Rosberg İyimserliğe Karşı Uyardı

yazar:

kategori:

Nico Rosberg takımı Williams’ı Avustralya’nın ardından bu hafta sonu Malezya’da podyuma çıkamayabilecekleri konusunda uyardı.

Alman pilot ve takımı Avustralya’da sıralamalarda 7. olmuş ve yarışı 3. sırada tamamlamıştı. Bu Rosberg’in ilk podyumuydu. Ancak bu performans kış testlerinin ardından sürpriz değildi.

Ancak Rosberg yinede temkinli davranıyor çünkü Ferrari, Mclaren ve BMW’nin hâlâ Williams’ın önünde olduklarını düşünüyor.

Rosberg "Dikkatli olmamız gerektiğinin altı çizilmeli. Podyuma çıktığımız için güvenimiz aşırı olmamalı çünkü biz hâlâ Mclaren, Ferrari ve BMW’nin arkasında 4. sıradayız. Bu yüzden bitirebileceğimiz en iyi pozisyon 7.lik olur normal koşullarda."

"Bu kötü görünse de bizim gerçeğimiz. Bu yüzden dikkatli olmalıyız ve bir anda 7. olursak buna üzülmemeliyiz. Aynı zamanda dikkatli olmalıyız çünkü arkamızdaki takımlar – Renault, Toyota ve Red Bull- çok yakın. Bu yüzden kolay bir konumda değiliz."

"Ancak iyi bir başlangıç yaptık ve Melbourne’de cuma günü büyük problemler yaşamamıza rağmen istikrarlı şekilde iyiydik. Gerçekten iyi bir başlangıç yaptık." dedi.

Temkinli davranmasına rağmen Rosberg Williams’tan daha fazlasının geleceğine inanıyor.

Rosberg "Avustralya’da araç uçaktan indi ve direk sıralamalara çıktı. Bir şey deneyemedik ve bu yüzden kesinlikle daha fazlası gelecektir."

"Yarış başlangıcında startla ilgili düşünmen gereken çok şey var. Baskıyla beraber odaklanman gereken bir çok şey var ve aynı zamanda temiz bir kafa gerek. Böylece iyi bir start alabilirsiniz. Araç startlarda çok iyi bu şans eseri olmadı." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir