Alonso: "Pilotlar GPDA'ya Katılmamakta Özgür"

yazar:

kategori:

İki dünya şampiyonluğu bulunan Fernando Alonso, pilotlar birliğine katılmayan bazı pilotların kararlarına saygı duyduğunu söyledi.

Lewis Hamilton’un bu birliğe katılmaması üzerine konuşmaların geçtiği şu günlerde Alonso, bütün yarışçıların ilgili olup olmamak arasında seçim yapmada serbest olduklarını ifade etti.

Bununla beraber İspanyol pilot GPDA’nın Formula 1’de güvenliğin gelişiminde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Alonso: "Herkesin kendi fikrine sahip olduğunu ve kendi kararlarını verdiklerini düşünüyorum"

"Şüphesiz GPDA, geçen bir kaç sene içinde pilotların güvenliğini geliştiren bir şey. Piste gitmeden önce ve sonra kontrol ederiz ve FIA ile yakın temas içindeyiz"

"Geçen sene testlerde güvenliği geliştirdik ve şimdi doktorlar, ambulanslar, helikopterler var. Yarışlarda olanlarla aynı. Öncesinde, biraz kamikazelere benzer şekilde testler yapıyorduk"

"Geçen sene Avustralya’da Wurx ve Coulthard’ın kazasını gördükten sonra yeni kokpit başlığı kuralının ortaya çıkmasına yardım ettiğini düşünüyorum"

"GPDA’nın güvenlik açısından iyi bir iş yaptığını düşünüyorum, para hayır işlerine de gitti. Bu yüzden GPDA ile ilgili olmak istemeyen pilotlar – tamam, kendi kararları ve söyleyebileceğim daha fazla bir şey yok"

"Açıkçası daha fazla pilotla daha güçlü. Güzel olacaktı ama onlar hakkında olumsuz bir şey söyleyemem. Çünkü kendi kararları. Ama ben GPDA’ya katıldım. Çünkü, aracın içinde hayatımı riske atmak istemiyorum"

Griddeki 22 pilot arasından sadece 4 tanesi GPDA üzyesi değil. Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen, Anthony Davidson ve Adrian Sutil.


Yorumlar

  1. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    erdal kardeşim yanılıyorsun boş konuşmuyor olması için ona buna laf atması gerekiyor :p

  2. erdal çoban avatarı

    ne demiş adam?Ben burda hiç bir çümlesinde boşluk görmüyorumda :))

  3. ogun savaş avatarı

    Eddie İrvine dan sonra gelmiş en boş konuşan insan bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir