Alonso: "Şampiyon Olmak İçin Daha Fazla Gelişim Şart"

yazar:

kategori:

Alonso “2 yarış önce Almanya’ya kadar 47 puan gerideydik ve Almanya ile Macaristan’nın ardından farkı önemli bir şekilde yarı yarıya düşürdük. Bu önemliydi çünkü ağustosa ayına girdik ve 4 haftalık aradan önce 47 puan fark olsaydı düzeltmesi zor olurdu.”

“Şimdi 20 puan var ve bu hâlâ özellikle de Red Bull’ların hızını ve Mclaren’in rekabetçiliğini dikkate alırsak çok fazla. Mclaren zor bir hafta sonu geçirdi ancak tatilin ardından güçlü bir şekilde döneceklerine eminim.” dedi.

Alonso, F10’un bundan sonraki yarışlarda Almanya ve Macaristan’dakine benzer şekilde rekabetçi olacağını düşünse de Red Bull’un özellikle yere basma gücünün önemli olduğu pistlerde dokunulmaz olacağını söyledi.

Alonso “Zor olacağını biliyoruz ancak şimdiki aracımızla ve yapacağımız güncellemelerle Almanya’daki gibi fırsatlarımızın olacağı pistlere gideceğimizi biliyoruz ancak bazı pistlerde de hiç kazanma şansımız olmayacak ve Macaristan’daki gibi  mümkün olduğu kadar fazla puan kazanmalıyız.”

“Şanslar hâlâ açık ancak çok zor bu yüzden sakin olmalıyız. Ne kadar zor olacağını ve gelişmek zorunda olduğumuzu biliyoruz.”

“Eğer gelişemezsek şampiyon olamayız. Yeteri kadar gelişirsek belki şansımız olur.”

“Geride çok önemli yarışlar var ve önümüzdeki 4-5 yarış çok önemli olacak. Bunun yanında sezon arasına bir yarış galibiyetinden daha az farkla yani 25 puandan daha az farkla girmek önemliydi.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Son olarak Ferrari, bu sene 2 önemli sistemi aracına optimize etmek için uğraşırken,Mclaren sadece difüzör beslemeli egzoz sistemi ile uğraştı.Şimdide yoğun şekilde ön kanat şikayetine başladı.Cidden f1de geriye düşüp köşeye sıkışan rakiplerinin her parçasına illegal demeyi adet haline getirdi.Aynaları bile kaldırdı bu takımlar yazıktır yani.

  2. burak bocek avatarı

    Herkül sen ne tuhaf bir arkadaşsın ya.Gerçekten yaşça büyük,bilgili bir adam olsanda;f1 için aynı şeyleri söyleyemem.Hayır seni küçümsemiyorum ancak verdiğin örnekler söylediklerin bazen çok komik oluyor.Ferrari yada Alonso sana ne yaptı?Bu kadar her haberin içinde düşmanlık yada çekememezlik neden?Kimiyi gönderdik yerine geldi diye mi?Bırakın artık bu kin güdüsünden arının arkadaşlar ya.Nereye kadar yani laf söyle laf söyle.Adam ağızını açsa birileri pusuda yatmış bekliyor.Sanki can düşmanımız,ırzımıza,canımıza göz dikmiş bir adam Alonso.Yani bu kadar insnalara taraf olmaya gerek yok sevmeyebilirz ayrı ama cidden çok saçma ya.
    Gelişime gelicek olursak Ferrari,Redbull hariç tüm ana rakiplerinden sezon başı 1 sn hızlı idi.Bu 2010o odaklanmada ne kadar doğru bir karar verildiğinin göstergesidir.Bazı arkadaşlar sürekli bilinçsizce hayal kırıklığı,şu araca bakın 1 sene bunla mı uğraştılar diyorlar.Onların da bilgisizliğine veriyoruz.2008-2009,2009-2010 kural değişiklikleri arasında teknik olarak çok fark var arkadaşlar.Birisinde evrim diğerinde devrim oldu.Brawn gibi 15 ay evvel başlamak size 2-2.5sn fark yaratmamaktadır artık kurallar daha sabit.Kaldı ki Ferrari'nin f60ı geliştirebilecek zemini yoktu çünkü araç kers,vites kutusunun çok yer kaplaması ve tek katmanlı difüzöre ayarlı üretildiği için gelişimlere tepki vermiyordu.Bunlara ek olarak birde en çok yakıt yakan 2. motordu Bmw ile.Bütün bu sorunları aşmak için motor departmanıda kuurldu yani hem benzin karşılaştıırlması,hem yepyeni bir araç,hemde bu 2 aracın rüzgar tüneli verilerini kıyaslamak zorundaydı.Neticede harika bir başlangıç yapıldı.Ferrari'nin geride kalmasının nedeni 4 yarış rakiplerinden görmüş olduğu sistemi adapte etmek için çok zaman harcamak ve araç aerodinamisinden uzaklaşmak oldu.Bu sürede Mclaren kadar şanslı olup fırsatları değerlendirebilsek yada daha çok puan alabilsek bunlar konuşulmayacaktı.Şimdi ne oldu?Gelişimde elimizi kolumuzu bağlayan f-kanal sistemi ile uğraş bitti artık araca agresif updateler koyabiliyoruz.Yani Ferrari geçen sene ile kıyas edilemeyecek kadar iyi bir araca sahip.2duble ve markalarda şanssızlıklar+hatalara rağmen 3.lük.Gelişimde gelinen nokta bence Mclarenide herkeside geçti.Hiç Ferrariyi sevmeyen bile buna saygı duymalı.Bu takıma bir dünya öfke duyuyor olabilirsiniz Dominicvali ve ekibi bende pek sevmem eleştiririm ama takıma gönül verdiğim için çok severim fakat yiğidi öldür hakkını ver derler ya o misal.Alonso demedi ben geçeyim diye telsizden emir geldi ayrıca

  3. MagicAlonso avatarı

    herkül amma örnek vermişsin.Bula bula süfyan gibi birini mi buldun.misal oluşruracak kayda değer örnekler verseydin daha iyi olurdu.Peygamber soyunu katletmiş adamdan örnek veriyorsun

  4. ebu süfyan islamın ilk doğduğu yıllarda mekkenin en ileri gelenlerindendir. çok önemli bir insandır. ömrünün sonlarına doğru islamı kabul etmiş müslüman olmuştur. müslüman olmadan evvel efendimiz s.a.v. mi en çok uğraştıran insanlardan biri olmuştur. müslüman olduktan sonra girdiği bir savaşta yüzüne aldığı bir darbe ile gözü çıkmıştır. olaydan sonra gözü eline almış ve ''yıllarca gerçeği göremedin bundan sonrada bir işime yaramazsın'' diyerek gözünü fırlatıp atmıştır.
    kıssadan hisse ey alonsocu arkadaşlar inşaallah en kısa zamanda gerçekleri görüp doğru yolu bulursunuz…
    baki selam…

  5. geliştirmediğini nerden biliyosun?
    neyse alonso böyle devam et. harika işler başarıyosun.

  6. birazda sen geliştir aracı paşam? hani aracı geliştirme özelliklerine sahip bir pilottun? malzeme ortada hadi buyur bir yemek yapta görelim. tuzunu fazla koyma ha…ah ülen ah ülen…

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kem gözlere dikkat.Kıskananlar olabilir.

  8. FerrAlonso . avatarı

    Ne duymak istediğine yada yarışta ne olmasını istemediğine bağlı :))

  9. Skandaldan uzak derken ? =)

  10. FerrAlonso . avatarı

    Spa'nın yapısı gereği hem virajlı kısımlar yere basma kuvveti istiyor hemde bu virajlar arasında uzun düzlükler de drag etkisinin az olması isteniyor. Red Bull yüksek yere basma kuvveti olan yerlerde çok güçlü macaristanda olduğu üzere. Burada da tüksek yere basma kuvvetine dönük ayar teşkil ederse düzlüklerde yavaş kalır ki zaten renault motorunun zaafiyetini biliyoruz. İyice zayıf kalmasına sebep oalcaktır.

    Ayrıca McLaren'de bu pisste hızlı ancak yaz tatili öncesinde gelişim yarışında geri kaldıkları için burada Ferrari – Red Bull arasında kıyasıya bir mucadele bizleri bekliyor olacak. Bana göre bu pistte 3 pilot öne cıkacak. Massa Alonso ve Vettel.

    Massa'nın burada 2004 yılında güçlü bir 4. lüğü var. Ayrıca Alonso ve Vettel'de saf hız anlamında çok iyi pilotlar. Vebber'i de yabana atmamak gerek. ilk dört normal şartlarda Ferrari-Red Bull arasında geçecek gibi gözüküyor.

    Skandaldan uzak, politik oyunlardan yoksun ve bol geçişli bir yarış izleyelim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir