Takımlar, 2011 Öncesinde Bahreyn'de Test İstiyor

yazar:

kategori:

Auto Motor Und Sport’a göre patronlar, gelecek seneki test anlaşmasını belirlemek için bir araya geldi.

Gelecek sene Pirelli Formula 1’e lastik sağlayacak ve takımlar ilk testleri sezonun bitmesinin ardından Abu Dhabi’de gerçekleştirecekler.

Ancak takımlar, kış testlerinin yanında 2011 sezonunun açılış yarışı olacak Bahreyn’den hemen önce de test yapmak istiyorlar.

2011 için henüz takvim kesinleşmemiş olsa da Bernie Ecclestone takımlara sezonun ilk yarışının 13 Mart’ta Bahreyn’de olacağını söyledi.

2011 sezonunda 15 günlük kış testi olması ve bunun dört gününün ilk yarış Bahreyn’den bir hafta önce aynı pistte olması isteniyor.

Bahreyn, sıcak havası nedeniyle kış testleri için ideal olacak ve takımların yarış için Bahreyn’e gidecek olmaları ekstra harcamayı önlemiş olacak.

Bunun yanında takımların sezon içi testlerinin geri getirilmesi için zorladığı biliniyor.


Yorumlar

  1. Lastik testlerinin yapılması en doğru karar. Hem taraftarlar da sıkılmaz. Takımlar ve pilotlar da araç geliştirmede sorun yaşamaz. Lastiği en iyi şekilde anlayan takım, anlamayan takımların önünde anında fark atmayacağı için de sezon daha eğlenceli geçer.

  2. sezon içi testler gelmeli yoksa mclaren ve ferrari neweye karşı koyamaz ancak kopyalamakla uğraşır taraftarlar da kopyalamayı marifet olarak görmeye başlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir