Hamilton'un Takımına İnancı Tam

yazar:

kategori:

Ancak Hamilton, fabrikaların 2 hafta kapalı kalmasının ardından çalışmalar başladığında gelişim için tüm çalışanlara yapışacağını söyledi.

Hamilton “Tüm takımın, mühendislerin kuyruğunda olacağım ve hiçbir şey kaçırmamalarına yardımcı olacağım.”

“Ben onları zorlamalıyım onlar da beni zorlamalılar. Eğer birisi bunu yapabilirse o da biziz.”

“Son 7 yarışta mücadele çok sıkı olacak. Şu anda çok az  fark var.”

“Eğer Red Bull’lar bu performans ile devam ederse çok fazla umudumuz olmaz. Ancak onları yakalayabileceğimizi düşünüyorum.”

“Sezonun bu evresinde performans anlamında geride olmak ve son yarıştaki gibi yarış dışı kalmak ve yine de şampiyonluk mücadelesinin içerisinde olmak çok ciddi.”

“Bu duruma hafif bir şekilde bakamayız, bunu yapmayız. Elimizdeki her şeyi, kaynakları, bilgileri az az havuza atmalıyız ve şu ana kadarki en birleşmiş halimizi almalıyız.”

“Ancak takımına inancım tam ve hâlâ şampiyon olabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Benim bu spor hakkındaki kimse bilgimi yagılayamaz benim demek istedğim monoco macaristan gibi pistlerde mclaren mp4 25 in dingil aralığı uzun olduğu için iyi bir performans gösteremiyorlar kısa ve dar pistlerde buraya kadar anlaşılmayan birşey varmı.Gelelim Renault motoruna abartıldığı kadar kötü bir motor değildir aksine diğer motorlardan kurulumu daha kolaydır diğer motorladan daha az yakar + ferrari bu az yakması için 6 ay shell ile çalıştığını hatırlatırım Allahdan en kötü motor renault motoru 12 yarıştan 11 ni renault motorlu bir araç almış buda ayrı bir gurur verici.Arkadaşın biri demiş monzoda toz yutarsa monzadan sonra sizlerii ve spada var bubub içinde burda görmekten mutluluk duyarım sezonun ilk yarışında ferrarinin motor sorunu yaşadığını hepimiz biliyoruz malezyada gördük motor güm diyeceğim şuki Sonuna kadar Renault motoru Sonuna kadar Renault F1.2005-2006 yıllarını hatırlatırım unuttunuz galiba 845 bg motor ile 945 bg motorlara nasıl kafa tuttuğumuzu unutmadık ayrıca startda da en iyi kalkış sisteminin babasını yapan yine renault f1 dii istanbulda alonsonun petrovun hava koridoruna girip yine geçemediğini gördük oda f duct olduğu halde.
    Arkadaşın biri demiş motor dondurma kuralı olmasa ferarri en iyi motoru yapar demiş kekşe olmasada görsek willims renault yıllarında en iyi motor renault motou-ruydu bunuda hatırlatırım 1992-1997 arası dünya şampiyonu daha derine gidelim derseniz f1 de ilk turbo beslemeli motoru yapan Renault dur gerçekler acıdır 2012 de 1.5 turbo beslemeli motorlar geliyor yine biz burda olacaz Renault F1 Team

  2. burak bocek avatarı

    Şu zamana kadar yakalayamadınız bundan sonra kalan 7 yarışta mı yakalaycaksınız?Gerçekten insanın pek inanası gelmiyor.Hani o bir ara havadan gelen galibiyetlerde yok ve artık gelişimde de geri kaldılar.Hamilton bazen çok iyimser açıklamalar yapabiliyor.Tabi bu aslında inancın göstergesidir ancak o kadar fark eridi gitti ve adamlar çok baskın.Hayır artık Ferrari'de önlerinde nasıl olucak bilmiyorum.Mclaren'in işi bundan sonra çok zor.Umutlarını rakiplerinin ceza almasına,kaza yapmasına yada araçlarındaki parçalara itiraz etmeye başlamış bir Mclaren var artık karşımızda.Alışıla geldiğmiz Mclaren değil.

  3. Sir Jack B.  avatarı

    roger_federer R30'u eleştirdiğin noktada aynı şeyi sen yapıyorsun ? Bu ne çelişki ?

  4. roger_federer
    eğer ilk yarışları izlediysen serhan acarın kendisi söyledi ferrarinin de yakıt yakım miktarını azaltmaya çalıştığına yönelik haberler çıkmıştı kafamızdan uydurmadık merak etme reno motorunun ne kadar iyi veye kötü olduğu beni ilgilendirmiyor ama yaptığınız yorumlar çok itici adam gibi bilgi paylaşıyorsanız paylaşın bilginize lafımız yok başkaları ile olan ilişkilerimizde üslubumuza dikkat edelim klavyenin başına geçip başkalarının yaptığı yorumu kendisine zehir etmenin lüzmu yok
    bir şeyi söylemek var söylemek var
    yazdıklarımı yüklenme sayıyorsan ilk yorumuna bak
    bilgili olabilirsin ama onu paylaşmayı bilmiyorsun
    kalkışta red bullun yavaş kalması sadece ağırlıkla açıklanamaz o kadar basit değil bu işler tabi sen daha iyi bilirsin 😀

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    öncelikle @can bundy (spa 2000) değerli yorumunu paylaştığın için teş. :))ikinci olarak @R 30 arkadaşımızın düşüncelerini bukadar çökertmeye çalışan arkadaşları anlamıyorum… hem adama sen gittin ölçtünmü yok ordamıydın , veya denetledinmi diye soru yöneltiyorsunuz hemde akabinde senin dediklerin yanlış , deyip sanki kendiniz herhangi bir ölçümde veya testte bulunmuş gibi aksini söyleyebiliyorsunuz. adam burada uzaman olarak konuşmuyor , hiçbirimizin f1 de mekanik aero veya elektronic olarak kariyer yaptığını sanmıyorum… madem öyle değil insanları acımasızca eleştirmeninde bir anlamı kalmıyor… eğer siz uzmansanız söyleyin bilelelimde bundan sonra teknik konularda sadece siz açıklama yapın…

  6. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Roger Federer "Motor dondurulan sene mercedesin motoru şansa daha iyi oldu ve öyle kaldı. Motor gelişimi olsa ferrari her zaman en iyi motoru geliştirir."

    demişsin. Her zaman Ferrari en iyi motoru geliştirir demek ne kadar doğru acaba?

    2005 yılını hatırlayın. MP4-20'nin süper hızlı olduğu ve süper dayanıksız olduğu yıl. O yıl Haug şöyle bir şey demişti. "Eğer dayanıklılık sorunu olmasaydı 1000 hp güç üretecek kapasiteye erişmiştik"

    2005 Monza yarışının sıralama turlarını hatırlayın. Yarışta kullanılacak olan yakıtla sıralamarın son seansına giriliyordu. Kimi Raikkonen tek pitstop stratejisi ile yarışacağı bir depo ile polü almıştı. Yani en ağır araç ile polü aldı. Nerede Monza'da. Demek ki neymiş 2005 yılının en güçlü motoru açık ara farkla Mercedesmiş.

    Dayanıklı olduğunu kimse idda edemez ama güçlü olduğunu sonuna kadar savunabilirim.

  7. roger_federer  avatarı
    roger_federer

    mp4-25 sende cok biliyorsun herhalde aydınlar coğaldı :). Ferrari en cok yakan reno en az yakan demişsin. Sende hehralde her takımın verilerini incelemişsniz bize bildiriyorsun. Sen varken bize gerek yok pit duvarında :). Madem arkadas düşüncesini söylemiş bizde söylüyoruz sen niye yükleniyorsun bize.Doğru söylüyoruz diye yükelniyorsun.
    Ayrıca mclarenci mp4 arkadaşın yorumlarının da hepsi doğru. R30 da yanlış söylemiş. Doğru söyleyene yükleniyorsun burada. mclaren gecen sene burada ikinci seansda elenmiş girip baktım bende son seansa kalamamış iki aracıda. r30 denen arkadaş mclarenin en güçlü oldupu pistlerden birisi demiş gerçekten cok komik :D.Hem sene başında redbull ile ferrari kapışıyordu ve horner bunu sene başında da söylemişti motorumuz güçsüz diye. O zamanda mercedesimi kastediyordu o zaman ferrariyi söylüyordu.
    Mercedes motorunun avantajı tabi vardır ama cok olacagını sanmıyorum. Ferrari ile mclaren yıllarca kapışır ama motor gücünün belli olduğu pist olan monzada ferrari en başarılı takımdır. Dediğim gibi ayrıntılı incelemeden kafanıza göre sallamasyon yorum yapıyorsunuz. Mercedes motorunun avantajlı oldupu yer pistlerde yükseklik varsa yukarıya doğru cıkarken daha kuvvetlidir. Ama düzlükde ferrari ve mercedes arasında pek bi fark yoktur hatta eşittir.

    Şöyle bir analiz edelim Monzayı gecen sene. Son seansa kalan araçlarda renault motorları son üç sırada yer alıyor. 😀 yani renault motorunun gücü buysa tamam size eyvallah.Motor gücünün test edildiği monzada takke düşüp kel görünüyor. Ferrari gecen sene geliştirmesi bıkalın araçla motor gücüyle spa'da kazanıyor. Monzada'da üçüncü oluyor. Motorlar neden donduruldu çünkü ferrari en iyi motoru geliştiren takım motoru düzlüklerde ucuyordu eygir gücü mükemmeldi.
    Motor dondurulan sene mercedesin motoru şansa daha iyi oldu ve öyle kaldı. Motor gelişimi olsa ferrari her zaman en iyi motoru geliştirir.

    şurada renault motoruna güçlü demeyin gerçekten cok komik oluyor. daha az yakıt yakması güçlü olduğu anlamına gelmiyor. Monzada her sene dökülüyor renault. Bu sene ilk 5 e bile giremiyeceğini düşünüyorum red bull'un.

    Gerçek olan bişey varsa en iyi fabrika takımı Ferrari'dir zaten f1'in de en iyi takımı. Hem aracını hemde motorunu kendisi üretir. Bunların ikisini yapıpda rekabetçi olan bir takım nerdedir burda zırvalıyorsunuz.
    Garaj takımlarının ferrarinin motoruna laf yapmaya hakkı yok zaten önce kendi motorunuz üretin sonra bakarız kimin daha iyi olduğuna. Mercedes'ide görüyoruz motoru üretmekle olmuyor , motoru üretiyor ama aracında iş yok. Önemli olan başarılı fabrika takımı olmak. Mclaren'de sadece aracına yoğınlaşıyor Garaj takımı olmaktan cıkıp fabrika takımı olsunlar ondan sonra bakacaz motor konusunda ne kadar başarılı olacaklar.

  8. Renault motoru ve mühendisleri hakkındaki fikrimi söyleyim.3 4 kez güncellem izni verildi o kadar beceriksizler ki bir motoru geliştiremediler.en çok bozulan en kötü düzlük hızına sahib monza spa gibi pistlere dandikli suyun üstüne vuran bir motor.renault kazandığı şampiyonluklar zamanına dikkat edin michelin lastiği kullanıyorlardı herhalde fransız olduklarını hatırlatmama gerek yok.gelicek sene de ferrai uçacak pirelli geliyor.bu işler böyledir

  9. En iyi motor mersedesdir şu an ferrairiye aynı isimle kullanın diye verseler geri çevirmezler

  10. r30u bir de ipte sallandırmadığınız kaldı bu nasıl bir tavır arkadaşlar? herkes bu sporu profesyonelce izlemek zorunda değil madem o kadar çok biliyorsunuz takımaların pit duvarında sizlere çok ihtiyacı var 😀 arkadaş kendince çıkarım yapmış reno iyi demiş siz neye dayanarak reno kötü diyorsunuz? hornerın dediği şey mercedes için söylenmiş ferrari karşı gayet de iyi motor reno ayrıca sizin de atladığınız bir nokta var ferrari en çok yakıt tükeden reno ise en az yakıt tüketen motor bu da onlara sıralamlarda olmasa bile yarışta avantaj sağlıyor biliyorsanız ve bunu gösterme gereği hissediyorsanız bari her detayı iyi bilin de eksik kalmasın bir f1 otomobili kadar kusursuz olun ki herkes sizi kıskansın itici bulmasın saygılar

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    mclarenci mp4 tebrikler +1

  12. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    R30 dostum bir maclarenci olarak ben bile düldüm sana mclarenin güçlü olduğu pist diyorsun çok iyi hatırlıyorum biz burada geçen sene Q2 de elenmiştik hiçbir aracımız son seansa kalamamıştı. :D. Önceki senelerden bahsediyorsan önceki senelerde zaten hep ferrariile biz kapışıyorduk. Mcalren ve ferrari vardı. 2007 de de ferari sıralamalarda ve yarışda duble yapmıştı sınraki senede biz pole almıştık ama yarışda kaybetmiştik. O seneki motorlarla bu seneki motorlarla aynı zaten. Ferrari ve mercedes moturunun arasında da pek fark olacağını sanmıyorum. varsa da cok az vardır. Çünkü önceki senelerde ferrariyle o kadar kapıştık ve düzlüklerde veya diğer alanlarda belirli bir üstünlüğümüz olmadı aksine ferrari düzlüklerde cok güçlüydü. Bu sene bizim düzlük hızımız f-kanal sayesinde var. Ona bakarsan cosworth motorlu barichello mercedes motorlu schumacheri düzlükte geçti :=). Objektif bir yorum daha ekleyeyim schumacherin 2006 da bir yarışda lastikleri bitmişdi sanırım macaristandı yagmur lastikleri vardı. Arkasındaki kişinin kuru zemin ve yeni lastikleri vardı. Geçmek için bastırıyordu ama düzlükde ferrariye yetişemiyordu toyota,honda veya bmw motoru olabilir.Yani motor konusunda yorum yapmak için ayrıntılı incelemek lazım. Özellikle red bull motor konusunda bu kadar ağlıyorken renoya adeta yalvarıyorlar motoru geliştirin diye ama sen renault motorunun gücünden bahsediyorsun. Ben monzayı cok merak ediyorum reno motoru neler yapacak diye 🙂
    Tabi SPA'daki yarışa dönersek, diğerleri gibi olmayacaktır hele birde yeni testlerle ön katalar illegal cıkarsa rekabet edebiliriz. Ama ön kanatlara tekrar legal derlerse spanın hızlı virajlarında işimiz zorlaşır.

  13. roger_federer  avatarı
    roger_federer

    ya bazen cok gülüyorum gerçekten cok bilmiş adamların yorumlarını okuyunca acayp komik oluyor R30 kardeşde bu cok bilmişlerden birisi 🙂 Lafa bakın ne demiş
    Renault motoru mercedesden sonra en iyi ferrari motoruyla arası yakın hatta üstünmüş. ahaha şaka gibi ya.
    Bu arkadaş üç takımın motorunu üretmiş galiba vede bu üç takımın motorunu araçlarda test etmiş verileri inceleyip hangi motorun iyi olduğunu bizlere bildiriyor.
    Verdiğin bilgiler işimize cok yaradı saolasın kesin senin dediğin gibidir 😀
    Mcalren mercedes'in güçlü olduğu pist diyorsun şimdiye kadar güçlü olduğu pistlerde neredeydi , ona bakarsan bu pistin en iyi takımı ferrari ve gecen sene berbat araçla kazandılar burayı. Hatta cok aydınlatıcı olmuşsun neredeyse önemli çekiş gücü gerektiren virajların olmadığı bir pistte renaultun çekiş gücünden bahsetmişin. :d
    Renault motorunun sadece çekiş gücü var zaten.
    Horner bile motorumuz güçsüz diyor bizim R30 arkadasımız burda motor sıralaması yapıyor. tamam renocusun anladık bu kadarda taraf olma.
    Spada mclaren hızlı olacaktır Üç takım çekişecektir mclaren ferrari ve red bull kapışacaktır ferrari ve redd bul avantajlı tabiki. Monzada ise mclaren ve ferrari kapışacaktır. Redd bulun güçsüz motoru ferrari ve mercedes motorunun düzlük hızı karşısında nal toplayacaktır nefesi kesilecektir monzanın uzun düzlüklerinde.:D red bull un nal toplyacağı pist varsa orasıda monzadır. Monzada ferrari ve mclaren kapışacaktır.
    Sene başında ferrari motoru cok yakacak deniliyordu ama öyle olmadığı belli. en iyi start alan araç. Deposu daha fazla dolu olsa o kadar iyi fırlayamazlar startlarda.

  14. Aha da buraya yazıyorum mclaren spada toparlanacak.bernie red bullun sırlarını bir bir vericek.untmayın sezon sonu şampiyon vettel olucak.çünkü son yıllarda artık böyle oluyor sezona hızlı giren kazanıyor.f1 artık köklü değişime ihtiyacı var.sporun temeli b elirsizliğe dayanmalı f1 artık böyle bir spor değil malesef

  15. McLaren taraftarlarının da size inancı tam. Sonunda takımlar şampiyonluğunu kazanacaksınız umarım..

  16. Aslında yanlış bir tarz benimsemiş Carl Lewis Hamilton.

    2006 dünya şampiyonun yaptığı gibi takım bana destek olmuyor demeli, takıma inancının olmadığını söylemeli, bu baskıyla takım yo hayır bizler senin için yaratıldık, herşey senin iyiliğin ve şampiyonluğun içindir diyecektir. ve daha sıkı çalışacaktır.

  17. Spa ve monzoda çok güçlü bir dönüş yapacağını düşünüyorum mclaren mp4 25 in güçlü olduğu pist burası mercedes in üstün motoru ile redbullarla beraber olacakdırr viraj çıkışlarında renault motoru çok avantajlı olacak spa da redbull da orda olacak adamların her piste uyan bir arabaları var f duct sistemii redbula yardımcı olacakdır bazıları renault motorunun çok kötü olduğunu düşünüyor ama renault motoru şuanda mercedesden sonra en iyi 2 motor ferrari ile arasıda çok yakın hatta üstün diyebiliriz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir