çünkü o schumi.şayet 2005 yılını izlememiş olsaydım tamam derdim sende schumi kadar büyük pilotsun. o rezalet arabayla schumi en azından şavaştı.tıpkı geçen sezon raikonenin yaptığı gibi.2005 te kaç puan aldın schumi kaç puan aldı bak.ne kadar kinin varmış belli ediyorsun .weberde harika bir duygu demiş.işte siz bu kadar pilotsunuz onu ya rüyada yada böyle bir arabayla yenersiniz…………

  23. Pardon ama ne için utanmamız gerekiyor ?

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    birde gelip burada utanmadan savunuyorsunuz ya helal olsun size

  25. biri 38, diğeri 41 yaşında ve girdikleri mücadele ortada.

    gençler ise birbirlerine yol veriyor, ya da uyuyor.

  26. Baricello pilotmu beeeeee.adam buttonu bile yenemedi

  27. schumi_senna schumi_senna avatarı
    schumi_senna schumi_senna

    anlamıyorum arkadaş sen yarış pilotusun, yarış pilotlarının gözü kara olur bildiğim bu tür olayların yarış pilotu için sıradan olması lağzım ama ne bileyim bu barichello bildim bileli hep ağlıyo, button' a karşıda bi varlık gösterememiştin sen yani az işine odaklan be adam…

  28. Bazı yorumları görüyorumda hakkaten sanki çatacak yer arıyorsunuz bu adama. Oldukça çetin geçen bir mücadele sonunda Rubens galip çıktı ancak geçmişten kendisine dokunan yerler olacak ki abuk subuk konuşmaya devam ediyor.

    Madem 1 araç geçecek kadar yer kalmamıştı ne işin vardı o delikte? Hadi oraya kadar girdin ve yolun sonunda çimen var, yola girmek için Schumi'nin üstüne kırdığında Schumi kenara çekilmeseydi şimdi nerdeydin düşünebiliyor musun Rubens? Düşünemezsin, çünkü geçmişteki acıların bunları düşünmene engel oluyor. Minimum 2 saniye daha hızlı bir araç ile ancak bu kadarını yapabildin.

    İşte sen bu kadarsın Rubens. Asla daha fazlası olmadın.

  29. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    Şu savunmayı eleştiren centilmen arkadaşlar bu sezonki Malezya GP'sinde Hamilton'ın Petrov'a düzlükte yaptığı, ilkokul çocuğunun yapmayacağı, hatta belki de ikisini de ciddi şekilde yaralayabilecek komik savunmayı eleştirdi mi sadece onu merak ediyorum.

  30. Özge Yamak
    Ben ortada bi adam goremiyorum.Gorende Schumi yalvardi gel benle yaris diye.Adam olsaydi baska takima gitseydi.Kabul etmeseydi arkadas.Gecen sene bu herifin aglamalarindan bikmamismiydiniz

  31. Sir Jack B.  avatarı

    Güzel mücadele ettiler. Bence çok anlamlı bir geçiş oldu. O kadar sene Schumacher'in kahrını çektikten sonra kendi aralarında iyi bir yarış oldu.

    Yalnız Schumacher çaresiz kaldığında çok agresif ve gereksiz hareketlerde bulunabiliyor. Kariyerinde bir çok kez gördük. Bu sene kanada da benzer temaslı mücadeleleri olmuştu.

    Bence Rubensi amacını aşacak şekilde sıkıştırdı. Zaten bir aracın geçebileceği bir boşluk vardı orada Schumacher o boşluğuda daralttı. Eğer Rubens gibi tecrübeli biri yerine genç bir pilot olsaydı (Vettel gibi) çok çok büyük bir kaza yaşanabilirdi.

    Eğer öyle olsaydı aynı şeyleri konuşabilirmiydik burada ? Hiç sanmıyorum.

    Ceza yerinde mi bilmiyorum. Ben sert mücadeleleri severim ama David'in son yıllarında yaptığı gibi kötü savunmaları (yada Webber'in) pek sevmem. Schumacher de sıkıştığı zaman böyle savunmalar yapabiliyor. Kanada da berbattı burada benzer bir şey yaptı ve bundan sonrada yapabilir.

  32. Bırakalım da bu kadar da dolu olsun adam.

  33. Saçmalamış. Bu tarz çılgınlıkları yapabilecek iki isim biliyorum. Bunlardan birisi Schumacher digeride Ayrton Senna. Bu Efsaneleri sizden ayıran özellikleri yarışta kazanmak önde olmak için herşeyi yapmaları onlardaki hırsı siz rüyanızda göremezsiniz. Daha fazla ağlama.

  34. HADDİNİ BİL

  35. gokhan cinar avatarı

    dogru söze ne denir ki.shumi 2 sene daha kalsın efsane olarak degil, f1 e donen sampiyonlar arasında basarısız olanlar içerisinde yıllarca hatırlanacak.
    kendine ceki duzen vermelidir.bu soyledigime shumi taraftarları yine katılmayacaklar hatta eksi verecekler ama gercek bu.gidişat bunu gosteriyor ne yazık ki üzgünüm

  36. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Barichello da amma doluymuş ha. Zaten ferrari veya Shumi'nin geçtiği her mevzuda sivri açıklamalar yapıyor.

  37. abisi zaten kendisinin henüz 12. yarışıydı mazur gör 🙂

    (hani schumi diyorduya bu kariyerim öncekinden ayrı diye, onu dikkate alırsak daha 12. yarışına çıktı çaylak sürücümüz:)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir