Belçika GP'deki Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Güncellenen Ön Kanat Testi

Ön kanadın, resimde sarı oklarla gösterilen en düşük bölümünün 75 mm’den daha aşağıda olmaması gerekiyor. Bu hafta öncesinde ön kanatlarının ne kadar esnediğini görmek için küçük kırmızı okla gösterildiği şekilde 50 kg’lık ağırlık testi uygulanıyordu ve 10 mm esnemeye izin veriliyordu.  Ancak rakip takımların şikayetleri üzerine uygulanan ağırlık büyük kırmızı okta gösterildiği gibi 100 kg’a çıkarıldı.

Güncellenen Zemin Testi

FIA, yapılan şikayetlerin ardından araçların zeminlerinin esneyip esnemediğini anlamak ve resimdeki sarı bölgenin 5 mm’en daha fazla esneyip esnemediğini belirlemek için o bölgeye 200 kg’lık yük testi uyguladı. Zeminin merkezinde bir pistonun kullanıldığı bu test, 2007’de Ferrari’nin esnek zemin kullandığı tartışmalarının ardından İspanya yarışında kullanılmaya başlandı. Belçika’da daha sıkı ön kanat testleri de uygulandı ve önümüzdeki Monza yarışında daha sıkı zemin testi olacak. Aynı ağırlıklar kullanılacak olsa da, testler zeminin yanlarına da uygulanacak. Bunun yanında 100 cm’den kısa plaka kullanılması yasaklanacak.

Renault R30 – F-Kanal Sistemi

Renault, F-kanal sistemini sonunda Belçika’da tanıttı ve sistem daha ilk turundan itibaren sorunsuz bir şekilde çalışarak Spa’nın uzun düzlüklerinde takıma çok faydalı oldu. Kimileri F-kanalın Spa’da tur başına 0.5 sn kazandırdığını bile söylüyor. Renault’nun geliştirdiği sistemde hava kanadın ana merkezinden arkaya doğru gidiyor ve pilotun sol eliyle aktifleştiriliyor.

Ferrari F10 – Güncellenmiş Difüzör

Ferrari Belçika’da Mclaren ve Renault takımlarının kullandığı difüzör ve zemine benzer olan bir güncelleme paketi getirdi. İçeride uzunlamasına olan (sarı) bölüm daha da uzatıldı ve kurallara uygun olması için uzunlamasına 2 parça oldu.

Ferrari F10 – Güncellenen Arka Kanat

Ferrari Belçika’ya yeni düşük downforce üreten bir arka kanat getirdi ve bu sistem yarışta ve sıralamada Felipe Massa tarafından kullanıldı. Yenilenen arka kanadın yan bölümündeki ızgaralarda ise Red Bull’dan esinlenildiği görünüyor. Kanadın ana kısmında ise daha küçük bölüm yer alıyor ve ortasında boşluk yok.

 

 


Yorumlar

  1. 01McLaren01  avatarı

    massanın yeni kanadı low df, alonzo tercih etmemiş.

  2. erhan vatansever avatarı
    erhan vatansever

    2007 DE FORMULA 1 E YENİ BAŞLAYAN BİR ÇAYLAĞI BİLE GEÇEMEYEN KIRMIZA ARABA DEDİĞİ FERRARİNİN TEKNİK VERİLERİNİ ÇALIP KULLANAN SİNGAPURDA HİLE İLE KAZANAN BALONZO VE TAKIMI ŞİMDİ DE RED BULL DAN MI ÇALIYOR ARKADAŞ BU ADAMIN GİTTİĞİ HER TAKIM NEDENSE HIRSIZLIK YAPIYOR

  3. yeni arka kanadı massa kullanmış önce.ilginç bir detay.Umarım ferrari monzaya iyi bir paket getirir

  4. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    "Bunun yanında 100 cm'den uzun flak kullanılması yasaklanacak."
    100cm den kısa flak kullanılması yasaklanacak değilmiydi?? çünkü kısa flaklar ön kısımda esnetme yapmaya kolaylık tanır.

  5. 0.5 sn kazanmak bir yarışta süper.Sezon başından beri gelişim proğramını koyurmayan takımımı kutluyorum 28 ci ön kanadımızı ürettik 🙂 Gelişimin durmasına karşıyım.Geçen sene bitmiş olan bir takımı buralara getirmek ve önlere tırmandırmak gurur verici yeni yöneticilerimize ve pilotlarımıza teşekkür ederim 2011 de mclaren gibi olacazz sezon sonuna kadar gelişim ve sonrası gelecektir R30 un iyi yanları ve kötü yanları göz önüne alınırak araba tasarlayacağımıza eminim SONUNA KADAR RENAULT F1 TEAM

  6. "Yenilenen arka kanadın yan bölümündeki ızgaralarda ise Red Bull'dan esinlenildiği görünüyor"

    f10 bildiğimiz rb6 nın kırmızı hali değilmi zaten ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir