Mclaren ve Red Bull, 1 Numara Atamaya Hazır Değil

yazar:

kategori:

Bugün Jenson Button ve Sebastian Vettel’in yaptıkları kaza, şampiyonluk mücadelesinde her iki pilota büyük darbe indirdi ve takım arkadaşlarıyla fark arttı.

Hamilton 182 puanla liderliği ele geçirirken 2. sıradaki Webber 3 puan geriden onu takip ediyor. Ancak 3. sıradaki Vettel 31, 4. sıradaki Button 34 puan geride kaldı.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner “Hâlâ kazanılabilecek 150 puan var ve 2 sürücü biraz bugün puan kazanamayan 3 adaya göre fark açtı.”

“Ancak şu anda bir pilotu desteklemek için çok erken. Tüm 5 pilot mücadelenin içerisinde ve bu puan sistemiyle farklar aldatıcı olabiliyor çünkü çok büyük görünüyorlar ancak bir anda farkların azalma ihtimali var. Hâlâ 150 puan kazanmak mümkün ve bir pilotu destekleme konusunu konuşmak için henüz erken.” dedi.

Webber’in 1 numara olmayı isteyip istemeyeceğinin sorulması üzerine Horner “Hayır, öyle düşünmüyorum. Mark sporcu ve gerçekçi birisi ve o numaraları herkesten daha iyi bilir.”

“O, her şeyin hızlı değişebileceğini bilecek kadar gerçekçi. Ancak şu anda harika durumda. Eğer Monza’dan da bu şekilde ayrılabilirsek ardından bize uyan pistlere gideceğiz.” dedi.

Mclaren Takım Patronu Martin Whitmarsh “Bu akşam her iki pilotumla birlikteydim ve Jenson Lewis’e ‘Senden 35 puan gerideyim ancak yine de seni geçmem lazım’ diyordu. Ve öyle olması gerekiyor.”

“Bana göre Jenson bugün çok şanssızdı. Puan kazanması gerekiyordu ve podyumda olurdu. Önümüzdeki yarışlarda her şey bir anda değişebilir.” dedi.


Yorumlar

  1. kimileri eşit şartlarda söke söke ele geçirir üstünlüğü, kimileri de takım torpili olmadan bir nane yiyemeyeceği bilindiğinden dolayı torpille..

    tabi torpille bile ite kaka gitmeye çalışan bir pilota torpil geçmek de işin komik tarafı. neyse, pistlerde alonso-ferrari ikilisinin karşılıklı torpil-para ilişkisine dayanan komedisini de görmesek, neye güleceğiz ki başka =)

  2. Whitmarsh akıllı bir adam herkes takımın 1.pilotunun kim olduğunu biliyor zaten onlar da altan altan işi ceviriyorlar.ama red bullun açık şekilde webberi destekleyeceğini düşünmüyorum.webber düz bir pilot bir geriye düştümü takılır kalır orda,vettel bir de yarış kazandımı puanlar eşitlenir.zaten eski siteme göre vettel webberin 12 puan gerisinde kapatılmayacak bir fark değil.ama gerçekten de söylendiği gibi bu sezon çok büyük bir çekişme var.zevkli geçiyor iyi olan da kazanır umarım

  3. Whitmarsh akıllı bir adam herkes takımın 1.pilotunun kim olduğunu biliyor zaten onlar da altan altan işi ceviriyorlar.ama red bullun açık şekilde webberi destekleyeceğini düşünmüyorum.webber düz bir pilot bir geriye düştümü takılır kalır orda,vettel bir de yarış kazandımı puanlar eşitlenir.zaten eski siteme göre vettel webberin 12 puan gerisinde kapatılmayacak bir fark değil.ama gerçekten de söylendiği gibi bu sezon çok büyük bir çekişme var.zevkli geçiyor iyi olan da kazanır umarım

  4. Bence webbere destek vermemileler ha vettel webberden çok daha iyi ama yaptığı gereksiz hatalar yüzünden rb şampiyonlukları kaybedebilir.

  5. Bileklerinin hakki ile alacaklardir zaten malum pilotlar.En buyuk adaylar Lewis ve de Mark bu senenin en buyuk sampiyonluk adaylari.

  6. FAster Inside avatarı

    Atamalarına gerek yokki zaten 🙂 pişmiş aşa su katılırmı hiç….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir