Lauda, Schumacher ve Vettel'i Eleştirdi

yazar:

kategori:

Schumacher olayı için konuşan Lauda “Bir başka yarışçının hayatını bu şekilde tehlikeye atmak tamamen gereksiz. Bu tür şeyleri niçin yaptığını anlayamıyorum.” dedi.

Vettel’in pitten geçme cezasının galibiyete mâl olduğunu düşünen Lauda, genç sürücünün pitten geçerken yaptığı hareketlerin gereksiz olduğunu ve suçunu hemen kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Lauda “Böyle durumlarda kendinize ve herkese, durumu mahvettiğinizi ve hikayenin sonu olduğunu söylemeniz önemlidir.” dedi.

Bu arada Red Bull Racing Takım Patronu Christian Horner, Vettel’in Mark Webber’e yardımcı olmak için bilerek yavaşladığı iddialarını kabul etmedi.

Horner “Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil.” dedi.

Vettel’in aşırı yavaşlaması konusunda şikayeti Ferrari’nin yapıp yapmadığının sorulması üzerine Horner “Onların yaptığına eminim. Ancak kurallar açık ve pilotlar bunları iyi biliyorlar. Ceza ağırdı ancak kurallar böyle.” dedi.


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    O kadar emekli pilot içinde neden ısrarla bu bunağa mikrofon uzatırlar anlamadım.Sönmüş gitmiş adını gündeme getirmek için alonsoya saldırdı,baktı ki bazı şakşakcı çevreler tarafından beğenildi şimdi de şumi ve vettele laf atıyor.Yarın massaya hamiltona buttona laf atacak.Terbiyesizlik yaparak adam yerine konduğunu zannedip konuşmaya devam edecektir.
    Foklar ve yunuslar eğitilirken ,sahibinin yapmasını istediği hareketleri her yaptıklarında küçük balıkla ödüllendirilirler,alkışlanırlar.Belli bir zaman sonra sahibinin elinde balığı gördüğü zaman öğrendiği ne kadar hareket varsa hepsini yapmaya başlarlar.İnsanoğlu da böyledir.Allah kimseyi nefis terbiyesiyle imtihan etmesin.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Düzenbaz hilebaz hornerin dediklerine bakın .Ferrarinin şikayet ettiğine eminim diyor.Ferrari kadar taş düşsün başına.Hamilton yarış dışı kalmasaydı bu yarışı vettelin önünde bitirirdi.Vettel cezasını çektikten sonra massanın çok az önünde döndü.Hamilton out olmadan önce massadan 2 saniye daha öndeydi.Bu da demektirki vetelin pitten çıktığı yer hamiltonun hemen arkası olacaktı.
    Bu olay mclarenin işine gelmiş olmazmı.Hamilton out olmasaydı muhtemelen podyumda olacaktı.Neden mclaren değil de ferrari nin şikayetinden eminsin anlamadım.Mclarenin amacı hamiltonu podyuma taşımaksa bu ceza mclarenin de işine gelmez mi.Neden sadece ferrariden eminim diyor, bu kadar korkmuş olamaz.

  3. Yorumları çok doğru,bir Red Bull taraftarıyım ancak haklı Lauda.Her ne kadar taraftarı olduğum için haksız ve gereksiz olduğunu düşünsem de kural kuraldır.Yapabilecek bir şey yok.Tepki tamamen gereksizdi.Yaşına vermek lazım,daha öğreneceği çok şey var Vettel'in.

  4. adam polü galibiyete çeviremiyo her türlü yersiz tepkisi bence abartıldığı kadar değil empati yapın biraz ben belki kendime onun kadar bile hakim olamazdım

  5. Ben Lauda'ya yine hak veriyorum. Gerçi Schumacher savunmayı çok sert yapar sadece onun yaptığı da bir şey değil ama dün gerçekten tehlikeliydi bana kalırsa. Cezası fazla ağır oldu diye düşünüyorum yine de.

    Vettel için söylediklerine de katılıyorum. Kesinlikle tepki verirken çok hırçın davranıyor, özellikle pit yolundaki tavrı hiç hoş değildi. Biraz daha sakin kalmayı öğrenmeli. Tabii Red Bull pit duvarı da ona daha hızlı bilgi aktarmayı becermeli. Ceza geldikten sonra bile neden ceza aldım ben şeklinde tepki vermesi ilginç. Red Bull anında bilgilendirme yapsaydı sakinliğini koruyabilirdi belki de.

  6. Geçen haftaki yorumla bir tutmayın
    Onu tüm dünya biliyor tescilli bir laftı o
    .Bu sözleri ise tartışılır.

  7. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    ya sonradan böle pilotlar için konuşuyorlar ya uyuz oluyorum.Shumide abarttı ama savunmayı adam kötü sezon geçiriyor ve saçmalamaya başladı o savunmada ne öleee bariçelloyu şişe geçirecekti az kalsın

  8. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hadi bakalım alonso ya karaktersiz derken alkış tutanlar, nerelerdesiniz…

  9. lauda sen kimsin de duayenlik yapıyorsun orada…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir